Şimdi Ara

Hem uçan hem yüzen drone: The Naviator

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hem uçan hem yüzen drone: The Naviator


    2015 yılında sayıları hızla artan drone modelleri daha çok uçmaya yönelik geliştirildi. Bazı modeller ise sadece su altını hedeflerken, The Naviator ise iki süreci bir araya getirdi.

     

    Rutgers tarafından Donanma Araştırma Bürosu desteğinde geliştirilen The Naviator, dış görünüş itibariyle standart bir drone gibi görünüyor ancak esas farkını su altında da gidebiliyor olmasıyla koyuyor. Bunu herhangi bir parça değişimi gerekmeksizin yerine getirebilen araç, direkt olarak su içine girebiliyor ve ihtiyaç durumunda çıkarak hızlı şekilde uçabiliyor.

     

    Su altıda radyo frekansları düzgün çalışmadığı için ince bir kablo üzerinden kontrol edilebilen The Naviator, karşılıklı yerleştirilen 8 adet pervanesi ile yüksek performans vaadediyor ve köprüleri hem su altı hem de üzerinden inceleme ya da petrol sızıntıları tespit edebilme gibi çok önemli görevleri üstlenebiliyor. Aracın askeri amaçlar için kullanılabilecek bir potansiyeli de bulunuyor.

     

    İlerleyen dönemde su altındaki hareket kabiliyeti ve dayanıklılığının arttırılması hedelenen The Naviator, drone'ların geldiği noktayı gözler önüne seriyor. Aracın takım tarafından geliştirilen ilk prototip olduğunu belirtmekte fayda var.

     

    The Naviator'un yapabildiklerini aşağıda yer alan video ile görebilirsiniz. 










  • Her haberde bir yazım hatası olmak zorunda mı?
  • adamlar drone da çığır açmışlar

  • güzel olmuş ama deniz vs gibi yerlerde kullanamayabilirler hem basınç var hemde okyanuslarda balıklar buna zarar verebilir(bknz:köpek balığı) ama havuz akarsu vs gibi yerlerde kullanılabilir...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.