Şimdi Ara

Konya'ya ilk insansı robot fabrikası geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
1.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk olarak standart işlevleri olan 'Akıncı' adında robotları sonralarında ise garsonluk yapabilen 'Ada' adındaki robotları üreten Akınsoft bu sıralar yoğun çalışmalar içerisinde. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek için kolları sıvadılar.







    1995 yılında kurulan Akınsoft yazılım şirketi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek. Konya'da bir insansı robot fabrikası açmayı planlayan şirket, 26 Aralık günü bir tören eşliğinde fabrikanın temelleri atacak. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, yeni robotları hakkında bilgi verdi. İlk olarak 'Ada' ve 'Akıncı' çalışmalarına devam edeceklerini daha sonrasında da havaalanlarında yol gösterecek, bilet satışı yapabilecek 'Ada Hostes' adında bir robot üreteceklerini belirtti. Ayrıca Akıncı robot üretimi için bu zamana kadar 10 milyon liralık bir yatırımı yapıldığını yeni fabrikayla birlikte bu yatırımın 20 milyona çıkacağını da ifadelerine ekledi.

     

    Konya'ya ilk insansı robot fabrikası geliyor 

     




    Akınsoft'un 26 Aralık'ta temellerini atacağını fabrika ile birlikte robotların seri üretimine ve satışına başlanacak. Bu konuda Özgür Akın: "Bu temel ile Türkiye’nin ilk robot fabrikasının temeli atılmış olacak. Fabrikamız 2016 sonuna doğru faaliyete geçecek. Ada robotlarımızın seri üretimine geçmiş olacağız. Şu anda ’Ada’ ticari bir ürün olarak hazır. Yakın zamanda da belirli fiyat kriterleri oluşturulduktan sonra satışına başlayacağız. Hostes veya garson olarak görev yapacak olan Ada serimizi, Akınsoft uygulama merkezi dışında da görmeye başlayacağız." dedi. 










  • Hadi bakalim..konya deyince aklima namaz kilan robot gelmedi degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelişme güzel ama tasarım berbat. O ne öyle şişme bebek gibi. Valla bu robotların başına gelenler haberlere konu olur demedi demeyin:)

  • Robotların dış görünümü için iyi bir sanatçıyla çalışmaları lazım. Son hali böyle iseler çok korkunç ve şişme kadına benzemiş.

  • konyadan tesettursuzu fiyasko olur.

  • Bundan yaklaşık 10 yıl öncesini hatırlıyorum da Akınsoft o zamanlarda robot geliştiriyordu. Kolay değil tabi hemen yapıp etmek. Umarım başarılı olurlar. Ülkemiz için çok sevindirici bir haber.
  • arel.gr kullanıcısına yanıt
    arel.gr greece misin alerjin m ivar tesettüre konyaya o zaman yunanistana bekleriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schiffsführer

    Bundan yaklaşık 10 yıl öncesini hatırlıyorum da Akınsoft o zamanlarda robot geliştiriyordu. Kolay değil tabi hemen yapıp etmek. Umarım başarılı olurlar. Ülkemiz için çok sevindirici bir haber.

    yoktan varolmalar yazacaktim ama evveliyatliymislar.
  • Proje güzel,tasarım berbat.Türk şirketleri eğer ürünlerinin tutmasını istiyorsa ''tasarım'' konusunda kendilerini geliştirmelidir.

  • Şu resimdeki salak şeyleri robot olarak kabul etmiyorum açıkçası.. :S

  • ahahhaha :)
    bir daha bakayım
    ahahahaha :)

  • Herkes de robot uzmanı olmuş, beğenmiyorlar. Daha iyisini siz yaparsınız büyüyünce.

  • Fotodakileri görünce aklıma niye elektrikli süpürge geldi acaba?.....Buz dolabıda olabilir bilemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 16 Aralık 2015; 20:03:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç para habere bir video koymak..



    Bu haberdeki ürün ne ilk, ne de son projeleri. Zamanla gelişecekler. Belki de ileride o kadar iyi modelleri çıkacak ki bunlara bakıp güleceğiz :) Akınsoft bence çok iyi iş çıkarmış.

    Kafaları insana benzetilmeye çalışılmasaydı çok daha iyi olurdu, robot denince akla ilk gelen insan yüzü değil, 2 göz, ağızsız, burunsuz bir manken yüzü oluyor.




  • her alanda olduğu gibi tasarım ve zevk özürlü olduğumuzu göstermişiz yine.

  • Başkaları yapınca ağzınızın suyu akıyor Türkiye de yapılınca eleştiriliyor sürekli aynı şey nereden bulaştıysa artık bu.

  • İlk defa bu kadar büyük çizgiyi takip eden robot görüyorum. Çok korkutucu görünüyor. Bence insansı yapmaya çalışmasınlar.

  • internet kafelere sattıkları programlarda sorunlar olan, sorunlarını bir türlü gideremeyen, giderse bile bunu bir sonraki güncellemeye getiren, getirdigi güncellemeyi sorunları hallettik diye para isteyen, sonra başka sorunların çıktıgı ve dejavu yaşadığımız sonu gelmeyen para tuzağı hazırlayan akınsoftun neden bir türlü iyileştirmediğini bu robotlarla anlamış olduk, meğerse daha önemli işleri varmış. basit bir internet kafe programını yıllardır düzeltemeyen akınsoft robot işinde:) şimdi neden gülmeyeyim bana bir söyleyin.

    robotlar bildiğin kezban olmuş:) biraz bilimkurgu filmleri izleyin, saç ve ruj nedir abi:) gözlerine bittim ama.

    "FRANSIZ ROBOT ÜRETİCİSİ ALDEBARAAN ROBOTICS VE JAPON ŞİRKETİ SOFTBANK CORP TARAFINDAN ORTAK OLARAK HAZIRLANAN BİR ROBOT İŞÇİ OLAN PEPPER ROBOTLARININ EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ KARŞISINDAKİ İNSANIN İFADELERİNİ ANLAYABİLMESİ VE SES TONUNU ANALİZ EDEBİLMESİ. PEPPER ROBOTLARI GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE FRANSA’DA TREN İSTASYONLARINDA ÇALIŞMAYA BAŞLADI"

    milletin robotu ifade anlıyor, ses analizi yapıyor, merdiven çıkan robot yapıyor, hiç mi takip etmiyorlar dünyada neler yapıldığını, şimdilik bunu satıp, sonra da yürüyen versiyonunu yapıp mı satacaklar acaba? mantıklı aslında, söz konusu para olunca akınsoftun yapacaklarına şaşmamalı.





  • Görünce şişme kadın zannettim lan

    Akınsoft diyince aklıma internet kafe geliyor umarım güzel işler yaparlar ama bu tasarım olmamış bildiğimiz şişme kadın bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awolfinsky -- 16 Aralık 2015; 21:23:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öndeki Ayşe Bacı, arkadaki Emine Bacı. : )

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.