Şimdi Ara

Elon Musk yeni bir dünya savaşı çıkmadan Mars'a gitmek istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Elon Musk yeni bir dünya savaşı çıkmadan Mars'a gitmek istiyor 

     

    Elon Musk kurduğu şirketler ve yarattığı fikirler ile son dönemin en çok konuşulan isimlerinden birisi. Tesla Motors, SpaceX ve Paypal'ın kurucularından olan iş adamı dış basında çoğu zaman "Gerçek hayattaki Iron Man" şeklinde anılıyor. Bu şirketleri kurmasının yanı sıra süper hızlı raylı taşımacılık ve Mars'da koloni kurma gibi ilginç fikirlere de sahip olan Musk fikirlerini gerçekleştiremeden yeni bir dünya savaşı çıkmasından endişeli.

     

    Mars'a gitmek için önemli çabalar harcadıklarını ve büyük yatırımlar yapıldığını anlatan Elon Musk bu konuda kendine ve SpaceX ekibine oldukça güveniyor. Olabilecek en kısa zamanda Mars'a giderek kolonileşmenin başlaması gerektiğini belirten iş adamı dünyada yeni bir global savaşın çıkma ihtimalinden korkuyor. Musk'a göre 3. dünya savaşı tüm bilimsel yatırımların yönünü değiştirecek ve insanoğlunu geriye sürükleyerek Mars'a gitmekten alıkoyacak. Tıpkı sabit disklere verileri yedeklediğimiz gibi insanlığı da Mars'a kurulacak bir koloni ile yedeklenmesi gerektiğini belirten Musk, Mars'a gidildiği takdirde uzun vadede insanların burada yaşamaya alışacağı ve gezegeni kendilerine göre şekillendirebileceğini de belirtiyor.

     

    Musk'ın insanlığı kurtarmak istemesindeki asıl sebep ise olası bir 3. Dünya savaşının çok ağır yaşanacak olması. Özellikle nükleer silahların kullanılması bu savaşın yaralarının sarılmasını da çok zorlaştıracak. Bilimsel ve teknolojik yatırımların artması, dünyanın daha iyi bir yer olmaya doğru gitmesi gibi olumlu düşünceler ise Elon Musk'ın aklına 1. ve 2. Dünya savaşından hemen önce dünyada yine benzer şekilde yaşanan yükseliş dönemlerini getiriyor. Bu sebeple 3. Dünya savaşı ihtimalinin oldukça kuvvetli olduğunu hatırlatan "gerçek hayatın Tony Stark'ı" Mars'a bir an önce gitmeyi umuyor.

     

     








  • İnsanoğlunda bu kadar savaş merakı olduğu sürece Mars'da bile savaş çıkartırlar. Dünya savaşı yerine Mars Savaşı olur. Bok değil kaka yani.

  • Güçlüler Marsa gidip kolonilerini kursun ve zayıfların kaldığı milyonlarca insanın öldüğü savaşı izlesinler. Aman onlara bir şey olmasın.

  • Elon Musk zeki ve oldukça güçlü bir adam olsa da bu konuda hala gerekli kamuoyu ve daha da önemlisi devlet kaynaklı desteği alabildiğini sanmıyorum. 3. Dünya Savaşı kaygısından ziyade bu yolla bu işin önemli olduğunu ve yapılması gerektiğini benimsetmeye çalışıyor gibi geldi bana. Ne kadar eli güçlü bir adam olsa da bu iş için deficit spending (türkçe terimi bilmiyorum, kaynaksız harcama olabilir belki) yapmak oldukça riskli. Bunun yerine kamuoyu desteğinden sonra devlet desteği de alıp bu işi yapmak istiyor büyük ihtimalle.

    Örnek olarak uzay konusunda ihaleyi kaptı yakın zamanda.
  • şimdi madem 3 savaştan korkuyor herşey bitecek yandık kül olduk ne diye ticaret yapıyor para kazanmaya çalışıyor mars projesi kurtuluş ise bitane vakıf kurup herkese her katkıya açık proje yapması daha hizlı ilerletmez mi
  • Bu kadar korkun varsa yap bir iron man zirhi biz de senlenim cakma tony seni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 dünya savaşı diye bi şey çıkmayacak

  • Sen bi önden git biz arkadan geliriz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Armin van Buuren*

    Elon Musk zeki ve oldukça güçlü bir adam olsa da bu konuda hala gerekli kamuoyu ve daha da önemlisi devlet kaynaklı desteği alabildiğini sanmıyorum. 3. Dünya Savaşı kaygısından ziyade bu yolla bu işin önemli olduğunu ve yapılması gerektiğini benimsetmeye çalışıyor gibi geldi bana. Ne kadar eli güçlü bir adam olsa da bu iş için deficit spending (türkçe terimi bilmiyorum, kaynaksız harcama olabilir belki) yapmak oldukça riskli. Bunun yerine kamuoyu desteğinden sonra devlet desteği de alıp bu işi yapmak istiyor büyük ihtimalle.

    Örnek olarak uzay konusunda ihaleyi kaptı yakın zamanda.

    Bence Tesla'da çok ciddi bir devlet yardımı aldı.Abd'nin onayı olmasaydı yapamazdı da zaten.Şirketinin bir bölümü muhakkak birilerine hisse olarak verdi ki o şirketi kurmasına müsaade ettiler.




  • O zekasını ve parasını silahsız bir dünya için kullansa Marsa gitmek için o kadar zorlamaz.Nedense bu adam bana çok sahte geliyor.İlerde göreceğiz.Emisyon skandalları vs vs.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ben Ressam

    O zekasını ve parasını silahsız bir dünya için kullansa Marsa gitmek için o kadar zorlamaz.Nedense bu adam bana çok sahte geliyor.İlerde göreceğiz.Emisyon skandalları vs vs.

    tesla elektrikli arac uretiyor

    o parası ve zekası demissinde elon onlarin karsisinda karinca gibi kalir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wall e izlemiş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parası olupta yararlı ve ilerici işler yapan tek kişi gibi. Adamın hedefler cidden iyi.

    Tabi göz boyamıyorsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tony stark olayını abartmayın artık,adamın kişiliğinin hikayeyle filmle falan hiçbir alakası yok

  • Kim Young un : Mars'a dogru bir atom bombasi dikmisim sorma , Elon Musk mu neydi surat ifadesini cok merak ediyorum o ani yasarken

    Saka bir yana....!! Elon Musk'un Bu cavabi Tamamen Politik gibi gözüküyor yaptiklari isilere bakilirsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mementopolis -- 15 Aralık 2015; 16:52:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    İnsanoğlunda bu kadar savaş merakı olduğu sürece Mars'da bile savaş çıkartırlar. Dünya savaşı yerine Mars Savaşı olur. Bok değil kaka yani.

    Konuyla çok alakasız bir mesaj olacak ama yıllar önce sizinle forumda birkaç mesaj atışmıştık tabii tartışma adabı içinde. Windows Phone'un geleceğiyle ilgili bir tartışmada siz demiştinizki "microsofttan bir cacık olmaz" bende ilerde olacağını gayet iyi gittiğini vs yazmıştım.

    Şimdi size diyorumki: Sizden özür diliyorum ve iddianızı kabul ediyorum. Gerçektende Microsoft'tan bir cacık olmaz! Olsaydı yıllardır WP7, WP7.5, WP8, WP8.1 ve WP10'da olurdu zaten. Android tavşan hızında giderken windows mobile kablumbağa hızında gidiyor kısaca yorumum bu. Bu sayfada nickinizi görünce hadi dedim adama hakkını teslim edeyim. Keşke yıllar önce sizi dinleyip boşuna ara ara WP telefonlarla vakit kaybetmeseydim. Bazen WP forumuna giriyorumda hala bu sistemden adam olacağını, windows 10 gelince herşeyin değişeceğini iddia eden bir kitle azalarakta olsa devam ediyor. Yazık, sanırım onlarda birkaç WP telefonu deneyip birkaç bin lira daha kaybetmeden gerçeği anlayamayacaklar ama zamanla doğruları açığa çıkacaktır.




  • 3.dunya savasi ciksa bile nukleer secenek olmaz. Nukleer kullanan ulkenin odeyecegi tazminat o ulkeyi - bakiyeye goturur. Ekonomisi coker. Cunku avrupadaki bi nukleer savasin faturasini brezilyadaki gariban ciftci dahi öder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakanxml H kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler arkadaşım. Öyle büyük bir insansın ki, senin gibi bir arkadaşım olsun isterdim.

    Esasında market gelişseydi ve ana ekran biraz daha insanı sıkmayan cinsten olsaydı tutabilirdi.

    Bir de ben arkadaşın telefonunu biraz elime alıp kullandım. Örneğin saçma sapan bir şey vardı.

    Resimlere bakıyorsun. Resmi bluetooth dan yollayacaksın. Paylaşımı tıklıyorsun. Aaaah. Bluetooth yok.
    Taaa ana sayfaya geri geri geri geri tıklayıp geliyorsun. Oradan ayarlara giriyorsun. Bağlantıdan Bluetooth
    a girip açıyorsun. Sonra tekrar geri geri geri. Ana sayfadan yine galeriye gir. O resmi bulup, paylaşıma tıklayınca
    bu sefer menüde Bluetooth çıkıyor ve paylaşabiliyorsun. Oysa Android de paylaş deyince Bluetooth u seçince
    sana "Bluetooth açılsın mı" diye soruyor. Evet diyorsun ve olay bitiyor. Öyle saçma sapan bir kullanım
    anca MicroFOS ta olabilirdi...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    İnsanoğlunda bu kadar savaş merakı olduğu sürece Mars'da bile savaş çıkartırlar. Dünya savaşı yerine Mars Savaşı olur. Bok değil kaka yani.

    +sonsuz

    Sanıyorlar ki marsa gidince herşey çözülecek.Sen zihniyeti değiştirmediğin müddetçe istersen 999 tane yeni gezegen bul hepsini mahvedeceksin.İnsanın olduğu yerde savaş ve yıkım hep olacaktır.Bu dünyanın içine ettik zaten marsa gidince oranın da içine edecekler.Bunun yerine elimizdekinin kıymetini bilsek olmaz mı !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ora azrail gelmiyor sanırım . Mantığa bak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.