Şimdi Ara

AMD AM4 soketi için Mart ayı işaret ediliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD AM4 soketi için Mart ayı işaret ediliyor





    Gelecek yıl hem grafik hem de işlemci alanında büyük bir atılıma hazırlanan AMD, anakart tarafında da önemli bir hazırlık içerisinde. Zen mimarisine eşlik edecek masaüstü soketleri için son kontrollerini yapan AMD, gelecek yıl Mart ayında ilk örnekleri piyasaya sürmeyi planlıyor. 




    AM4 soketi ile birlikte en önemli yenilik DDR4 RAM belleklere destek olacak. Ayrıca mobil tarafta FP4 soketi ile birlikte DDR3 ve DDR4 RAM desteğinin sağlanacağı belirtiliyor. AM4 soketleri bir anlamda Excavator mimarisinden Zen mimarisine geçişin de temsilcisi olacak. 




    AM4 soketinin hem çok çekirdekli işlemciler hem de APU'lar için kullanılacağı ifade ediliyor. AM4 soketini ilk kullanacak ise Bristol Ridge APU ailesi olacak. Excavator mimarisini temel alan Bristol Ridge, heterojen çalışma mantığına göre tasarlandı. En fazla 4 adet x86 çekirdeği taşıyacak olan APU'larda 8 adede kadar GCN çekirdeği de işlemciye yardımcı olacak. Böylece toplamda 12 işlem çekirdeği yer alacak. Grafik tarafında ise yeni nesil GCN tabanlı bir Radeon grafik birimi olması bekleniyor. 




    28nm fabrikasyon süreci ile üretilecek olan Bristol Ridge APU'ları hem AM4 hem de FP4 soketlerine uygun olacak. 45W-65W arasında ısıl tasarım gücüne sahip olan APU'larda 2400MHz'e kadar da DDR4 desteği sunulacak. Böylece AMD'nin Intel karşısında eli oldukça güçlenmiş olacak. Bristol Ridge APU'ları yine Mart ayı gibi AM4 soketleri ile aynı zamanda piyasada olacak. 




    Daha sonra ise 14nm sürecindeki Zen mimarisine sıra geliyor. Firma gelecek yıl sonlarında Summit Ridge adını alacak FX işlemcilerin satışına başlayacağını duyurdu. FX işlemciler AM4 masaüstü soketini temel alırken, sadece DDR4 desteği sunacak. En fazla 8 çekirdek ve 95W ısıl tasarım gücüne sahip olacak FX işlemcilerin ardından ise Raven Ridge APU'ları boy göstermeye başlayacak. AM4/FP4 soketlerini temel alacak Raven Ridge APU'ları için ise 2017 başlarını beklememiz gerekecek. 

     







  • Yıllardır Intel'den tokat yemesine rağmen hala isleri yavaştan alıyor

  • Demek ki Saf ZEN mimarili APU lar 2017 de Raven Ridge ismiyle gelmekte o zaman soket FM2+ Godavari ile 2017 ortalarına kadar devam ...

  • nasıl bir firma bu amd mantık yok fx işlemcileri gelecek sene sonuna tarih veriyor
    ya senin rekabet etmen gereken zaman şimdi seneye yeni nesil intel işlemcilerin yine gerisinde kalıcak alacak insanlara işin +++++ sunanmazsan yaptığın iş elinde patlar
    sonra zarar vs açıklarsın daha sonra bölümün satışı vs durumlara gelirsin




  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JG Quintel -- 12 Aralık 2015; 14:56:01 >
  • arge konusunda intel kadar eli açık bir firma değilki pat diye birkaç ayda hazır edebilsinler

  • Kim bilir kendilerini gene nasıl rezil edecekler. Merakla bekliyoruz.

  • gahst kullanıcısına yanıt
    Aynen Dostum .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD Adam Olmayacak Millet Zen islemciyi Bekleyecem Diye Catladi 2016'nin Basinda Cikacagi Yerde 2016'nin Sonun'da Cikartiyorlar Zen islemci'leri Gorelim Artik Ya .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar adam olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Sana Katiliyorum intel Bile Pentium 4'de iken Bu Kadar Gecis Hatasi Yapmadi AMD'nin Athlon Zamanin'da Zen islemciyi Cikaracaksan Cikar Demi Ama AMD Slikon Hatlarin'da Sikinti Yasiyormus .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 12 Aralık 2015; 16:42:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.donanimcibaba.com/2015/12/amd-pazar-lideri-oldu.html
    AMD doğru yerlere yatırım yapıyor son zamanlarda esas paranın olduğu yerlere kaynaklarını harcıyor.
    Aslında zen apuların 2017'de çıkacak olmasının iyi bir yanı olabilir,şöyleki geçtiğimiz günlerde hevc codeği lisans ücreti istemeye başladığından herkes kendi codeğini geliştirir oldu,en iyilerinden biri olan vp10 codeği 2016'nın sonlarına doğru çıkacak işlemci,grafik işlemcilere donanımsal olarak geleceği söyleniyo,eğer bu codecle birlikte gelirse zaten güçlü olan gpu 4k-8k videolardada güzel işler çıkaracaktır,sistemi vs yormadan.
    Ayrıca unutulan bir diğer konuda hsa motoru desteği ve uyumlu programlar,bunlarda yavaştan çoğalmaya başlıyacaktır cpular piyasaya çıkıncaya kadar.




  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Zen APU'nun Cok Guclu Olacagin'dan Hic Suphem Yok 10 Nm Olucak Yeni Cekirdek Tasarimi Olucak. Zen islemci'ler Kbylike Denk Geliyormus Zen islemci'yi Cok Merak Ediyorum Bir Ciksin Artik .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntel boş durmuyor AMD Bey haberin olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 12 Aralık 2015; 16:49:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşünüyorum da Intel markasının verdiği fiyatlandırma rahatlığını bozmamak adına amd nin piyasadaki f/p ürünü yapıyor düşüncesini kullanıp herkese işlemci satıyor olabilir mi? Yani bu bir danışıklı dövüş mü. Amd asla yükselme düşüncesi ile değil sadece Intel ı pahalı bulup daha uygun fiyat arayanların odağı olma prensibinde mi? Intel in yan kuruluşu gibi Amd

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edirneli86

    Düşünüyorum da Intel markasının verdiği fiyatlandırma rahatlığını bozmamak adına amd nin piyasadaki f/p ürünü yapıyor düşüncesini kullanıp herkese işlemci satıyor olabilir mi? Yani bu bir danışıklı dövüş mü. Amd asla yükselme düşüncesi ile değil sadece Intel ı pahalı bulup daha uygun fiyat arayanların odağı olma prensibinde mi? Intel in yan kuruluşu gibi Amd


    aynen düşündüğün gibi aslında apular fiyet performans ürünü falanda diiller neden dersen amd anakart pahalı artı apudan verim almak için yüksek frekanslı ram koyacaksın oda pahalı amdnin yazılım desen oda berbat geçen yıl amd a10 işlemci ile i3 karşılaştırmışdım ekran kartı ve i3 lü sistem a10 arasında 20-30 tl farkediyo performans desen i3 olan yüzde 40-50 daha fazlaydı fx işlemci desek amd aynı ürünü ısıtıp ısıtıp tekrar sürüyor anlıçan öle işde





  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    İnsan düşünüyor bir firma hiç mi ders almaz hiç mi demez ya rakibimin açık yönü yumuşak karnı neresi ordan yüklenip gideyim. Bir fiyat olayı var akıllarda yer etmiş bakıyoruz kur dan dolayı oda fos çıkıyor.

    Amd ancak Intel almam diyenlerin alternatifi gibi 2 bin tl ye pc toplarım 3 bin olmaz diyenlerin Alternatifi. Eğer piyasada böyle bir alternatif olmasa hiç pc almayacak kişiler hatırı sayılır topluluğa ulaşır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    AMD Ders Almaz Dostum ,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forever amd

  • Aynen Dostum intel'in Eli Armut Toplamiyor AMD'nin Eli'de Armut Toplamiyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.