Şimdi Ara

NASA astronotları antrenmanlarını Playstation VR ile yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA astronotları antrenmanlarını Playstation VR ile yapıyor 

    Sanal gerçeklik gözlüklerinin kazandırdıkları bazen ürkütücü boyutlara ulaşabiliyor. İnsanların sanal dünyaya bağımlı olması, yerlerinden kalmadan istedikleri diyarlarda farklı bir hayatın içine girmeleri gibi konular zaten yıllardır bilim kurgu filmlerinde de işleniyordu. Günümüzde gelinen nokta da insanlığın bu eşiğe iyice yaklaştığını gösteriyor, ancak bu teknolojinin gelişimi çok önemli avantajlara da sahip.




    Teknolojiyi seven NASA ise sanal gerçeklik gözlüklerinden faydalanmanın derdinde. Playstation ile bir süredir iş birliği yaptığı belirtilen uzay kurumu bu sayede Project Morheus'a özel bir yazılım geliştirme ve Playstation VR'ı kullanma şansına sahip oluyor. Bu yazılım ise astronotlar tarafından kullanılarak uzayda olası bazı durumlarda nasıl bir yol izleyecekleri öğretiliyor. Uzaydaki sanal bir bedeni yönlendiren astronotlar sanal gerçeklik imkanlarıyla dünya üzerinden antrenman yapmış oluyorlar.

     

    Teknolojinin ilerleyen dönemlerde Uzay'a gönderilen robotların kontrol edilmesinde de kullanılacağı belirtiliyor. Özellikle Robonaout 2 (fotoğrafta görülüyor) gibi robotların sanal gerçeklik kaskları ile uzaktan kontrol edilmesi önemli avantajlar sağlayacaktır. Zorlu görevler için insanlardan önce bu tarz kontrol edilebilen robotlar kullanılacak, hatta insanlı keşif uçuşlarına gerek kalmadan robotlar sayesinde Mars gibi uzak hedeflere de tam verimli olarak ulaşılabilecek.

     

     









  • Reklam gibi geldi tamam illaki sanal gerçeklik teknolojisini kullanıyorlardırda PS VR gibi alt seviye bir cihazı kullandıklarını zannetmiyorum. Gerçi videoda grafikler PS4'e ait olduğu kesin. 360p :-)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 15 Aralık 2015; 22:55:43 >
  • Fotoğrafı görünce Daft Punk aklıma geldi :)

  • Vr elde patlayacak.. Kullanılmaz. Mide bulandırıcı..

  • ehh

  • Bu harika bir gelişme ama keşif ve gözlem yapılması için, insanın yerini hiçbir şey tutmaz diye düşünüyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.