Şimdi Ara

Microsoft, OneDrive kararı için geri adım attı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Microsoft, OneDrive kararı için geri adım attı


    Yazılım devi Microsoft, geçtiğimiz Kasım ayında detaylarına burada yer verdiğimiz oldukça tepki gören bir adım atarak OneDrive'ı ücretsiz olarak kullanan kesimin 15GB'lık bulut depolama alanını 5GB'a indirmiş ve aynı zamanda 15GB'lık kamera arşiv (Fotoğraf ve videolar için) hediyesini de iptal edilen paketler arasına dahil etmişti.  Şirketten bu konuda olumlu bir geri adım geldi.

     

    OneDrive forumlarında ciddi tartışmalara yol açan bu gelişme, bir forum içeriğinin 72 bin oy olmasıyla da Microsoft'u konu hakkında bir düzenleme yapmak zorunda bıraktı. Servisi düzenli olarak kullanan kişilerden özür dileyen Microsoft grup program yöneticisi Douglas Pearce, OneDrive'ı ücretsiz olarak kullanan kişilerin 15GB'lık ücretsiz bulut alanı ve 15GB'lık kamera arşiv paketlerinden yararlanmaya devam edebileceklerini açıkladı.

     

    Bulut alanını kullanabilmek için burada yer alan bağlantıyı ziyaret ederek hesap giriş yapmanız yeterli.







  • En başında alınmaması gereken bir karar kullanıcı tepkileri ile bir nebze olsun geri alındı. Hoş bu işlerden haberi olmayan milyonlar kaybedecekler depolama alanlarını gene de.

    MS'in bu konudaki tek günahı da bu değil. Öncelikle sınırsız depolama alanını verip bu alanın kullanılmasını bahane göstermek her şeyden önce hesap bilmemezliktir. Yemiyorsa yapmayacaksın böyle bir şeyi. İkincisi ve daha önemli sorun ise "Nereden biliyorsun böyle kullanıldığını?" diye sorduğumuzda ortaya çıkacaktır. Hesapta gizlilik söz konusu ve MS OneDrive hesaplarımızı ne kendisi ne de üçüncü şahıslara açıyor veya kontrol ettiriyordu. Bunu kendilerinin itiraf etmesi de gene beceriksizlikleriyle ortaya çıktı.

    MS hakkında olumlu o kadar fikrim varken son birkaç ayda her şeyi mahvetmeyi başardılar diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simbolmina -- 12 Aralık 2015; 20:17:46 >
  • O haberin üzerine kaç GB dosyayı Google Drive'a taşımıştım. Fazla da laf edemiyorum adamlar sonuçta bedavaya bir hizmet veriyorlar. Ama böyle de olmaz. Koca firmasınız, aldığın kararların üzerine hiç düşünmeden mi açıklıyorsunuz.
  • Birsuru gigabyte lik filmleri paylaşmak için kullanan bir grup dengesizlerin sömürmesi yüzünden Microsoft başta bu kararı almıştı haklı olarak.



    Bu adım mantıklı kullanıcılar için iyi oldu yoksa kurunun yanında yaş ta yanacakti.

  • beyler bağlantıdan etkinleştirin hesaplarınızı. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra izin ver dediğinizde iş bitmiş oluyor.https://preview.onedrive.com/bonus/

  • doğru karar en başından aslında 5gb indirme kararı yanlıştı böyle kalması iyi oldu

  • Baktılar tepkiler çığ gibi büyüyünce geri adım attılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hotmail i de bu yüzden kullanmayı kestim gmail gb alan verirken bunar 20 mb alan veriyodu...

  • Benim için tekrardan bir numaraya yukselebilir. Azaltılacak denilince kendime bulut uygulaması bakmaya başlamıştım geri donebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dropbox a geçiş yaptım artık çok geç microsoft
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sefa5

    dropbox a geçiş yaptım artık çok geç microsoft


    dropbox'u da kullandım, googledrive'ı da kullandım ve şimdi uzun zamandır onedrive kullanıyorum (yaklaşık 4 aydır). bunların içerisinde en kabiliyetsiz olanı bence dropbox'dur. uzun zaman oluyor kullanmayalı ancak değiştiğini pek de düşünmüyorum :(. googledrie depolama alanı olarak ve düzen olarak gayet güzel ve kullanışlı ancak ofis belgeleri ile uyuşmazlıkları var. ofis belgeleriyle en uyumlu onedrive olduğu için one drive kullanıyorum. sadece tek office belgelerimi upload edip telefonumdan görüntüleyip yeri geldiğinde okulumdaki pc'imden ihtiyaç duyduğum metinleri indiriyorum. ve gayet memnunum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemburda34

    beyler bağlantıdan etkinleştirin hesaplarınızı. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra izin ver dediğinizde iş bitmiş oluyor.https://preview.onedrive.com/bonus/


    Bilgilendirme için teşekkürler hocam.

  • Ben anlamadım. OneDrive'a girdiğimde zaten 15+15 GB görülüyor. Neden previewBONUS adresinden birşeyleri onaylamam gerekiyor? Geri adım atması mevcut değişmeyecek değil mi? Ayrıca birşeylere izin vermek neden?
  • yerinde karar olmuş

  • insan psikolojisinden hakkını sonuna kadar kullanma sendromu diye bir durum var, bu açıdan bu anti-psikoloji yaratma reklamı ile insanlar google a yüklediklerinden daha fazla kişisel veriyi MS a kendi elleriyle verecekler !

  • Google ın MS dan aşağı kalır yanı yok. Hatta MS dan daha beter diyebiliriz.

    Google ın herhangi bir uygulamasını yuklediğinde arkaplanda googleupdater.exe diye bir şey yükleniyor. Her ne haltsa bu sürekli arka planda bir yerlere bağlanıp duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle OneDrive Windows 10a entegre olmamalı, kaldırmak için 3. parti yazılım gerekiyor, hele Office 2016'daki Skype, OneNote vb.. adamı deli ediyor. Üstelik eski office gibi kaldıramıyorsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmnder16

    quote:

    Orijinalden alıntı: sefa5dropbox a geçiş yaptım artık çok geç microsoft
    dropboxu da kullandım, googledriveı da kullandım ve şimdi uzun zamandır onedrive kullanıyorum (yaklaşık 4 aydır). bunların içerisinde en kabiliyetsiz olanı bence dropboxdur. uzun zaman oluyor kullanmayalı ancak değiştiğini pek de düşünmüyorum :(. googledrie depolama alanı olarak ve düzen olarak gayet güzel ve kullanışlı ancak ofis belgeleri ile uyuşmazlıkları var. ofis belgeleriyle en uyumlu onedrive olduğu için one drive kullanıyorum. sadece tek office belgelerimi upload edip telefonumdan görüntüleyip yeri geldiğinde okulumdaki pcimden ihtiyaç duyduğum metinleri indiriyorum. ve gayet memnunum.


    Onemli seyleriniz icin Dropbox kullanmayin. Bulut hizmetlerinin hicbiri guvenli degil ama Dropbox guvenlik konusunda tehlikeli sayilabilecek servislerden. Hem hack olayi vardi hem de yanlis hatirlamiyorsam hizmet kosullari biraz saibeli, kendi elemanlari verilerinize ulasabilir. Microsoft ve Google biraz daha basarili bu konuda her ne kadar onlara da fazla guvenmek mumkun olmasa da.

  • İsabetli bir karar olmuş.
  • Alternatif bol, çok kullanıcı kaybederlerdi öteki türlü. Microsoft'u genel olarak severim. Ama kötü yanı projeler yapıp yapıp sürekli vazgeçmesi geri adım atması. Arkasında pek duramıyor.
    Neyseki burada attıkları geri adım yürürlüğe konmamış.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.