Şimdi Ara

Nikon D5 ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Nikon D5 ortaya çıktı


    Nikon'un geçtiğimiz dönemde resmi olarak geliştirmeye başladığını duyurduğu yeni amiral gemisi DSLR fotoğraf makinesi D5, ilk defa görsel olarak karşımıza çıktı.

     

    Önden çekilmiş iki adet fotoğraf ile ortaya çıkan ve beklentilerimiz dahilinde yerini alacağı D4s ile benzer bir gövde tasarımını kullanan Nikon D5, farklı olarak deklanşör bölümünü çevresinde yapılan tuş değişiklikleri (Yeni ISO tuşu ile video tuşunun yer değişikliği) ile ayrılıyor ve D5 logosu üstünde D4s'de olmayan mikrofon delikleri yer alıyor. Makinenin yüksek doğruluk oranı verilen teknik detayları ise şu şekilde sıralanıyor;

     



    • Yeni 20MP FX sensör

    • 153 noktaya sahip yeni otomatik netleme modülü 

    • 102,400 doğal ISO değeri

    • Saniyede 15 kare seri çekim hızı

    • 40/60fps 4K video

    • Full HD yavaş çekim desteği


    Nikon D5'in resmi olarak görücüye 2016'nın başında çıkartılması bekleniyor. Makine daha çok basın ve spor fotoğrafçılarına hitap ediyor.

    Nikon D5 ortaya çıktı 









  • nikon D5 DSLR çıkaracağına Aynasız FF makine çıkarsaydı daha iyi olurdu. nikon ve canon iddalı aynasız makine çıkartmamakta direniyor,ama işi anlayamıyorlar sonları kodak gibi olacak bu gidişle.
  • kısa bir süre test etme şansım oldu 6 ay kadar kullandım gerçekten fotoğraf ne demek ve nasıl zevkli bir şey dslr makine ler hissettiriyor insana telefon dan sonra bambaşka bir tecrübe ancak bu tür makinalar çok pahalı mümkünse hiç bulaşmayın

  • Fiyatta olsaymis.. Ama ateş pahasidir o..

  • 899TL civarı olur büyük ihtimalle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dobrasam kullanıcısına yanıt
    Daha cıkmamış makineyi nasıl test ettiniz acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    899TL civarı olur büyük ihtimalle.

    d4 15 ila 20 bin lira arasında değişiyor
  • senersongur kullanıcısına yanıt
    yanına bir 0 daha koyup 2 ile çarparsak evet, doğru bildin! (Tahminen 6000$ olması bekleniyor body' nin)
  • hangi fonksiyon tuşu nerede olsun diye internet üzerinden basit bir uygulama yaparak, insanların kullanım tercihlerine göre daha basit bir şekilde kullanılabilinir, daha profesyonel bir makine yapmak aslında çok basit bir iş, ama ne işse 2-3 tane tasarımcının kendi kafasına göre sözde İnovasyon yapmak adıyla ille bir şeyleri kendi kafalarına göre yaptım oldu bir şey yaptım misali ortak akla hizmet etmeyen çocukça işler bu işler !

  • Büyük gövdeli DSLR dönemi artık bitmek üzere. Sony A7RII ile piyasayı sildi süpürdü. Bir sürü DSLR sahibi kulanıcı makinalarını sattı. Canon ve Nikon artık pazarda eskisi kadar rahat olamayacaklar. Sony'nin bu çıkışı satışları en tepeden etkiledi.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Nikon ve Canon yıllardır bu piyasada. İnsanların tüm ekipmanı bu markalarda. Sistem değiştirmek öyle kolay değil. Kaldı ki hem aksesuar hem de lens çeşitliliği olarak Sony'lere göre çok öndeler. Bir çok ekipmanı bulunan biri Sony'ye geçmek istese bir kısım ekipmanının karşılığını bulamayacak. Ayrıca kullanışlılık ve alışkanlıklar da diğer sebepler. Zaten Nikon ve Canon aptal değiller. Dslr'ın ömrünün bittiğini, modasının geçtiğini düşünseler hemen çok üst düzey aynasızlar çıkarırlar. Planlarını yapmışlardır zaten. Aynasızların da zamanı gelecek ama o gün bugün değil. Aynasız sisteminin tamamen oturmasına daha seneler var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    +1
    Sanki herkes akıllı canikon saf. Ben de eldeki lens ve flaş lardan sony'e geçmem gecemem ve halimden de memnunum (Apsc sony aynasiz da kullanıyorum aynı zamanda).6d mk2 yi bekliyorum ve beklediğim fiyat ve özelliklerde çıkarsa alacağım . Hammallık , geri kafalılık denebilir ama aynasiz makineden zevk almıyorum ve dslr da daha iyi fotoğraflar çekiyorum.
    Farkettigim bir durum daha var , genelleme yapmak elbet yanlış olur ama aynasiz özellikle a7 serisi ve zeiss dizen kişiler fotoğraf kalitesinden çok imaj kalitesi ile ilgileniyor gibi geliyor bana, işin oyuncak kısmındalar gibi yani. Ama genellemiyorum tabi yanlış anlaşılmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle. Sanki herkes çok akıllı da bir Canon daki ve Nikon daki adamlar akılsız. Geçenlerde cameraworlds de bir anket vardı. Yeni makina alsanız hangi marka alırsınız diye. Birinci Canon ikinci de Nikon oldu. Ve toplam yüzde 80 in üzerinde pay aldılar. Kalanı da zaten aynasız oluyor, topla artık Sony, Fuji, Olympus vs. Şimdi gel tüm dünyanın özenle takip ettiği bir sitedeki ankete katılma da yurdum insanın DLSR artık ölüyor hayaline katıl. Geçin bunları ya. Bu işin başında Canon ve Nikon vardır. Bunlar tüm dinamikleri kendileri yaratır ve istedikleri gibi de şekillendirirler. Sanki bi bu iki firma aptalmış gibi düşünmesin çok akıllı insanlar.
    Evet aynasız bir gelecektir, bir adımdır ve ötesine de gidilecektir ama daha değil. Ben bir çoğunu kullandım hala tatmin edici değiller. Fuji X-T3, Sony A7R10 falan çıktığında sanırım artık oturmuş olur. Ama zaten Canikon "evet artık aynasız zamanı" dediğinde ortaya öyle bir makina koyabilirler ki gerisi piyasada teferruat olarak kalır. Boşuna lokomatif firma olmadı bu adamlar.




  • e görecez kim akıllı kim akılsızmış. teknolojik yeniliklere ayak uyduramayan veya yeniliklere direnenler yok olmaya mahkumdur.
    dünya sadece Türkiye'den ibaret değil, uzakdoğu piyasasına Sony aynasızlar şimdiken hakim olmuş durumda. flickr da uzakdoğuyu kimi gördüysem sony aynasızları kullanıyor. bu DSLR seviciliği sadece bizim gibi gösteriş meraklısı toplumlara has bir durum. büyük makinesi olan kendini en profesyonel fotoğrafçıymış gibi sanıyor
  • Konu aynasız aynalı tartışmasına gelmiş. Her iki türde aynı imaj kalitesini sunsa da ne aynasızlar tüm piyasanın hakimi olur nede aynalılar. Çünkü DLSR gövdelerin elde tutuş hissi ve ergonomisinden çok uzaklarda aynasızlar. Aynı açıdan bakıldığında aynalılar da aynasızların hafifliğinden ve taşınabilirliğinden uzaklar.

    Hafifliği dert eden aynasız alsın, sıkıntı olmayan aynalı ile devam etsin.

    Ha kalkıp gelecek bu, yok önünde duramazsınız falan filan kimse bunu savunmasın delice. 2000'li yılların başında tüm cep telefonları boyutlarını küçültmeye yoğunlaştı. Yaklaşık 7-8 yıl boyunca tüm firmalar modellerini küçülttü de küçülttü. Şuan durum ne? Millet kot pantolonunun cebinde Note 5 iPhone 6 Plus taşıyor.

    E aynasızlar hiç bir zaman aynalılar dan daha iyi bir fotoğraf kalitesi sunamayacağına göre? Düz mantıkla bakarsak firmalar DSLR'ın 3'te 1'i boyutunda bir cihazın vereceği görüntüyü DSLR gövdeye katlaya katlaya koyarlar isteseler.

    Tüm bu verdiğim mantık çerçevesindeki örnekleri toparladığımız zaman kaba dediğimiz DLSR gövdeler hiç bir zaman yok olmayacak sonucu çıkıyor. Mantıklı eleştirisi olan cevapla butonu ile bu yorumumu eleştirebilir.




  • Aynasizlar dslr kalitesinde çekiyor. Bunu düzeltmek istedim. Geri kalanina katılıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çekomastik kullanıcısına yanıt
    Buna ben de katılıyorum. Evet aynasızlarda kalite bazında bir eksiklik yok. İşin o kısmında sıkıntı yok. Mesele ayna mekanizmasının yerine geçecek olan elektronik kısımda. Bu teknoloji oturdu mu aynasıza hatta sonrasında bir ötesine de gidecek bu iş. Ancak an itibariyle hala eksikler var mıdır? evet vardır. Alınmaz mı? Alınır, çok da güzel sonuçlar alınır.
    Benim karşısında durduğum konu dslr öldü, Canikon yapamadı, sonunda bunlar batar gibi kendini akıllı milleti akılsız sanan sanan tipler. Çok iyi biliyorsun da sen neredesin be kardeşim. İşte bu zihniyetten ötürü bir Japonya olamadık. Eleştirirsin ortaya eleştirdiğin adamın koyduğunun onda birini koyamazsın, ancak ben bilirim der ukalalık yaparsın ama çok bilmişlik insanı bir yere getirmiyor maalesef.
    Arkadaş ne güzel örnek vermiş 2000 li yıllardaki telefonları. Gerçekten de öyleydi. Ufacık telefonlar dünya paralara gidiyordu. Nokia küçüldü, küçüldü sonunda battı gitti. Neymiş küçülmekle olmuyormuş demi. Şimdi milleti elinde makinası büyük olunca iyi fotoğraf çeker sanıyorlar diyen zihniyetler telefon teknolojisinde iphone ve samsung için bunlar küçültemedi sistemi batacaklar mı demek istiyorlar acaba?
    Gerçi bu zihniyete şaşırmam yeter ki bilmişlik adına yazıp haz duysunlar. Ama gerçekler maalesef öyle değil işte.
    Boşvermek lazım lüzumsuz tipleri. Bunlar D810 ları, MarkIII leri, 1-DX leri, D4 leri kullananları "büyük makina ile iyi çektiklerini sanıyorlar" diye düşüne dursun fotoğraf çekenlerin ışığı bol olsun....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: çekomastik

    Daha cıkmamış makineyi nasıl test ettiniz acaba ?

    yanlış anlaşılma olmuş ben dslr fotoğraf makinesi deneme kullanma şansım oldu 6 ay kadar bunu belirmek istedim kullandığım makine nikon d90 belirtmek istediğim benim gibi telefon ile fotoğraf çeken birinin dslr nin fotoğraf kalitesini nasıl zevkli bir şey olduğunu söylemek istedim
  • Haberde de bahsedilmiş zaten ama gözden kaçmış sanırım; bu makine daha çok basın ve spor fotoğrafçılarına hitaben tasarlanmış bir model. Bu alan da DSLR'lerin, AF sistemi ne kadar gelişmiş olursa olsun aynasızlara hatta A7 II gibi bir makineye bile üstünlük sağladığı bir alan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schiffsführer

    Konu aynasız aynalı tartışmasına gelmiş. Her iki türde aynı imaj kalitesini sunsa da ne aynasızlar tüm piyasanın hakimi olur nede aynalılar. Çünkü DLSR gövdelerin elde tutuş hissi ve ergonomisinden çok uzaklarda aynasızlar. Aynı açıdan bakıldığında aynalılar da aynasızların hafifliğinden ve taşınabilirliğinden uzaklar.

    Hafifliği dert eden aynasız alsın, sıkıntı olmayan aynalı ile devam etsin.

    Ha kalkıp gelecek bu, yok önünde duramazsınız falan filan kimse bunu savunmasın delice. 2000'li yılların başında tüm cep telefonları boyutlarını küçültmeye yoğunlaştı. Yaklaşık 7-8 yıl boyunca tüm firmalar modellerini küçülttü de küçülttü. Şuan durum ne? Millet kot pantolonunun cebinde Note 5 iPhone 6 Plus taşıyor.

    E aynasızlar hiç bir zaman aynalılar dan daha iyi bir fotoğraf kalitesi sunamayacağına göre? Düz mantıkla bakarsak firmalar DSLR'ın 3'te 1'i boyutunda bir cihazın vereceği görüntüyü DSLR gövdeye katlaya katlaya koyarlar isteseler.

    Tüm bu verdiğim mantık çerçevesindeki örnekleri toparladığımız zaman kaba dediğimiz DLSR gövdeler hiç bir zaman yok olmayacak sonucu çıkıyor. Mantıklı eleştirisi olan cevapla butonu ile bu yorumumu eleştirebilir.

    Bir ekleme de ben yapayım. Aynalı makinelerin vizöründen baktığınız görüntü ile aynasızların elektronik vizöründen baktığınız görüntü çok farklı. Biri doğal diğeri yapay gibi geliyor bana. Ayrıca aynalı makinenin ele oturması ve ağırlığı da cabası.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.