Şimdi Ara

Snapdragon 820 benchmark performansını artırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Snapdragon 820 benchmark performansını artırıyor


    Gelecek yıl pek çok amiral gemi modelinde kendisine yer bulmasını beklediğimiz Snapdragon 820 yonga seti, hem resmi hem de gayri resmi olarak pek çok benchmark testine konu oldu. Test sonuçlarında yonga setinin skorlarının sürekli artış gösterdiğine şahit oluyoruz. 




    Benchmark sızıntıları ilk olarak Xiaomi Mi 5 olduğu tahmin edilen prototip cihaz ile başlamıştı. Son olarak Snapdragon 820 referans cihazı üzerinde pek çok testler gerçekleştirildi. Şimdi ise LeTV LeMax Pro akıllı telefon modeli AnTuTu testlerine girdi ve yeni rekor da beraberinde geldi. 




    Paylaşılan sonuçlara göre Snapdragon 820 yonga seti 133 357 puana ulaşarak mobil taraftaki en yüksek seviyeye imza attı. Daha önceki testlerde ise bu rakam 101 000 civarındaydı. Snapdragon 820 haricinde en yüksek rakam 95 000 ile Kirin 950'ye ait. Henüz Exynos 8890 için AnTuTu rakamları mevcut değil. Elbette bu rakamlar sızıntı seviyesinde ve henüz bahse konu cihazlar piyasaya çıkmadığı için doğruluk payı soru işaretleri oluşturuyor. 

     

    Yapılan test AnTuTu 6.0 sürümü üzerinde gerçekleştiriliyor. Yeni AnTuTu sürümü ile birlikte grafik birimi ve işlemcinin payı toplam skorda yükseltilmiş durumda. Bu bakımdan yeni sürümde tüm cihazlar için skorlarda artışlar yaşanıyor. Cihazların yeni sürüme geçişleri ile birlikte muhtemelen 100 bin rakamının daha kolay bir şekilde artacağını göreceğiz.  




    Tek çekirdek performansında da artan bir ivme söz konusu. Snapdragon 820 ile ilgili prototip olduğu tahmin edilen Xiaomi Mi 5 üzerindeki ilk Geekbench 3 skorlarında 2162 puan seviyesi görülmüştü. Sonrasında ise puanın 2300 civarına çıktığı bilgisi geldi. Galaxy S7 olduğu iddia edilen cihaz üzerindeki testlerde ise 2456 seviyesi yakalandı.

     

    Bu sonuçlara göre Snapdragon 820 yonga seti Android tarafının en güçlüsü. Eğer 2534 puanlık Apple A9 yonga setini de geride bırakırsa akıllı telefon dünyasının en güçlüsü olma ünvanını elde edecek. Bunu da 2+2 diziliminde 4 adet Kryo özelleştirilmiş çekirdek ile başarması, yonga setinin geldiği nokta açısından önemli. 

     

    Yonga seti farklı cihazlar üzerinde test edildiği için skorlarda da değişiklikler görünüyor. Örneğin Xiaomi Mi 5 modeli henüz prototip aşamasında olduğu için puan biraz düşük ancak muhtemelen Galaxy S7 cihazında yazılım biraz daha oturduğu için puan yükseldi. Cihazlar nihai sürüme yaklaştıkça testlerdeki değerler de yükseliyor. Yonga seti resmi olarak piyasaya çıktığında net tek çekirdek skorları da belirginleşecektir. 




    Qualcomm'un adeta üzerine titrediği Snapdragon 820 yonga seti, haliyle sürekli geliştiriliyor. İlk cihazlar piyasaya çıkana kadar gelişim devam edecek. Hatta yonga setinin sonraki revizyonlarında daha yüksek performans değerleri ile de karşılaşabiliriz. Şimdilik yonga setini ilk hangi marka kullanacak belirsiz ancak Xiaomi, Samsung, LG, LeTV gibi markalar arasında kıyasıya bir mücadele söz konusu.  










  • 820 çırpınıyor ama umut yok gibi

  • Sicaklik degerlerini gormeden guvenilmez bu islemciye ayrica guce bakilirsa tegra islemciler kuvvetliydi fakat enerji sarfiyati ve sicakliktan dolayi devami gelmedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 14 Aralık 2015; 22:18:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Snapdragon 820 haricinde en yüksek rakam 95 000 ile Kirin 950'ye ait"

    Bu skorlar ne kadar doğru acaba
  • Neye dayanarak bu yorumu yaptın hocam daha telefonlardan bi haber yok işlemciden bir haber yok. Ve benchmark'lara bakarakmı telefonların perfonmanslarını biliyorsun.
  • yorumları görünce... "herkesin evinde chip üretim tesisi varmış da haberimiz yokmuş" deme gereksinimi duydum...

  • HTC, LG ve Sony'nin mobil bölümleri batmadan çıkarsa iyi.

  • Klasik bir Snapdragon haberi daha. Her sene dejavu yaşıyorum şimdiden yazayım S821,S822,S823 diye devam eder, sonra S830 haberleri çıkmaya başlar ve bomba açıklama yapılır. Aslında S820 geçiş işlemcimizdi asıl işlemcimiz S830 vs vs. Bu böyle sürer gider. Neyse reklam bitmek üzere ben film izliyorum iyi akşamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir sürü 820 haberi yapıldı performans testleri o su busu adam gibi fark göremedim bunlara istinaden yorum yaptık. Çeşkem yanılırım arkadaşım.
  • Demek istediğimi anlamamışın hocam sd820 işlemcili bir telefonu eline alıp oyun oynadınmı yada telefon ne kadar ısınıyor ne yapıyor hangi oyunu açmıyor sen bekletin bu işlemciden ne ne yapmak istiyorsun benchmark ile telefon kullanılmaz hocam biri alır 100k biri alır 80k oyun perfonmasında biri 35 biri 36 fps veriri ne bekliyorsun sonuçda bir bilgisayar deil bu telefon görüşmesi yapıcaksın ressim çekiceksin video vs ..
  • Testlere bakıp gaza geleceğiz sonra çıkınca ısındı mısındı diye üzüleceğiz durun bir bekleyelim hele.

  • Şu işlemciyi zorlayacak bir oyun yada bir uygulama söyleyin bana. Seneye de aynı tür oyunlar marketlerde dolu olacak. E ee Snapdragon 820 li telefonda facebook, instagram, bir iki oyun, müzik vs derken aaa diyecez ben bunları önceki telefonumla da yapıyordum hatta ondan önceki telefonumla da :). Donanım donanım diyoruz ama marketlerde oyunlar, uygulamalar gelişmedikçe pek esprisi kalmıyor. Xperia Z2 kullanıyorum ve kullandığım telefonun donanımını 1 - 1.5 sene daha çok zorlayacak bir şey çıkmayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strathmorea -- 15 Aralık 2015; 0:19:11 >
  • Abi bu letv nedir ya. Baska isim bulamamislar mi? Var mi acilimi falan? Bilmeyen adam der bim telefon cikarmis.

  • İnşallah isinmazda bu performansları verir....

  • General. kullanıcısına yanıt
    esasında daha iyi oluyor. mesela şu an ki telefonum da s808 var. ve ben muhtemelen arada ciddi bir fark olsun diye snapdragon 850li telefon alacağım. Evet yanlış duymadınız S850. Muhtemelen, 2019 yılının başında. 2 yıldan az sürede zaten cihaz değiştirmek anlamsızlaştı. 3gb ram ve üstü olan S808/S810lu telefonların bence en az 3 yıl gideri var.

    madem üreticiler, her yıl en az 2 model çıkartarak köşeyi bulmaya çalışırken bizi yolmaya kalkıyorlar. O zaman biz de, böyle karşı koyalım onlara.
  • Ylanız bi konunun hakkını verelim. S810 çıkmadan önce çok ciddi olaak ısınma dedikoduları çıkmıştı ve samsungun S810dan vazgeçeceği yazılmıştı. Cidden öyle de oldu. Anlaşılan bu kez Qualcomm işi sıkı tutmuş. Zaten kendileri bile itiraf ettiler, S810 geçiş işlemcisiydi, standart arm tasaramıyla devam etmek zorunda kaldılar diye. İşte S820, Qualcomm'un yeniden özüne dönüp özelleştirilmiş çekirdekleri tekrar kullanmaya başlamasını sağlayan işlemcidir.
  • ciksa da real sonuclar gorsek

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Windows10

    esasında daha iyi oluyor. mesela şu an ki telefonum da s808 var. ve ben muhtemelen arada ciddi bir fark olsun diye snapdragon 850li telefon alacağım. Evet yanlış duymadınız S850. Muhtemelen, 2019 yılının başında. 2 yıldan az sürede zaten cihaz değiştirmek anlamsızlaştı. 3gb ram ve üstü olan S808/S810lu telefonların bence en az 3 yıl gideri var.

    madem üreticiler, her yıl en az 2 model çıkartarak köşeyi bulmaya çalışırken bizi yolmaya kalkıyorlar. O zaman biz de, böyle karşı koyalım onlara.

    Seninle aynı fikirdeyim kardeşim. 3 ay önce, benim için batarya performansı önemli olduğundan Xperia Z3 aldım. Ben de telefonumu 2019 da değiştirmeyi planlıyorum. Totalde 3.5 yıl kullanmış olucam. 2000 liralık bi telefonun hakkı en az 3 senedir zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • diğer işlemcilerle karşı performansı karşılaştırıyorum. 700-800 tl telefonda işimi görür 50 tl lik te anladın...
  • 820 bu sefer oldu galiba...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.