Şimdi Ara

Apple, kendi video düzenleyicisini aldatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, kendi video düzenleyicisini aldatıyor 

     

    Apple katıldığı bir çok teknolojik alanda üstünlüğünü korumayı başarıyor. Şirket yazılım alanında da iyi işler başarsa da 4 yıl önce piyasaya sürdüğü Final Cut Pro X isteneni veremedi. Pek fazla tercih edilmeyen bu video düzenleme yazılımı Adobe ve Avid'in yazılımları altında ezilmişe benziyor. Apple ise yeni açtığı iş ilanıyla adeta mağlubiyeti kabul etmiş.

     

    Apple, kendi video düzenleyicisini aldatıyor 

     

    Apple.com üzerinde açılan iş ilanında şirketin 2014 yılında satın aldığı Beats by Dre için açılmış bir "Yardımcı Editör" ilanı dikkat çekiyor. İlanda sıradan isteklerin yanı sıra video düzenleme için "Adobe Premiere ve Avid Media Composer" yazılımların tecrübe aranıyor.

     

    İş ilanında kendi yazılımı için tecrübe istemeyen şirketin video düzenlemelerini bu yazılımlar ile yaptığını söylesek yanlış olmaz. Bu olayın açığa çıkmasının ardında ilanda herhangi bir değişiklik yapılacak mı merak konusu.

     

     








  • Haydaaaa

  • Hemen başvuruyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalan rüzgarları :D

  • Arkası yarın.. :)

  • Bana öyle geliyor ki apple test programlarında hile yapıyo, tıpkı samsung gibi. Kendi işi için başkasının yazılımını kullanırsın, kendi yazılımını fahiş fiyata satarsın ha apple

  • adamlar işini gören bir yazılım kullanmak istemiştir. apple ürünlerini üreten fabrikalarda windows kullanıyor, bu durum gayet normal. apple kullananlarda işletim sisteminin ne kadar güzel olduğunu, her şeyi yaptıllarını anlatıp sonra bana boot cample nasıl windows yükleyebileceklerini soruyorlar.

  • 3 Parti bagimlisi = APPLE .

  • Belki de arka planda daha iyi yazılım üretiyordur ve test ettirecektir. 4 yıl Apple icin iyi bir sure bu sure sonunda mutlaka yenilik yapacaktır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezimuse

    Belki de arka planda daha iyi yazılım üretiyordur ve test ettirecektir. 4 yıl Apple icin iyi bir sure bu sure sonunda mutlaka yenilik yapacaktır.

    Is ilani apple'in alt sirketi beats icin. Dolayisiyla soylediginizin olmasi mumkun degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basliga aldandim. Dh editorleride bizi aldatiyor nasil olacak bu is??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok heyecanlı bir daha ki bölümü bekliyoruz.

    Spoiler:Apple bir sonraki bölümde Fernandoyu aldatacak.

  • Gayet normal.. illa Apple yapti diye final cut pro x daha iyi olacak degil ya.. Apple sadece final cut ile degil Logic pro x le de bir nebze hayal kirikligi yaratti..

    Kendi meslegimde her ne kadar Logic pro x muzik duzenlemesi anlaminda vazgecilmez olsa da kesinlikle olmazsa olmaz degildir.. Cok ciddi rakipleri var.. Onlardan biri de haberde bahsedilen AVID firmasidir .. Firmanin Pro tools yazilimi bu islerin ağa babasıdır.. Ozellikle edit ve mix te.. Logic olmasa da olur ama Avid Pro tools olmazsa olmaz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlık, vasat gazetelerin hit çekmek için attıkları başlık gibi olmuş.
  • Kısa başlık olarak öneriniz varsa değerlendirebilirim. Anasayfada intro kısmı gözüküyor zaten haberlerin intro'da konuyla ilgili yeterince bilgi var.
  • Okisht kullanıcısına yanıt
    "Final Cut Pro X'in başarısızlığı iş ilanına da yansıdı"

    Mesela yani. Başlıktan Apple'ın video düzenleme yazılımının başarısız olduğu ya da kale almadığı (herneyse) ve vermiş olduğu bir iş ilanında da bu çıkarımı yapacak bir ayrıntının olduğu anlaşılıyor. Tüm içeriğin özeti nihayetinde. Ha beni ilgilendirmez fakat bana göre haber niteliği de taşımıyor bu içerik. Bir iş ilanından, firmanın video düzenleyici yazılımı ile ilgili çıkarım yapmak saçma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesaverde -- 15 Aralık 2015; 0:25:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schiffsführer

    "Final Cut Pro X'in başarısızlığı iş ilanına da yansıdı"

    Mesela yani. Başlıktan Apple'ın video düzenleme yazılımının başarısız olduğu ya da kale almadığı (herneyse) ve vermiş olduğu bir iş ilanında da bu çıkarımı yapacak bir ayrıntının olduğu anlaşılıyor. Tüm içeriğin özeti nihayetinde. Ha beni ilgilendirmez fakat bana göre haber niteliği de taşımıyor bu içerik. Bir iş ilanından, firmanın video düzenleyici yazılımı ile ilgili çıkarım yapmak saçma.

    Bu tarz bir başlık direk kullanıcı tepkisi çekiyor, sonrasında ben ya android fanı ya da apple düşmanı ilan ediliyorum. Bahsedilen yazılımı da hiç kullanmadım ancak ilk paragrafımda başarısız olduğundan bahsetmiştim. Halbuki dediğim gibi benim pek bir bilgim yok ancak piyasaya bakıldığında bu durum görülebiliyor. Yine de editör olarak bu tarz şeyler yazacaksam iki kez düşünmem gerekiyor. Bunu başlığa taşımak o kadar da kolay değil.


    İşin diğer kısmına gelirsek ben bir editörüm, haberimin kaç kişi tarafından okunduğu kazancımı da etkilemiyor ancak tabi ki kişisel olarak fazla okunmasını istiyorum. Merak uyandırma kısmını yapmak işimin bir parçası, ancak bu kullanıcıyı kandırmakla ikisi aynı şey değil. Zaten bahsettiğim gibi haberin intro kısmında içerik ile ilgili özet bilgi yer alıyor. Kullanıcılar başlığı okuduktan sonra ilk olarak bu bölümü okuyor ve haberi görüntüleme kararını veriyorlar. Başlığın farklı olduğunu kabul ediyorum ama bu sebepleri göz önüne alırsak gazete başlığı ile kıyaslanmasını doğru bulmuyorum.

    Kullanıcılar açısından da durum garip. Bir kesim donanımhaber'in çok kurumsal bir havası var yeni çağa ayak uyduramıyor bir şeylerin değişmesi lazım diyor. Değiştirmeye başlıyoruz sonra diğer taraf bu sefer neden değiştiriyorsunuz diyor (sadece başlık için konuşmuyorum). Bunlar da değişimlerin parçası, ilerleyen dönemlerde bolca değişim olacak. Beğenmeyenlerin sayısı fazla olursa sonrasında bu tarz şeylerle karşılaşmayacağınızı temin edebilirim.




  • Okisht kullanıcısına yanıt
    Hak veriyorum sana. Sonuçta haber editörü olan sensin ve seninde düşündüklerin ve bir hedefin var.

    O kurumsal havayı özleyenlerden biride benim. Foruma 2006'da üye oldum ve o zamanlar forumda zaman geçirmek (konu dışı bile dahil) çok daha zevkliydi. Açıkçası şuan forumda zaman geçirmek için değilde yalnızca teknolojik gelişmeleri takip etmek için giriyorum. Belki de ben dinazorlaştım. Fakat bu bahsettiğin değişimleri hissedebiliyorum ve bende bir kullanıcı olarak bana olumsuz bir deneyim yaşatıyor. Umarım eski havasına döner forum.
  • Boyu devrilesice yapılır mı bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı tarihte üye olmuşuz, ben de bahsettiğin dönemi hatırlıyorum ve kafamda güzel anılar canlandırıyor. Diğer yandan gelişime de ayak uydurmak gerekiyor diye bahsediyorum. Görünüm ve işleyiş olarak modern bir yapıya kavuşacak site yakın zamanda ama eskiden olduğu gibi içeriklerin kurumsal yapıda olması benim de tercihim olur.

    Diğer yandan kullanıcıyı yakalamaya çalışan sitelerin daha fazla ön plana çıkmaya başladığını da görüyoruz. Donanımhaber yine de en çok tercih edilen teknoloji portalı ancak hala internetteki standart kullanıcıların bir çoğuna ulaşabilmiş değil. Genellikle hedef kitle henüz bu siteyle tanışmamış kişiler oluyor.

    Yorumlarınız için teşekkürler, umarım ileride her şey istediğimiz beklediğimiz gibi olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.