Şimdi Ara

AMD Freesync teknolojisi artık HDMI kablolarda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD Freesync teknolojisi artık HDMI kablolarda





    AMD'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı ve Haziran ayındaki Computex 2015 fuarında ilk gösterimini yaptığı HDMI teknolojisi üzerinden FreeSync standardını kullanabilme özelliği artık resmi olarak ilk monitör ürünlerinde yerini almaya başlıyor. 




    AMD FreeSync teknolojisi bilindiği üzere ekran kartı ve monitör arasındaki iletişim sorunlarını ortadan kaldırıyor. Bu sayede renklerde yırtılma, veri girişinde gecikme gibi olumsuz durumların yaşanmaması sağlanıyor. Uyumlu ekran kartının yanında FreeSync için monitörlerin de uyumlu olması gerekiyor. 




    Bugüne kadar FreeSync uyumlu monitörleri kullanabilmek için DisplayPort bağlantısından faydalanıyorduk. HDMI bağlantısının da listeye eklenmesi ile artık daha uygun fiyatlı monitörlerde de FreeSync teknolojisinin deneyimlenmesi mümkün olacak. Özellikle daha fazla tüketiciye ulaşması adına HDMI uyumluluğu büyük önem taşıyor. 




    Yeni bir gelişme demek elbette üretici ve standardın geliştiricisinin ekstra çaba sarfetmesi demek. AMD gerekli çalışmaları hali hazırda yapıyor. HDMI 1.2 standardını destekleyen tüm Radeon ekran kartlarına bir yazılım güncellemesi ile bahse konu entegrasyonu sağlamaya başlayacak. Bu noktada 4K monitörlerin henüz desteklenmediğini belirtelim. HDMI üzerinden 4K görüntü aktarımını AMD desteklemediği için kullanıcılar DisplayPort üzerinden devam etmek zorunda. 




    Üreticiler de yeni ürünlerinde HDMI desteği sağlamak üzere. AMD bunun için sıkı bir işbirliği halinde ve hali hazırda piyasaya çıkmak üzere olan pek çok monitörde bu destek yer alacak. Başlangıçta Acer XF290C, LG 34UM58A, Samsung CF791, SF350 gibi 8 adet monitör sırada. İlerleyen aylarda bu liste giderek genişleyecek. FreeSync standardının geniş kabul görmesi için büyük bir üretici desteği şart.




    FreeSync ile ilgili diğer bir gelişme ise dünyanın ilk FreeSync uyumlu dizüstü bilgisayarının Lenovo'dan gelmesi oldu. Lenovo Y700 dizüstü bilgisayar entegre FreeSync teknolojisi ile en akıcı oyun tecrübesini kullanıcılara sunmaya çalışacak. Modelin fiyatı henüz açıklanmadı. 










  • Bende bir an sadece HDMI ile freesync desteğine kavuşcaz sandım. Yeni mönitör almadan bu teknolojiye kavuşamayacağız anlaşılan

  • Çok güzel gelişmeler bunlar AMD adına yalnız şu VR öncesi monitörler gözden düştü biraz sanki
  • Hani AMD kullanıcı dostuydu ya; ekran kartlarından bir halt anlamadık, birisi bana uygun fiyatlı freesync teknolojisine sahip monitör gösterebilir mi?

  • Artik HDMI dende freesync oldugundan dolayi nasil monitörlerin daha ucuza alinabilecegini dusunuyorsunuz anlamadim. bu teknolojiyi simdiye Kadar displayport uzerinde aktarabildikleri icin mi pahaliya satiyorlardi bize de simdi daha ucuz olsun.AMD ilk gsync ciktiginda "bosverin gsync yi biz freesync ciktiginda cok daha ucuza monitor alarak bu teknolojiden faydalanabileceksiniz" demedimi. ama nerde o ucuz monitorler- gsync ile freesync destekli monitorler arasinda 50 euro falan oynuyor. ne anladim bu isten- ve ne Kadar Zaman gecmesine ragmen hic ucuzlam yonunde bir hareketlilik olmadi. Freesync yi bilemem ama kusura bakmasin GSYNC oyle oyunlarda bahsettigi akiciligi vermiyor. GSYNC ile akicilik elde etmek istiyorsan en az 80-90 FPS alman gerekiyor. Aksini kimse idda etmesin. PG278q ilk ciktiginda türkiye ilk ben almisimdir herhalde ve 1 seneye yakin kullandim. hele Battlefield 4 te 80-90 in altina in bakalim o gsync kendine kufrettiriyor mu ettirmiyor mu. Ha yinede bunu farketmeyen gozler olup mutlu mesut yasayanlarda vardir ayni 30fps nin 60 dan 120 den farki olmadigini insan gozunun ayiredemedigini varsayanlar gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@r@K@L3M -- 11 Aralık 2015; 20:51:16 >




  • pronunciation of FIRMWARE (förm veyır)

  • K@r@K@L3M kullanıcısına yanıt
    Digerlerini bilmem ama mg279(freesync)ile pg279(gsync) arasinda 150 euro fark var. Teldeyim link vermek zahmetli. Arastirin sizde bu farki goreceksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sirf bu freesync ve mantle gibi uygulamalarla kullanicinin yaninda oldugu icin amd alinmali nvidia sadece kar amacli yaklasio

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kalbinihack

    Sirf bu freesync ve mantle gibi uygulamalarla kullanicinin yaninda oldugu icin amd alinmali nvidia sadece kar amacli yaklasio

    paranla rezil olmak istiyorsan amd al.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tolgá

    quote:

    Orijinalden alıntı: kalbinihack

    Sirf bu freesync ve mantle gibi uygulamalarla kullanicinin yaninda oldugu icin amd alinmali nvidia sadece kar amacli yaklasio

    paranla rezil olmak istiyorsan amd al.



    R9 290 im var cok guzel kart.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K@r@K@L3M

    Artik HDMI dende freesync oldugundan dolayi nasil monitörlerin daha ucuza alinabilecegini dusunuyorsunuz anlamadim. bu teknolojiyi simdiye Kadar displayport uzerinde aktarabildikleri icin mi pahaliya satiyorlardi bize de simdi daha ucuz olsun.AMD ilk gsync ciktiginda "bosverin gsync yi biz freesync ciktiginda cok daha ucuza monitor alarak bu teknolojiden faydalanabileceksiniz" demedimi. ama nerde o ucuz monitorler- gsync ile freesync destekli monitorler arasinda 50 euro falan oynuyor. ne anladim bu isten- ve ne Kadar Zaman gecmesine ragmen hic ucuzlam yonunde bir hareketlilik olmadi. Freesync yi bilemem ama kusura bakmasin GSYNC oyle oyunlarda bahsettigi akiciligi vermiyor. GSYNC ile akicilik elde etmek istiyorsan en az 80-90 FPS alman gerekiyor. Aksini kimse idda etmesin. PG278q ilk ciktiginda türkiye ilk ben almisimdir herhalde ve 1 seneye yakin kullandim. hele Battlefield 4 te 80-90 in altina in bakalim o gsync kendine kufrettiriyor mu ettirmiyor mu. Ha yinede bunu farketmeyen gozler olup mutlu mesut yasayanlarda vardir ayni 30fps nin 60 dan 120 den farki olmadigini insan gozunun ayiredemedigini varsayanlar gibi.


    Aslında ayırt edemiyor. :D


    Eğitmen gerekiyor. :D


    ( Şimdi yazı uzun olacak ama bilgilendirici olsun diye yazıyorum. Bir de böyle söyleyenleri daha iyi anlamanız için. Biz birbirimizi anlamaz da anlamadığımızdan nefret edersek bizi kim sevecek. )




    Eğitmen derken kimi kendini her açıda geliştirme meraklısıdır yardım alır. Kimi de oyuncular gibi iş başında eğitim yapar.



    Bir sürü araştırma var. Mesela oyun oynayan cerrahların hata oranı ciddi oranda daha az. Yine aynı zamanda oyun oynayan cerrahlar robotik ekipmanlarda çok daha kısa sürede uzmanlaşıyor.

    Bir de kendimizden örnek verelim. Mesela kulaklık. Çoğu kişiye 20-30TL lik bir Sony kulaklık kendi tabirleri ile "DEHŞET BİR ŞEY" olarak görünebilir. Ve o anda çok daha iyi bir kulaklık ile farkı anlamayabilirler. Ancak bu şahsa elindeki sony den daha iyi bir kulaklık verir ve bu kulaklığı bir ay ya da bir hafta ( Kişiye göre değişiyor. ) kullan desen ve başka bir kulaklık kullanmasa bu sürede. 1 ay sonra tekrar iki kulaklığı test ettirdiğinde Sony nin sesi teneke gibi gelmeye başlar. Pek çok kişide işe yaradı ve bu yöntemle pek çok kulaklık ta satmışlığım vardır.

    Yine aynısı. Hatırlar mısınız ilk oyun oynadığınız zamanı? Ben hatırlıyorum. Hele de uzun süredir oynayanlar karşısında bu ne lan insan mı olum bunlar diyordum. Adamları takip edemiyordum bile.

    Yine klavye ile on parmak yazmaktan bahsedelim. Bu da el ve göz koordinasyonu ve kas hafizası gerektiriyor.


    Uzun lafın kısası nasıl anamızdan doğduğumuz halimiz ile 200KG kaldıramıyorsak ama düzenli egzersiz ve kas çalışma ile bu mümkün oluyor ise hepsi tüm organlarımız için de geçerli. Normalde su altında 1 dakika nefesini tutamazsın. Ama düzgün bir eğitim ve diet ile 5-6 dakika çok da şok edici olmaz hem de kısa sürede.

    Gözlerimiz de normalde bu farkı algılayamaz tam olarak. Oysa sürekli olarak bu eylem tekrar edildiğinde diğer kaslar gibi göz kasları da kas hafızasından faydanalır. Otonom sistem hızlanır. Beynin karar verme ve veri işleme hızı artar. Odaklanma hızımız artar. Fiziksel yeteneklerimizin yetmediği yerde ise beyinin bilgi işlem gücü devreye girer.

    Yani evet normal sokakta tutup getirdiğin bir insan 60 ila 120 fps arasındaki farkı göremez. Hatta büyük çoğunluk 26 ile 120FPS arasındaki farkı bile göremez ( FPS sınırlama olacak. Yani sabit 26FPS yoksa aniden 5-10FPS ye düşüp tekrar artar ise fark edilir. ). Tıpkı çoğu kişinin iyi bir kulaklığın ne demek olduğunu anlamaması gibi. İnsan gözünün sizinki gibi farkı algılaması için deneyimli olması gerekir.

    Benim gözlerimde astigmat var mesela. Ama çoğu kişiden daha iyi görürüm bazı şeyleri. Mesela yazı bulanık görünür bana ama iyi gören birinden daha rahat okurum zira şu zamana kadarki eğitim hayatımda o kadar çok farklı ve iğrenç yazı ve not gördüm ki beynim için artık o kağıttaki bulanık not 76 punto ile yazılmış gibi kolay geliyor zira diğer kalıplar ile kıyaslıyor.

    Ya da burnum. Babam eskiden Parfüm firmasına çalışırdı ve sürekli ağır bir parfüm kokusu ile gelirdi. Koku duyum da belki o yüzden aşırı gelişti. ( Belki de şu meşhur şeydendir hani bir duyun zayıflayınca diğer artar olayı ) Şu an bir markette çalışıyorum ve bu gidişle görevimi dedektör olarak belirleyeceğim. Zira şarküteriden geçiyorum. Önünden yürürken bile bozuk bir tavuğun olduğunu hatta hangisi olduğunu anlayabiliyorum diğerleri ancak benim gösterdiğim tavuğu burunlarına dayayınca kokuyu fark ediyorlar, kapalı ambalaj sonuçta. Ya da 40 paket yumurtadan hangisinde kırık olduğunu nerede ise hatasız buluyorum ( Bir yanı bir üstü yada altı olabiliyor. )

    Bunlar söylediğimde çoğu kişiye mümkün değil gibi geliyor. Neden olmasın ki? Bazı parfüm firmaları için denetmen olarak çalışan ve koklayarak üründeki alkol oranı farkını %1 in altında hassasiyet ile anlayabilen. Normal insanlara tamamen aynı görünen iki renk arasındaki ton farklarını ayırt edebilen insanlar var. Hatta bazı belgelere göre UV ışınları algılayabilen bir ressam yaşamış olma ihtimali de var. Gözleri görmeyen bir adamın kulakları bir nevi sonar halini almış.

    Hatta sinestezi diye bir olay var. Bende de olduğunu düşünüyorum hatta ama bir uzmana danışacak durumum yok ayrıca bana çıkardığı zorluk ta yok. :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kalbinihack

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tolgá

    paranla rezil olmak istiyorsan amd al.



    R9 290 im var cok guzel kart.


    Valla bende de R9 290 TriX OC var.

    Ben de oldukça memnunum güzel kart. Sonuçta 1080p de Full ayar oynayamayacağım oyun yok. Üstelik 3GB tan sonra hız düşme gibi bir sorunu da yok. PSU su yetenler için bu klasmanda görece uygun fiyatlı iyi bir seçenek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

    Digerlerini bilmem ama mg279(freesync)ile pg279(gsync) arasinda 150 euro fark var. Teldeyim link vermek zahmetli. Arastirin sizde bu farki goreceksiniz.

    Artik HDMI dende freesync oldugundan dolayi nasil monitörlerin daha ucuza alinabilecegini dusunuyorsunuz anlamadim. AMD ilk gsync ciktiginda "bosverin gsync yi biz freesync ciktiginda cok daha ucuza monitor alarak bu teknolojiden faydalanabileceksiniz" demedimi. ama nerde o ucuz monitorler- gsync ile freesync destekli monitorler arasinda 50 euro falan oynuyor. ne anladim bu isten- ve ne Kadar Zaman gecmesine ragmen hic ucuzlam yonunde bir hareketlilik olmadi. Freesync yi bilemem ama kusura bakmasin GSYNC oyle oyunlarda bahsettigi akiciligi vermiyor. GSYNC ile akicilik elde etmek istiyorsan en az 80-90 FPS alman gerekiyor. Aksini kimse idda etmesin. PG278q ilk ciktiginda türkiye ilk ben almisimdir herhalde ve 1 seneye yakin kullandim. hele Battlefield 4 te 80-90 in altina in bakalim o gsync kendine kufrettiriyor mu ettirmiyor mu. Ha yinede bunu farketmeyen gozler olup mutlu mesut yasayanlarda vardir ayni 30fps nin 60 dan 120 den farki olmadigini insan gozunun ayiredemedigini varsayanlar gibi.

    iki monitörü yan yana gör malzeme kalitesdinden tut da ekran cerceve vs gibi detaylari incele ve o Zaman FreeSync özellikli monitörün ne Kadar ucuz oldugu hissiyatina kapiliyor musun kapilmiyor musujn ondan sonra tekrar düsün. keske senin dedigin gibi olsa ama inan oyle degil. Bu arada bunlar sana, senin dusuncene cephe olarak yazdigim birsey degil sadece bize vadedilenleri hakkinyla almak icin tepkisini ortaya koyan bir son kullaniciyim




  • K@r@K@L3M kullanıcısına yanıt
    Ben monitorun su yada bu olayına takılmadım. Takıldıgım tek kriter fiyatı oldu. Amd ucuza verecegim dedimi. Dedi. Buyrun fiyatlar ;

    PG278Q ; GSYNC 710 EURO

    http://www.kupujemprodajem.com/Asus-ROG-Swift-PG278Q-25416117-oglas.htm?filter_id=51716282

    MG278Q; FREESYNC 570 EURO

    http://www.kupujemprodajem.com/ASUS-MG278Q-Akcija--26902495-oglas.htm?filter_id=51716282




  • Hem free sync hem gsync destekli monitörlerin fiyatı 2500 tl den başlıyor hdml desteği olsa ne olur olmasa ne olur zaten monitörler 144 hz alan adam dipslay porta bağlar 144 hz kullanır hdml desteği olması boş iş.
  • www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/AMDden-onemli-adim-FreeSync-teknolojisi-artik-HDMi-uzerinde-de-calisiyor-video-on-inceleme.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

    Ben monitorun su yada bu olayına takılmadım. Takıldıgım tek kriter fiyatı oldu. Amd ucuza verecegim dedimi. Dedi. Buyrun fiyatlar ;

    PG278Q ; GSYNC 710 EURO

    http://www.kupujemprodajem.com/Asus-ROG-Swift-PG278Q-25416117-oglas.htm?filter_id=51716282

    MG278Q; FREESYNC 570 EURO

    http://www.kupujemprodajem.com/ASUS-MG278Q-Akcija--26902495-oglas.htm?filter_id=51716282


    Bazı arkadaşların anlamak istemedikleri şey, AMD FreeSync ile OLED, HDR, 4K-10 bit panellerin duyurusu yapılıyorsa, bu fiyat sözü yerine getirilmediğinden değil; panel üreticileri, markalarının en üst sınıf ürünlerini FreeSync ile duyurmayı seçtiğindendir. Standart kullanıcıların da ürünü, fiyatıyla bir tuttuğuna bakarsak FreeSync pazarın hem alt hem üst seviyelerini tek başına ele geçirmeye doğru adım atmaktadır denilebilir. Yarın, oyun konsolunu da ekran kartını da esnek görüntü akışlı bir ekrana bağlamak istediğinizde FreeSync tek tercih olacak.
    PS5 ve Xbox 2'de de şimdilik AMD tek çözüm olarak anılıyor.




  • hdmi gelmesi çok güzel olmuş

  • mevcut monitörlere uygulanamadığı sürece anlamsız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kalbinihack


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tolgá

    quote:

    Orijinalden alıntı: kalbinihack

    Sirf bu freesync ve mantle gibi uygulamalarla kullanicinin yaninda oldugu icin amd alinmali nvidia sadece kar amacli yaklasio

    paranla rezil olmak istiyorsan amd al.



    R9 290 im var cok guzel kart.

    970 daha güzel bir kart.ısı yok 100w daha az harcıyor. sürücüleri daha iyi ve daha hızlı üstelik
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.