Şimdi Ara

Apple'ın yeni kılıfını akıllı yapan 4 şey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple'ın yeni kılıfını akıllı yapan 4 şey


    Ülkemizde de 380TL seviyesinden satışa sunulan Apple'ın yeni Smart Battery Case adındaki bataryalı iPhone 6S kılıfı oldukça fazla ses getirdi. Tim Cook yeni kılıfın faydalarını sayarak kendisini savunurken, Asus ve LG gibi rakipler de kendi telefonlarında ek batarya ihtiyacı olmadığını vurgulayarak Apple'a taş attı. 




    Teknoloji devleri arasındaki polemik devam ederken, kılıf ile ilgili incelemeler de gelmeye başladı. İlk izlenimler adındaki gibi gerçekten akıllı bir kılıf ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Batarya kapasitesinin az olmasına rağmen oldukça kalın gövde şaşkınlık yaratmıştı ancak büyük boyut, telefonun batarya verimini korumak adına geliştirilen özellikler için ayrılmış.




    Anten




    Kılıf içerisinde pasif bir anten yer alıyor. Pasif anten cihazın ana anteniyle birlikte çekim kalitesini daha da arttırdığı için radyo sinyalleri daha az enerji harcıyor ve böylece bataryanın daha uzun bir kullanım süresi sunması sağlanıyor. Yani kılıf enerji vermenin yanında enerji tasarrufuna da katkı yapıyor. 




    Bağlantı




    Cihazınızı kılıfa oturttuktan sonra sistem ile arasında bir etkileşim başlıyor. Eğer enerji aktarımı açık değilse, tasarruf modu devreye giriyor ve arka plandaki fazla enerji harcayan uygulamalar kapatılıyor. Enerji aktarımı başladıktan sonra ise tüm uygulamalar yeniden görevinin başına dönüyor. 




    Enerji aktarımı




    Kılıf sürekli en fazla enerjiyi aktararak çabuk tükenmek yerine, enerji aktarımını belirli bir düzeyde tutuyor ve böylece cihazınıza uzun süre enerji sağlamayı amaçlıyor. 




    Bildirim




    iPhone 6S cihazında bildiğiniz gibi bataryanızın hangi seviyede olduğunu görebiliyorsunuz. Şarjlı kılıfı taktıktan sonra ise kilit ekranında ve bildirim çubuğunda kılıfın batarya seviyesi de görünüyor. Böylece kullanıcılar ne kadar enerji seviyesi kaldığını takip edebiliyor.

     

    Apple'ın yeni kılıfı içerisinde 1877mAh kapasiteli bir batarya yer alıyor. Açıklamalara göre kılıf; 25 saate varan ek konuşma süresi, 20 saat video izleme, LTE üzerinden 18 saat internet kullanımı şeklinde özellikler sunuyor. 




    Rakiplerinden teknolojik olarak farklılaşan bir kılıf olmasına rağmen mutlaka herkes tarafından beğenileceğini söyleyemeyiz. İlk başta yüksek olan fiyatlandırma en büyük eleştiri noktası. Diğer taraftan kalın ve hantal tasarım inceliğe önem veren kullanıcılar için oldukça itici olacaktır. Piyasada bu açıdan öne çıkan pek çok seçenek yer alıyor. Yine de son tercih tabii ki kullanıcıların.  

     







  • bi ceptelefonu 4000 tl iken şarjlı kılıfın 380 tl olması gayet normal karşılanabilir..

  • Gördüğüm en çirkin bataryalı kılıf. :(

  • Xiaomi mi bank alır keyfime bakarım :) O fiyata ip6 ya spigen kılıf 2-3 tane de power bank alırım. Apple kullanıyorsak apple ürünlerine mahkum değiliz...

  • kuruş para vermem şu saçmalığa.

  • Bunlar hep sıvama şeyler tasarımda Meymenet yok ki İşlevi iyi olsa ne olur....

  • Apple'ı çok seviyorum, yine bir inovasyon örneği gösterdiler, özellikle kılıfı akıllı yapan 4 şey çok hoşuma gitti. Bu gibi özellikli bir ürünün 400 liraya alabilmek de ayrıca müthiş bir olay. Apple sen en iyisini bilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ikiodayediduvar

    Appleı çok seviyorum, yine bir inovasyon örneği gösterdiler, özellikle kılıfı akıllı yapan 4 şey çok hoşuma gitti. Bu gibi özellikli bir ürünün 400 liraya alabilmek de ayrıca müthiş bir olay. Apple sen en iyisini bilirsin.


    Trollemeye calisiyosun ama yemezler :)

  • Şu dandik kılifın haberini bile Xperia Z5 serisinden daha fazla yaptınız. Apple iyi para ödüyor olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazı berbat bir hale sokuyor Sony in şarj istasyonunu kullanırım dışarıda şarj etmek için daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lenovo'nun kılıfı süpersonic ultra pro plus+ akıllı o zaman...

    Anten

    Ucube bir şekilde kalın ve telefonu örten yapıda olmadığı için ekstra antenlere gerek yok. Böylece çok çok daha az güç kullanıyor ve sar değerini arttırmayarak sağlınızı koruyor.

    Bağlantı

    Kılıf telefona bağlandığı anda mucizevi bir sinerji ortaya çıkıyor hem yazılımsal hemde fiziksel olarak... Süper ekstra yumuşatılmış doku sayesinde kılıf cihazı nazik bir şekilde kavrıyor. Kılıf tasarımı X2 ile uyumlu üretildiği için telefonunuz her an iPhone 4S doğuracakmış gibi durmuyor. Ayrıca kafasına göre güç tasarruf moduna falan geçmiyor geçmek isterseniz size soruyor. Ha birde telefona özel pinlerle bağlandığı için telefonun önünde ve yanlarında devasa alanlar bırakmıyor...

    Enerji aktarımı

    Enerjiyi fazla aktarsa bile hiç sorun değil çünkü 5.1mmye dahice yerleştirilmiş 2300 mah batarya ile bu sorunu tamamen ortadan kaldırıyor ve bataryayı full kapasite doldurabiliyor.

    Bildirim

    Batarya seviyesini görmek için telefonu açıpta bataryanızı daha fazla tüketmenize gerek kalmıyor üstündeki tuşa basarak tam 4 kademeli tuşu işe batarya seviyesini her zaman görebiliyorsunuz kılıfın batarya durumunu görmek için telefona bağlı olması gibi saçma sapan eylemlere gerek kalmıyor.


    Ve en önemlisi fiyatı...Kardeşim için vatan bilgisayardan 70TLye almıştık... Çıkalı 1 seneden fazla olan bir ürün heralde Apple bu seviyeye gelene kadar bir 3 sene falan geçer 999TLyide geçirir...

    www.youtube.com/watch?v=ysgJkq4gvZM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xtrud -- 14 Aralık 2015; 10:18:27 >




  • böyle akıllı makıllı ayağına bir pil için bu kadar para ödeteceğinize şöyle 100 TL'ye adam gibi tek işlevi "pillik" ve "koruma" olan bir kılıf üretseydiniz ölür müydünüz? o ne öyle ya. iphone'un en sevdiğim yönü tasarımı ama bu ne şimdi?
  • Teknolojik tasarım anlamında iki şok yaşadım simdiye kadar.
    1.si oyun konsolundan çok uydu alıcısına benzeyen XBOX O'ne
    2.si de bu pataryalı bu kılıf ??????

  • Vay be inovasyona bak, anteni güçleniyormuş

    Lennn Apple
  • Hey gidi günler; Ericsson GH688'in pil yapısı kamburdu! Biz ona GH888'in düz pilini takardık!

  • Kılıf uretip bi ton paraya satacaklarina mevcut bataryaların kullanim süresini uzatsinlar.

  • Hem iğrenç görünüyor hem de giriş seviyesi telefon parası. Vay arkadaş...
  • Inovasyona bak akıllılığa bak. Anteni antene güç katıyormuş... Acaba kılıf takıldığı için sinyalin düşmesi sorunuyla karşılaşmamak için bi anten koymuş olmasınlar?? Alan yine alacak savunma yapmasına gerek yoktu apple'in..

  • ne kilifmis arkadas

  • günün fıkrası gibi olmuş bu ya:)Allah'ın iyiliğinizi versin sizin:).

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.