Şimdi Ara

MacKeeper açığı 13 milyon kullanıcıyı riske atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MacKeeper açığı 13 milyon kullanıcıyı riske atıyor





    Tabiri tam olarak doğru olmasa da OS X kullanıcılarının adeta başının belası olan bir yazılım mevcut ve adı MacKeeper. Ne işe yaradığını bilmeseniz bile her gün onlarca reklam gösteriminde karşınıza çıktığı için artık logosunu ve adını çok iyi hatırlıyorsunuz. İşte o MacKeeper büyük bir açık barındırıyor. 




    Yazılım çevreleri tarafından özellikle agresif ve rahatsız edici pazarlama taktiği nedeniyle eleştirilen MacKeeper'ın, reklamlarda anlattığının aksine zayıf bir kullanıcı tecrübesi sunması da diğer bir eleştiri noktası. Bazı uzmanlar adeta bir zararlı yazılım davranışı sergilediği için kullanıcılarına MacKeeper'ı tamamen sistemden silmesini bile tavsiye ediyor. 




    Bir sistem temizleme aracı olan MacKeeper, çöp sayılabilecek dosyaları temizliyor, daha fazla depolama alanı açıyor, RAM'inizi rahatlatıyor, sistemi hızlandırıyor, yedekleme yapıyor, uygulamaları kaldırabiliyor ve sürekli bir iletişim kanalını açık tutuyor. Elbette bunlar firmanın iddiaları. 




    Daha önce de farklı platformları hackleyerek açıklarını ortaya çıkaran Chris Vickery adlı bir geliştirici, MacKeeper veritabanına sızarak 13 milyon kullanıcının şifre, kullanıcı adı, email adresi, IP adresi gibi önemli bilgilerini çalmayı başarmış. Vickery, firma sunucularının tamamen korumasız olduğunu ve 3 farklı sunucudan verilere erişebildiğini belirtiyor. Bu açıklamadan sonra uzun bir süre daha sunuculardaki açık devam etmiş. 




    Vickery, geliştirici firma Kromtech ile iletişime geçtikten sonra sunuculardaki açıkların kapatıldığını ve tamamen güvenliğin sağlandığını belirtiyor. Elbette bu işin görünen kısmı. Sistemin farklı noktalarında da açıklar var mı ve bunlara yetkisiz kişiler erişebiliyor mu bilinmiyor. 




    MacKeeper'ın en önemli avantajı sürekli reklamlardan bıkan kullanıcıların ücretsiz deneme sürümünü bir kere de olsa indirmeye niyetlenmesi. Böylece milyonlarca kullanıcıya ulaşmak çok da zor olmuyor. Tabii içlerinden ücretli sürüme geçenler de azımsanmayacak kadar fazla.  

     







  • Apple bu saçmalığa nasıl izin veriyor bilmiyorum. Herhangi bir site çat karşıma mackeeper çıkıyor bilgisayarınızda virüs var beni yükleyin temizleyim diye. İlk gördüğümde spam sanmıştım ama sözde güvenlik uygulamasıymış.

    Mac os değerini ciddi olarak düşüren bir uygulama. Ayrıca yazınızda belirttiğiniz gibi yaptıkları pazarlama değil sahtekarlık. Bilgisayarımda virüs varmış anında tespit etmiş ve temizle diyor buna gülerler.
  • Eyvah eyvah..
  • Windows kullanırken de web sitelerinde bilgisayarınızı hızlandırın, virüsleri temizleyin gibisinden şeyler çıkabiliyor. Haberdeki olay daha farklı gibi algıladım ben. Mac kullanıcıları engelleyemiyor mu bu reklamları?

  • Bıktık arkadaş bıktık.

  • Doğru düzgün sitelerde çıkmaz bu reklam. Ama konu Apple olunca hemen gelmişler, karalamak için.


    Bu konuda bedava olan onyx varken, başkasına gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:



    Ne işe yaradığını bilmeseniz bile her gün onlarca reklam gösteriminde karşınıza çıktığı için artık logosunu ve adını çok iyi hatırlıyorsunuz.



    Bu forum ne zamandan beri sadece Mac OS X kullanıcılarına hitap eder oldu ? Windows kullanıcısıyım ve beni görmezden geliyorsun(uz). Sonra Ekrem'e yüklenmeyin, DH'ye yüklenmeyin. Sebebi şimdi anlaşıldı
  • Kısacası siz kiplemeyin arkadaşlar! :)

  • a.d.b.l.ocker for safari. Noktalar olmadan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flickflick -- 20 Aralık 2015; 22:06:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.