Şimdi Ara

PHILIPS 27' 275C5QHAW/00 LED IPS - Asus mx279h

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • PHILIPS 27" 275C5QHAW/00 LED IPS monitör. Kullanım alanı oyun+film. Önceki monitörüm 23" ti.
    Bazı Özellikleri:
    14ms / oyun modunda 5ms
    3x Hdmi - mhl
    dahili hoparlör
    Bluetooth (ses-media)
    Dokunmatik menü

    Asus mx279h ile çok çelişki yaşadım. Aklımda Asus vardı ve asus almak için evden çıktığımda bu monitörü gördüm. İlk olarak iki monitör arasında bariz bir görüntü farkı var... O kadar övülen asus çok narin ve basit kaldı philipsin bu modelinin yanında. Ben bu monitörü hiç bilmiyordum. Her anlamda yan yana durunca philips çok daha estetik ve teknolojik olduğundan bunu almak istedim ama aynı zamanda da araştırmak için eve geri döndüm. Bu cihazı ne alan var ne inceleyen... pek bir bilgi yoktu ve internette online satış mağzalarında bu monitör gerçekte olduğu gibi güzel görünmüyordu. Yani foto ve videolarda çok güzel görünmüyordu... Ben tekrar asus almaya karar verdim :)
    (Bu sırada philips monitörü inceledim ve Asus mx monitörden film-oyun anlamında aynı performansta olduğunu öğrendim, özellikle yabancı sitelerde detaylı karşılaştırma ve incelemeler var)
    Asus mx almaya gittim ama bu philips monitörü görünce tekrar vazgeçtim asusu almaktan Philips aldım.
    Philips alma nedenim;
    1- Beğenmezsem iade ederim :)
    2- Tek kelimeyle asus ile yan yana durunca çok daha güzel bir monitör + sağlamlık hissi
    3- Özelliklerine bakmıştım incelemiştim asus ile aynı seviyede olduğunu biliyordum korkmadan aldım
    4- Asus hoparlörleri ile karşılaştırılamaz seviyede üstün bir hoparlör kalitesi var. Ben ilk defa bukadar güçlü ve temiz ses veren monitör hoparlörüne tanık oldum

    Eve gelince her türlü testi yaptım sorun yok. Yazılımsal testlere pek güvenmediğimden oyunlarda (ps4) tek tek denedim, özellikle ghosting için çok korkuyordum. Far Cry4 - Last of us - fifa 15 oyunlarında en ufak bir sorun yaşamadım. En sürprizli kısmıda benim için bluetooth kısmı oldu, telefonumdaki müzikler 2 oda uzaktan gecikme yaşamadan dinlenebiliyordu ve ses sistemi bağlarsanız monitöre eğer; telefondan çaldığınız müzikler bluetooth ile ses sisteminden çok daha kaliteli dinlenebiliyor. Benim kaliteli ses takıntım var. Kısıkta olsa ses kaliteli olmalı ve şunu söyleyim size; monitör üzerindeki hoparlör kısık seste yapmak istediğiniz tüm işlerinizi kaliteli bir şekilde karşılıyor. Yüksek seste de sorun yok çok başarılı.
    Konuyu açma nedenim bu ürünle ilgili fazla bir bilgi olmaması. Bu cihazın pek alanı olmadığı için alıpta pişman olmaktan korkanlar korkmasınlar. Kağıt üzerindeki 2ms 5ms yazılarınada kanmayın. Full Hd 23" monitörümde 5ms hız vardı ama oyun modu 1ms oluyordu. Her iki respond time ayarında da ghosting oluşuyordu az da olsa. Last of Us oyununda ekranı durmdan döndürdüğümde karakterin yüzünde hafif ghosting oluyordu (güya 1ms).

    Kısacası; monitörü tavsiye edebilirm ama bu tarz ürünlerin iyi çıkması şansa bağlı olduklarına da inanırım. Bu yüzden alacağınız yerde testinizi yapın öle alın. Ben sorumluluk kabul etmiyorum. Burada ürünü övdüm ama sizde problem çıkmayacağı ya da sizin beklentilerinizi karşılayacağı anlamına gelmiyor. Bu sadece benim tecrübem.
    http://ecx.images-amazon.com/images/I/81eVCPmdzPL._SL1500_.jpg
    http://images.philips.com/is/image/PhilipsConsumer/275C5QHAW_00-APP-global-001?wid=1250&$jpglarge$
    http://images.philips.com/is/image/PhilipsConsumer/275C5QHAW_00-IMS-tr_TR?wid=1250&$jpglarge$



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitaalamode -- 16 Aralık 2015; 17:07:55 >







  • Hocam bende bu monitörü araştırıyorum 1 haftadır dediğiniz gibi türkçe kaynaklarda pek kayda değer bir şey bulamadım.Konunuz faydalı olmuş özellikle ghosting olup olmadığını merak ediyordum 14 ms korkutmuştu.Fifa gibi bir oyunda bazı ipslerde sıkıntı yaşanabiliyor ama bu modelde olmadığını artık biliyoruz :).Vatan bilgisayarda
    mx ve vc serisi ips panellerle karşılaştırıldığında daha canlı ve net görüntüsü var.Sanırım benimde tercihim 275C5QHAW/00 olucak.Hala kullanmaktaysanız detaylı bir konu açsanız çok faydalı olur. iyi forumlar.
  • Çok içtenlikle anlatmışsın tebrik ediyorum. Hiç ihtiyacım yoktu ama Asus un bu modeli beni çok cezbediyordu, bu yüzden konuya girip okudum. Anlatım da gayet akıcı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 25 Mayıs 2016; 1:52:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.