Şimdi Ara

Android 6.1 ile izinler elden geçiriliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Android 6.1 ile izinler elden geçiriliyor





    Google'ın Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi birkaç aydır piyasada ve henüz dişe dokunur bir kullanım oranı elde edemedi. Bununla birlikte Google, sürüme önemli yenilikler kazandıracak Android 6.1 güncellemesi için kolları sıvadı. Bunlardan birisi izinler.




    Android 6.0 ile birlikte uygulama yüklerken istenen izinler kategorilere ayrılmış ve kurulum yaptıktan sonra da kullanıcılara izinleri değiştirebilme imkanı tanınmıştı. Örneğin kullanıcı mikrofon kullanımına izin verirken, hücresel bağlantı kullanımını engelleyebiliyordu. Daha önceki sürümlerde izinler toplu olarak alınıyor ve kurulum yapılıyordu. 




    İddialara göre Android 6.1 ile birlikte izinler konusunda biraz daha sıkı bir politika izleyecek. Bazı uygulamalar görünüşte bir bileşen için izin isterken, arka planda diğer bileşenlere erişebilecek taktikler kullanıyor ve kullanıcıyı bu noktada yanıltıyor. Google da güncelleme ile bunun önüne geçmek istiyor. Henüz tam detaylar açıklığa kavuşmuş değil. 




    Android 6.1 ile ilgili diğer bir iddia bölünmüş ekran teknolojisinin kullanıma sunulması. Samsung, LG gibi firmalar yazılımsal olarak ekranı ikiye bölebilen uygulamalara imkan tanıyor ancak yerleşik olarak destek bulunmuyordu. Özellikle Google'ın çiçeği burnunda tableti Pixel C için bu desteğin gerekli olduğu ifade ediliyordu. 




    Bununla birlikte Google yöneticileri ile yapılan bir soru-cevap oturumunda; bölünmüş ekran desteğinin Android N ile geleceği ifade edilmişti. Bu durumda bölünmüş ekran teknolojisi en erken gelecek yıl sonbahar döneminde ve Android N sürümü ile gelecek. Veyahut Google, elini biraz daha çabuk tutarak Android 6.1 ile teknolojiyi kullanıcılara sunabilir. Android 6.1 güncellemesinin en erken Haziran ayında dağıtıma çıkacağı tahmin ediliyor.  

     







  • Wi-Fi pil yeme problemini halletsinler önce...
    Sonra animasyonlara biraz yoğunlaşsınlar Android N kesinlikle daha fazla ve daha akıcı animasyonlara sahip olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooL_ROMEO -- 17 Aralık 2015; 18:18:01 >
  • Bence telefonların özelikle Androidin en önemli sorunlarından biri olan PİL ve RAM üzerinde dursunlar...

  • Telefonumun pilinin %15 i hep google servisleri adi altinda bir yerlere gidiyor. Her seyi kapatmama ragmen. Bir de utanmadan ayarlardan gösteriyor. Yukledigim uygulama mikrofon destegi istese ne fark edecek . Google istese tum kayitlarimizi satmayacak mi?

  • zaten bütün bilgilerimiz sağda solda.. gereksiz bir yenilik

  • kanat takıp uçursunlar bencede...

  • daha durun gün gelecek yapay zeka nın sizi nasıl sessizce dinlediğini öğreneceksiniz ! google yapay zeka bu kadar meraklı olacağını bilemedik gibisinden garip açıklamalarla ileride kontrol edilemeyecek bir yapay zekanın ilk sesiz adımları üzerine durumu kurtarmaya çalışır basın danışmanlarının yalanlarını okumaya şimdiden hazırlıklı olun !

  • Pil ve RAM üzerine calisilmali öncelik bu olmalı sonra çift ekran ve izinler olmalı....

  • Daha 5.1 e yeni geçtik arkadaş.. Bu ne hız..

  • Basit bir oyunun save kayıtlarını bile root olmadan data/data'ya kopyalamanın yolu yokken neye fayda. Android Silver çıkmadıkça ha 6, ha 7 farketmez.

  • android 6 da ekran bölmeyi nasıl açıyoruz

  • del



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 18 Şubat 2021; 16:3:1 >
  • BlackBerry de os10 ile yillardir var olan birsey.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.