Şimdi Ara

Adore Max Office Racing Oyuncu Koltuğu incelemesi 'Oyunculara özel'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
3.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Bir oyunsever veya oyuncu olarak bilgisayar ve konsol başında uzun zaman geçiriyoruz. Oyunlardaki başarımızı arttırmak için de kol, klavye, fare gibi performansımızı etkileyecek ekipmanlara özellikle ehemmiyet gösteriyoruz ancak dikkat edilmesi gereken önemli bir ekipman daha var, o da koltuğumuz.


    Adore Max Office Racing Oyuncu Koltuğu incelemesi 'Oyunculara özel'


    Kısa maratonlarda bir şekilde idare etsek de uzun oyun maratonlarında beli ve boynu desteklemeyen koltuklar geçici ağrılara, sonrasında ise ciddi rahatsızlıklara sebebiyet verebiliyorlar. Bu konuda çözüm niteliğindeki ürünlerden birisi de Adore'nin Max Office Racing oyuncu koltuğu oluyor.


    Demonte olarak gelen ürünün kurulumunda karışık da olsa kutusundan çıkan dökümanlardan faydalanabilirsiniz, aksi takdirde kurulum hayli uzuyor. Süreç ise önce tekerleklerin ayağa takılması, amortisörün yerleştirilmesi, metal aksamın cıvatalar ile oturağa sabitlenmesi, sırtlığın yerleştirilmesi ardından kolçakların yine cıvatalarla takılmasıyla tamamlanıyor.


    Adore Max Office Racing Oyuncu Koltuğu incelemesi 'Oyunculara özel'


    Siyah, beyaz ve kırmızı renginin yoğun olduğu koltuk farklı renkler ve vücudu saracak bir dizayn ile şekillendirilmiş. Malzeme tarafında ise suni deri ve gözenekli süngerlerin kullanıldığını görüyoruz. Mesela kırmızı ve beyaz kısımlar suni deri, geri kalan detaylar gözenekli süngerden. 


    Malzeme kalitesi ve dokusu en önemli detaylardan, zira koltuk sık değiştirilen veya yeni versiyonu çıktı onu alayım tarzında bir şey değil, bu yüzden almışken kaliteli bir ürün olsun istiyoruz.


    Adore Max Office Racing Oyuncu Koltuğu incelemesi 'Oyunculara özel'


    Suni derinin verdiği hissiyat, suni deriden beklenebilecek seviyede, belki suni derinin iyisi diyebiliriz. Deri dokusu ise uzaktan belli olmasa da yakından gayet hoş görünüyor. 


    Dayanıklılığına gelecek olursak eğer bu tarafta kesin bir şey söylemek için çok uzun süreli kullanım yapmak gerektiği ve kullanımdan kullanıma ömrünün değişeceğini belirtelim. Suni deriyi sert bir şekilde tırnaklamam ise kolay kolay deforme olmayacağı konusunda ufak bir fikir verdi diyebilirim. Temizliği konusunda ise suni deri deneyimlerime dayanarak bu koltuktaki derinin arasının sıvı ile pek iyi olmadığını söylebilirim, bu yüzden kirlendiği vakit hafif nemli bir bez haricinde bir şeyle temizlememek gerek diye düşünüyorum. Genel olarak değerlendirirsek kalitesinde ve tutuş hissiyatında olumsuz bir şey yok. 

     

    Adore Max Office Racing Oyuncu Koltuğu incelemesi 'Oyunculara özel' 


    Elimizdeki ürün kırmızı versiyonu, ancak gördüğünüz üzere bazı kısımlarda siyah ve beyaz renklere de yer verilmiş. Bir oyuncu ekipmanından bekleneceği gibi görünüm kuvvetlendirilmeye çalışılmış, başarılmış da, evet, ürünün esası kesinlikle sadelik değil.


    1.2m metre uzunluğundaki koltuk vücudu sarmayı hedefleyen kıvrımlara sahip, tam olarak olmasa da spor araç koltuklarından esinlenildiği ortada.


    Adore Max Office Racing Oyuncu Koltuğu incelemesi 'Oyunculara özel' 

     

    Şimdi Max Office Racing'i baştan aşağıya tarayalım. Koltukta hafif şişkince yumuşak bir boyun desteği bulunuyor. Bilgisayar başında bir şeyler izlerken yaslanmak, rahat etmek için birebir. Boyu 1.80-1.85 arası oyuncular için tam da olması gerektiği yerde, daha uzunsanız eğer şişkin kısım omuzlarınıza denk gelip rahatsız edebilir.

     

    Boynun altından itibaren farklı renkte, dilimli ve mindere kadar uzanan kısmı görüyoruz. Minik deliklerle hava alması sağlanan bu kısım daha çok kırık beyaz renginde. Rengi sonradan sararır mı diye akla gelmiyor değil. Beyaz renkli tüm ürünlerde kullanıma göre belirli bir oranda sararma oluşabiliyor, bu koltukta da olacaktır mutlaka ama malzemenin verdiği hissiyat ve suni deri tarafındaki deneyimlerim, malzemenin verdiği hissiyat güneş ışığına çok maruz kalmadığı sürece kolay kolay sararmayacağı izlenimini verdi şahsen.

     

     Adore Max Office Racing Oyuncu Koltuğu incelemesi 'Oyunculara özel'


    Vücudunuza bir miktar şekil alan yapının en büyük artısı da yaslandığınız vakit beliniz ve sırtınızın şeklini alabiliyor oluşu. Bu da koltuğun ergonomisini arttırıp daha rahat bir deneyim yaşamanızı sağlıyor. 


    Dilimli kısmın sağ ve solunda, kürek kemiği hizasında beyaz ve gri olarak renklendirilmiş boşluklar bulunuyor. Bu şekilde yaslandığınız yüzeyin hem daha havadar olması hem de oyuncu koltuğu olarak daha kaslı olarak görünmesi sağlanmış.

     

    Adore Max Office Racing Oyuncu Koltuğu incelemesi 'Oyunculara özel' 


    Mindere inmeden önce kolçaklara ve kaplamalara göz atalım. Baştan şunu söyleyeyim, rahatlar. Yine suni deriyle kaplanıp, kolunuzun tümünü uzatabileceğiniz bu kısımların ufak bir farkı bulunuyor, o da kolçağın altındaki delikler ile hava alabiliyor oluşu. İlk etapta fazla şişkin duruyorlar belki ama kolunuzu koyduğunuz vakit havaları boşalıyor ve uyguladığınız baskıya göre şekil alıyorlar. Burada olumsuz bulduğum detay ise bir süreden sonra basık kalmaları oldu, eski hacimlerine kolay kolay dönememeye başladılar.

     

    Adore Max Office Racing Oyuncu Koltuğu incelemesi 'Oyunculara özel' 


    Kolçaklar plastikten imal edilmiş ama bildiğiniz plastikler gibi değil. Güneş ve oda ışığı altında gayet hoş bulduğum hafif simli bir kaplamayla kaplanmansından olacak ki tırnağınızla teyit edene kadar metal hissi, metal soğukluğu veriyorlar. Yük altında da sürpriz bir durum ortaya çıkarmayacağı aşikar ama ne yazık ki çizilmelere karşı o kadar dayanıklı değil, evinizdeki ahşap veya sivri kenarlı mobilyalar bu malzemeyi çizip kaldırabiliyor, altında ise mat gibi bir malzeme görünüyor, biraz sırıtıyor. Benim aksime biraz dikkatli bir kullanıcıysanız böyle bir sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum.


    Mindere inerken ufak bir kaçıklık göze çarpmıyor değil, sırtık ile minder aynı hizada değiller. Ne kadar uğraşsam da düzeltemediğim bu durumun üretimden kaynaklı olduğuna kanaat getirdim, nitekim kullanıcıların gerek forumumuz gerek internette paylaştıkları fotoğraflarda böyle bir kaçıklık göremedim. Konfora herhangi bir zararı bulunmayan bu durum benim açımdan bir süreden sonra konforun ardında kaybolup giden küçük bir detaya indirgenmiş oldu.


    Adore Max Office Racing Oyuncu Koltuğu incelemesi 'Oyunculara özel'


    Gel gelelim koltuktaki en önemli kısımlardan mindere. Minderin hayli geniş tutulduğunu belirtelim, 60 kilo biri olarak gayet rahat sığdım, hatta ayaklarımı toplayıp bağdaş kurmak için bile yeterli alan var. Peki yumuşak mı sert mi sorusuna da orta şekerli diyerek cevap verebilirim, ne içinde gömülüp gidiyorsunuz ne de koltuk sizi tamamen dışlıyor. Oyundayken bir oyuncu olarak rehavet yaratmaması konusunda iyi ama dizi-film izlerken biraz daha yumuşak olmasını isterdim doğrusu.


    Sırada kurulum haricidinde pek görmediğimiz metal aksam var, bu tarafta söylenebilecek ve test edilebilecek tek bir unsur var o da metal aksamın sağlamlığı. Ucuz bir koltuğun aksamıyla kıyaslamak ne kadar doğrudur bilemem ama Max Office Racing'in metal aksamı daha kalın bir metalden üretilmiş, daha sağlam olduğu izlenimini veriyor, biraz da döküm malzeme hissiyatı almadım değil, yani gayet iyi.


    Adore Max Office Racing Oyuncu Koltuğu incelemesi 'Oyunculara özel'


    Sırada keşke dediğim bir detay var, o da yükseklik ayarı kolu. Buraya kadar her şey oyuncu gözünde oturuyor ama yükseklik kol, koltuğun teması göz önüne alındığında gerçekten basit kalıyor. Ürün Türkiye'de satılıyor olmasına rağmen üzerinde İngilizce bilgilendirme olması ise başka bir olumsuz detay.


    Yükseklik ayarı en alçak 70cm, en yüksekte ise 80cm arasında. En alçak konumda 74CM boyundaki masamın altına kolçaklarla beraber ucu ucuna girebildi, şayet masanız biraz daha kısaysa kolçaklarla beraber masanın altına giremeyebilir, oyunlarda ekrana yaklaşma ihtiyacı duyduğunuzda sıkıntı yaratabilir, ben şahsen kendi masam ve ekranım dolayısıyla bir sorun yaşamadım. 


    Adore Max Office Racing Oyuncu Koltuğu incelemesi 'Oyunculara özel'


    Ayar koluyla yükseklik ayarı dışında bir ayar daha yapılabiliyor, o da esneme payının ayarlanışı. Mekanizmaya doğru iterek esneme payını azaltabilir, dışarı doğru çekerek esneme payını azaltabilirsiniz.

















     




  • Yanlış okudum diyerek 3 5 kez refresh yaptım ama doğru okumuşum...
  • güzel inceleme teşekkürler

  • Burak seni cok iyi anliyorum , lütfen güclü ol .sen güçlüsün, bunu da atlatacaksın.
    10 dakika inceleme yapmissin ,hemde koltuk icin bu da geçer, üzülme,

    saka bir yana Tessekürler Burak , DH da bir ilki daha yasadik :) .

  • aferin delikanlı baya ayrıntılı incelemişsin ama atlağın bir yer var kaba eti terletiyor mu koltuk gerçi bu aralar kış soğuk ama yazın terletebilir
  • Güzel inceleme. Bu tip ürünleri görmek istiyoruz.

  • fiyat 400 try

  • Bende Türksit yatar koltuk almıştım fakat yatmıyor. :D

    Arkaya yaslanma kolu var ama koltuğun desteği yoktu o yüzden hep standart duruyorum ama bu koltukta çok pahalı 200-300 civarı iyi bir şeyler yok mudur ?

  • Başka bir model suni deri adore koltuk kullanıyorum. Minder kısmındaki sunni deri çatladı ve dikiş yerlerinden ayrıldı. Aynı şey kolçakların da başına geldi. Garantisi dolmadan adoreye yazdım. Yeni parça gönderdiler ama aynı şey onların da başına geldi.

  • çok güzel bir inceleme olmuş helal olsun klavye incelemenizide çok beyenmiştim bunuda elinize sağlık

  • İnceleme için teşekkürler. Bir şey dikkatimi çekti videonun başlarında dikiş iplerine ellerinizi sürttüğünüzde tüylenme yok demişsiniz ama bariz şekilde görülüyor tüylenme. Dikişler güven vermedi bana açıkcası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Antares

    İnceleme için teşekkürler. Bir şey dikkatimi çekti videonun başlarında dikiş iplerine ellerinizi sürttüğünüzde tüylenme yok demişsiniz ama bariz şekilde görülüyor tüylenme. Dikişler güven vermedi bana açıkcası.


    Merhaba,

    oradaki tüylenme benim "Peki iyi görünüyor da biraz zorlasak maket bıçağına ne der?" testimin neticesinde oldu.

    Koltuk dikişlerine benim gibi acımadan maket bıçağı sürmeyeceğinizi tahmin ediyorum :D

  • Oyun oynayacak bilgisayarım olsaydı sandalye de oturarak bile oynardım ben

  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakesan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Antares

    İnceleme için teşekkürler. Bir şey dikkatimi çekti videonun başlarında dikiş iplerine ellerinizi sürttüğünüzde tüylenme yok demişsiniz ama bariz şekilde görülüyor tüylenme. Dikişler güven vermedi bana açıkcası.


    Merhaba,

    oradaki tüylenme benim "Peki iyi görünüyor da biraz zorlasak maket bıçağına ne der?" testimin neticesinde oldu.

    Koltuk dikişlerine benim gibi acımadan maket bıçağı sürmeyeceğinizi tahmin ediyorum :D



    Tamam o zaman yanlış anlaşılmış
  • o fiyata daha kaliteli ürünler alınabilir diye düşünüyorum.

  • yazın terletiyor ama yine de çok güzel koltuk tavsiye ederim

  • klavye mouse'la oynayacaksan kotluğu napıcaksın :) önce direksiyon olsun da koltuğu eksik olsun
  • Dönen yarış koltuğu mu olur. Bunu alan adam direksiyonla oyun oynayacak. Araba sürerken dönüp duran bir koltuğu kim ne yapsın. Vidyoyu izlemedim ama kilit filan varsa dönmemesi için bilmiyorum. Adore önce dxracer koltuğu getirsin.

  • dün şans eseri Adore da bu koltuklarıda inceledim DXRACER almaya gitmiş iken,çok çok basit duruyor fiyatıda 488 lira idi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mementopolis

    Burak seni cok iyi anliyorum , lütfen güclü ol .sen güçlüsün, bunu da atlatacaksın.10 dakika inceleme yapmissin ,hemde koltuk icin bu da geçer, üzülme,saka bir yana Tessekürler Burak , DH da bir ilki daha yasadik :) .


    Terbiyesiz.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.