Şimdi Ara

Age of Empires World Domination'ı inceledik: 'Age of' günlerine dönüş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Age of Empires World Domination'ı inceledik: 'Age of' günlerine dönüş





    1997 yılında Microsoft tarafından piyasaya sürüldüğünde, Age Of Empires serisinin strateji oyunları alanına ne kadar büyük bir etki yapacağını kimse tahmin etmiyordu. Özellikle ikinci oyunu ile efsaneler arasına girmeyi başaran gerçek zamanlı strateji oyunu Age of Empires, aynı heyecanı şimdi de mobil platformlara getiriyor. 




    Microsoft daha önce bir Age of Empires oyunu indirmeye sunmuştu ancak görseller ve oynanış Clash of Clans'a benzediği için orijinal seriden çok uzak kalmıştı. Age of Empires World Domination ise orijinal oyunun çizgilerini aynen mobil platformlara yansıtmayı başarıyor. Bu açıdan ilk sayılabilir.




    Age of Empires World Domination ile klasik serinin dokunmatik ekran üzerinde oynanması mümkün oluyor. Mobil tarafta oyunun biraz değişikliğe uğradığını söylemek mümkün. Seri Microsoft'a ait olsa da mobil oyun Klab Global tarafından geliştirilmiş. Bu bakımdan değişikliklerin olması normal.




    Henüz deneme aşamasında olan oyunun pilot olarak seçtiği ülkelerden birisi de Türkiye. Bu bakımdan dünyadaki ilk oyun incelemelerinden birisine imza atmış oluyoruz. 

     

    Age of Empires World Domination'ı inceledik: 'Age of' günlerine dönüş 




    Oyuna her zaman ki gibi bir millet seçerek başlıyoruz. İlk eğitim bölümünün ardından millet seçme ekranı karşımıza geliyor. Hunlar, Japonlar, Çinliler gibi dönemin büyük ırkları özel yeteneklere sahip. Bu bakımdan seçimi buna göre yapmanız gerekiyor yine de oyun sırasında ırkları değiştirebiliyorsunuz.




    Üs kurma mantığı klasik konsept ile aynı. Odun, taş, yiyecek gibi kaynakları toplamak için binalar inşa etmeniz gerekiyor. Bu binalar kaynaklara yakın olmalı ki daha hızlı kaynak toplanabilsin. Kaynaklarınız için de depoların inşa edilmesi gerekli. Belirli bir süre sonra binaların tepesinde ikonlar çıkıyor ve kaynakları bu şekilde topluyorsunuz. Klasik konseptteki gibi otomatik olarak kaynaklarınız artmıyor. 




    Her bina ve asker grubuna tıkladığınızda ilgili menüler çıkıyor. Bunlara tıklayarak çeşitli komutlar verebiliyorsunuz. Ayrıca askerleri sürükleyerek de uzak noktalara götürebiliyor veya düşman unsurların üzerine salabiliyorsunuz. Kahramanların yetenekleri için menülerden yararlanıyorsunuz. 

     

    Age of Empires World Domination'ı inceledik: 'Age of' günlerine dönüş 




    Bildiğiniz gibi binaları, teknolojileri ve askerlerinizi kurmak veya geliştirmek için kaynaklar gerekli. Bu yüzden üssünüzün sürekli işler olması gerekiyor. Bu noktada inşa etme konusu biraz farklılaşıyor zira savaştığınız bölümlerde sıradan kaynaklar yerine Savaş Kaynakları adında bir birim sunulmuş. Bu birim otomatik olarak sürekli kendisini yeniliyor bu yüzden azaldığı zaman biraz beklemeniz gerekiyor ancak kaynak kampları kurarak hızı artırabiliyorsunuz. Yani oyunda iki çeşit kaynak kullanımı mevcut. 




    Savaşlarda kullanabilmeniz için kahraman sınıfları da mevcut. Atilla, Harun Reşid, Ziyad İbni Salih, Jan D'arc, Arthur gibi çeşitli kahramanları toplayarak güçlü bir ordu kurabiliyorsunuz. Kahramanların kendine özgü güçleri var ve savaş alanlarında çok işe yarıyor. Ayrıca her birim için bir kahraman atayabiliyorsunuz. Birimler başlarında bu kahraman ile savaşlara giriyor. Kahramana göre birimdeki askerlerin sayısı da değişiyor. Her bölümde üretebileceğiniz asker sayısı belirli bir sınırda tutuluyor. Bu yüzden saldırılarda taktik de kullanmanız şart. Oyunda seviye atladıkça asker ve kaynak limitleriniz de artıyor. Ayrıca kahraman ekleyerek seviye sınırınızı da artırıyorsunuz. 

     

    Age of Empires World Domination'ı inceledik: 'Age of' günlerine dönüş 




    Oyunda bölgeler ve bölgelerde de savaşacağınız bölümler var. Bazı bölümlerde yapay zekaya karşı mücadele ediyorsunuz. Bazı bölümlerde ise diğer oyunculara karşı mücadeleler var. Kurduğunuz krallık bölümlerden bağımsız ve geliştirmeye devam ediyorsunuz. Her bölümde küçük bir üs var ve asıl krallıktaki özellikler bu üsse aktarılıyor. Kaynak kampları kurduktan sonra asker geliştirmeye başlıyor ve savaşa giriyorsunuz. 




    Bölümde karşı tarafı yok etmek zafer getiriyor ancak kısıtlı olan süre biterse veya üssünüz yok edilirse siz yeniliyorsunuz. Her galibiyette çeşitli kaynak ödülleri ve elmaslar kazanıyorsunuz. Bu elmaslar daha sonra kahramanları satın almanız için gerekli. Bu şekilde oyun uzun süreler eğlenceli bir strateji tecrübesi sunabiliyor. Orijinal serideki detaylı seslendirmelerin aksine mobil oyunda seslendirmeler biraz daha kısıtlı. 




    Age Of Empires serisinin hayranları için mobil oyun da aradıkları nostaljiyi sunacak gibi görünüyor. Oyunun ücretsiz olması da ilgiyi artıracaktır. Bununla birlikte dokunmatik kontrollerin zaman zaman zorlayıcı olduğunu belirtmek gerekiyor. 








     


     

     







  • Age of diiynce heycanlanıyorum ya. yaşlandık

  • Yine yeniden olmamış. How do you turn this on yazıp cobra arabayla heryeri yıkıp yakmayı özledik be reyiz :/

  • Age of diyince ben de bişi sandım..

  • Irk değil, millet. Japon ırkı olmaz.

  • Age of empires conquerors bence en iyisiydi Internet kafede ve zone üzerinden nette senelerce oynadık Keşke aynen mobile getirseler

  • PC deki ilk oyunun tadı bir başkaydı ! nasıl anlatayım ki şimdi !?

  • Android linki neden yok yada bende görünmüyor.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.klab.aoe

  • 1997'den bu yana oynadığım tek strateji oyunu.
    NFS ve AOE.
    Gerçi artık NFS yerine RR3 oynuyorum :)

  • ilk oyunumdur age of keşke devamını getirebilseler keşke pc de güncelini yazsalar ve oynasak..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: burrnn

    Irk değil, millet. Japon ırkı olmaz.


    Neden? Bilgilendirirseniz sevinirim.

  • isimden faydalanıp ismi lekeliyorlar başka bir şey yok!

  • Hey gidi eski gunler :) indireyim de bakayim olmus mu. Neden hala yapamadilar diye ara ara dusunurum hala. Neyse parasi vereyim ama bana telefonda age of versinler artik.

  • Nerde o eski günler.. Oyunun ismini lekelemeyin barı. Anilarimiz daki gibi kalsın..

  • Oyun berbat ötesi 5 dakika zor oynadım. Eski oyunları oynayan kişilerin beğenmeyecegi kesin gibi de yeni nesili bilemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • age of empires çocukluğumun oyunu nerde o eski günler saatlerce oynardım hep. Bu world domination olmamış! age of empires 2 yi direk olarak hiç birşey değiştirmeden telefona getirseler çok güzel olurdu!

  • Starcraft ile birlikte gençliğimizin strateji oyunuydu AOE, AOE tutunca Age of mythology çıkartmışlardı, AOM'de heroeslar vardı ama AOE'de heroes hatırlamıyorum; en çok sevdiğim wonder yapıp oyunu bitirmek oluyordu.
    AOE'i şuanki 3D teknolojisi ile tekrar kodlayıp aynısına level mantığı ekleyip pazarlasalar gene en çok satan oyun olurdu.

  • Saladin!

  • Oyunumln turkce olamamasi cok kotu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Age of ile alakası yok, ismini kullanıp prim yapmaya çalışmışlar. Sırf 1 yıldız vermek için indirip yorumumu yapıp sildim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.