Şimdi Ara

Acer XB240H Abpr 24' 144Hz G-Sync İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun süredir almayı amaçladığım G-sync monitörü sonunda Amazon dan aldım , baktığım kadarı ile Türkiyede kullanan veya inceleyen yok, burada yavaştan izlenimlerimi yazacağım ve resimlerini paylaşacağım , ürün Amazondan 496 dolara geldi bana ( 75 doları depozito parası vardı içinde bu sonradan iade edildi )

ilk önce GSYNC ile başlayalım tabi

- Monitörde ULMB modu da olduğu için güzel karşılaştırmalar yapabildim, ayrıca yine bir önce kullandığım 60HZ normal monitör ile de aynı oyunlarda karşılaştırma imkanım oldu ... GSYNC in çoğu oyunumda Stutter ı ortadan kaldırdığını net bir şekilde söyleyebilirim ( örneğin Fallout 4 , Dying Light ... ) , normal bir şekilde sabit FPS deki akıcılığı da çok olumlu yönde etkiliyor bunlar ilk defa şahit olduğum şeyler açıkcası , bunun haricinde tabiki ana özelliği oyun sabit FPS de değilken akıcılığı sağlaması , ben monitoru 144HZ aldım ve her oyunda GSYNC açık VSYNC kapalı denedim , ULMB ile de karşılaştırınca fark hissediliyor, GSYNC çok akıcı gerçekten .... tabi burada dikkat edilmesi gereken oyun FPS değerinin monitör yenileme hızını geçmemesi lazım , o zaman devreye VSYNC girmesi gerekiyor

ben en iyi kullanımı Rivatuner Statistics Server dan FPS yi 75 ile sınırlayarak buldum ( Çünkü sınırlama yapmassak ekran kartı her an tam dolumda çalışıyor buda pek iyi bir şey değil ) sonrasında 144HZ alınmış monitör - GSYNC açık - VSYNC kapalı kaymak gibi bir oynanış sunuyor

- PANEL

Panel özellikleri gayet iyi görünüyor , renk canlılığı hoşuma gitti , ama osd ayarları biraz kısıtlı gibi , bide tam çözemedim ama oyuna girip çıkınca parlaklık ayarları kendiliğinden resetleniyor mesela , panel teknolojisi TN film , IPS ler kada açısal netliği olmasada ben beğendim yeterli görünüyor sıkıntı yaratacak derece bir netlik kaybı yok asla

MPR II sertifikası var yani düşük radyosyan yeşil sertifakalı

- BAĞLANTILAR

Tek DP bağlantısı bulunuyor ama buda bence yeterli basit bir bağlantı ve 144 hz ve 1ms ye yetiyor çözünürlükte Nvidia DSR de hepsini destekliyor

NoT : Monitör ü 85-100-120-144 hz hızlarında çalıştırabiliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 23 Mayıs 2016; 15:44:21 >

• Hayırlı olsun şükür kavuşturana .

Ayrıntılı resimleri bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL

Hayırlı olsun şükür kavuşturana .

Tşkler kardeşim :) evet bol bol resim yükleyeceğim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: evohan

quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL

Hayırlı olsun şükür kavuşturana .

Tşkler kardeşim :) evet bol bol resim yükleyeceğim :)

Hocam hayırlı olsun. Detaylı yorumlarınızı bekliyoruz :)

2 gün önce viewsonic vg2401 aldım 1400 tl ye. Şiödi bu acer monitor 1400 tl civarı hepsiburadada.

15 gğn dolmadan benim monitoru iade edip buna mı geçsem diyorum?

Sizin öneriniz ne yönde olur?

Bu g sync için hakikaten değer mi ve 144 hz monitörde çok fark yaratmaz diye düşünüyordum ama yorumlar hrp olumlu.

Zahmet olmazsa bir genel değerlendirme alabilir miyiz sizden iade edip bunu almaya değer mi?

Panel kalitesi ve g sync in farkı konusunda aydınlatabilirseniz çok mutlu oluruz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emperor1907 -- 12 Aralık 2015; 1:01:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @emperor1907
    vaybe orada olduğunu bende şimdi yeni görüyorum adamlar XB240HABPR şunu birleşik yazmışlar aramalarda çıkmıyor ve monitor 1600 tl civarı hepsiburdada evet ,bende 1400 tl civarına mal oldu valla bilsem ordan alabilirdim en azından TR garantili olurdu :)

GSYNC öneriyorum tabiki yukardada anlattığım gibi ULMB ile farkı epey belirgin ,yani o civarda bir para verecekseniz ve iyi bir oyuncuysanız , kesinlikle tercih edilmeli
  • yeni resimler eklendi
  • Çok güzel özellikleri olan bir monitör neden tek bağlantı türü var DP ben buna xbox veya ps4 bağlayamayacak mıyım illa dönüştürücü mü kullanmalıyız . Fiyat ucuz olsun diye koymamış olabilirler ama zaten ucuz bir monitör de değil 1 hdmı koymak zor olmaması gerek . Bakmadım ama kesin bir üst ürünün de hepsi vardır ah bu pazarlama stratejileri
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccandan

Çok güzel özellikleri olan bir monitör neden tek bağlantı türü var DP ben buna xbox veya ps4 bağlayamayacak mıyım illa dönüştürücü mü kullanmalıyız . Fiyat ucuz olsun diye koymamış olabilirler ama zaten ucuz bir monitör de değil 1 hdmı koymak zor olmaması gerek . Bakmadım ama kesin bir üst ürünün de hepsi vardır ah bu pazarlama stratejileri

bunun üst ürünü yok aslında , Acer da Gysnc olan monitör sadece bu XB serisinde var serinin diğer ürünleri sadece ekran büyüklükleri ve çözünürlükleri farklı ( birde 27" olanı IPS erkran olması lazım ) , genel olarak PC oyuncusunun her ihtiyacını karşılamaya yönelik bir monitör yapmışlar

Monitör genel olarak pahalı ama diğer Gsync monitörlere bakarsak onlara göre baya ucuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 23 Mayıs 2016; 15:47:06 >

• quote:

quote:

Çok güzel özellikleri olan bir monitör neden tek bağlantı türü var DP ben buna xbox veya ps4 bağlayamayacak mıyım illa dönüştürücü mü kullanmalıyız . Fiyat ucuz olsun diye koymamış olabilirler ama zaten ucuz bir monitör de değil 1 hdmı koymak zor olmaması gerek . Bakmadım ama kesin bir üst ürünün de hepsi vardır ah bu pazarlama stratejileri

bunun üst ürünü yok aslında , Acer da Gysnc olan monitör sadece bu XB serisinde var serinin diğer ürünleri sadece ekran büyüklükleri ve çözünürlükleri farklı ( birde 27" olanı IPS erkran olması lazım ) , genel olarak PC oyuncusunun her ihtiyacını karşılamaya yönelik bir monitör yapmışlar

Monitör genel olarak pahalı ama diğer Gsync monitörlere bakarsak onlara göre baya ucuz

Amazondan 1496 dolara geldi bana ( 75 doları depozito bklm geri iade olcakmı hiç )

1496tl olması lazım o .Güzel inceleme olmuş,fotoları cam kenarında daha yakın çeksen daha net çıkardıda genede iyi.inceleme için teşekkürler film,video,resim görüntüleri nasıl? 1080p çözünürlükteki bir filmin hakkını verebiliyor mu?

• evohan kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun zaten gsync monitörler mükemmel oyunlar çok akıcı ve takılma yok konsolların akıcı olmasının sebebi monitör yenileme hızı ile fps hızının eşit olması o yüzden 30 fps bile çok gözü yormuyor

gsync de pc de bunu bizlere getirdi kullanmayan anlayamaz kullananda asla gsync olmayan monitörde oyun oyanayamaz güle güle kullanın.Ayrıca iyi cesaret etmişsiniz hem garantisi olmuyor

hemde ölü piksel çıkarsa değiştirmek çok sıkınlı oluyor yurt dışı diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil35 -- 16 Aralık 2015; 20:59:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: --STALKER--

quote:

quote:

Amazondan 1496 dolara geldi bana ( 75 doları depozito bklm geri iade olcakmı hiç )

1496tl olması lazım o .Güzel inceleme olmuş,fotoları cam kenarında daha yakın çeksen daha net çıkardıda genede iyi.inceleme için teşekkürler film,video,resim görüntüleri nasıl? 1080p çözünürlükteki bir filmin hakkını verebiliyor mu?

Onlarıda eklerim, fiyat 496 dolar olcak :)

• evohan kullanıcısına yanıt
    Tekrar hayırlı olsun. Monitör hakkında yeterli bilgi vermişsin araştıranlar için. Bence yeterli.
    Tepki sürelerini merak edenler için, monitörün 144 hz ve 1 ms olduğunu bilmeleri yeterli zaten.
  • türkiye de yok galiba bu monitör genelde 27 - 28" görüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: gopgop

türkiye de yok galiba bu monitör genelde 27 - 28" görüyorum

http://www.hepsiburada.com/acer-xb240habpr-24-1ms-display-g-sync-full-hd-oyuncu-monitor-p-BD804509

burda vardı yıl sonu bir arkadaşımız aldı hatta forumdan

• quote:

Orijinalden alıntı: kaptanedi

merhaba hocamhttp://www.hepsiburada.com/asus-vg248qe-24-1ms-dvi-hdmi-display-full-hd-led-monitor-pm-bd303205 bu monütörden geçiş yapmayı düşünüyorum ölü piksel nedeniyle aynı üründe devam mı etmeliyim 144hz ve 1ms tadını biliyorum ama g-sync kullanmadım. birde bu monütörde hoparlör mevcut mu.

ölü piksel gıcık bir durum gerçekten , monitorde haporler yok bendeki ama tavsiye ederim 1650 ye yeni sipariş verdi bir arkadaş hatta forumdan

• quote:

Asus vg248qe daki gibi game plus modu varmı acaba bu iki ürün karşılaştırması hiçbiryerde yok..

o mod ne işe yarıyor ?
  • quote:

https://youtu.be/bvsuPB5WCcM
    Video sonlarında gösteriyor.

fps oyun nişangahını mı ayarlıyo öyle bir özellik yok bunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 6 Şubat 2016; 23:28:22 >
  • monitör bugün elime geçti . çok ba?aryly. 90+ fps lerde fark belli oluyor. evohan a incelemesi için te?ekkür ederim . amazondan almak aklymda yoktu. tr de olmady?y için oradan aldym. sorusu olanlara bende yardymcy olabilirim.
  • inceleme için teşekkür güzel inceleme olmuş ..
    bi sıkıntı varmı acaba

bende almayı düşünüyorum ama amazon bazı kötü yorumlar var ölü piksek gibi nasıl iyimi bu monitör

bu iki model arasında fark nedir seninki hangi model acaba

http://www.acer.com/ac/tr/TR/content/model/UM.FB0EE.A01

http://www.acer.com/ac/tr/TR/content/model/UM.FB0EE.001

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthyrr1976fy -- 20 Mart 2016; 23:27:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fthyrr1976fy

inceleme için teşekkür güzel inceleme olmuş ..
    bi sıkıntı varmı acaba

bende almayı düşünüyorum ama amazon bazı kötü yorumlar var ölü piksek gibi nasıl iyimi bu monitör

bu iki model arasında fark nedir seninki hangi model acaba

http://www.acer.com/ac/tr/TR/content/model/UM.FB0EE.A01

http://www.acer.com/ac/tr/TR/content/model/UM.FB0EE.001

001 olanda hdmi ve vga girişleri de mevcut bendeki A01 olan tek displayport girişi mevcut

ölü piksel vs sorunla kaşılaşmadım ben, o tip şeyler her monitorde karşımıza çıkabilcek durumlar, böyle durumlarda amazon a geri yollayabiliyoruz monitoru, ayrıca amazon sağolsun gümrük için kesitkleri 75 doları da iade ettiler bana :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.