Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: SX1'ciler ve alacaklar buraya(ipuçları,linkler,SX1 hakk. yorumlar vs.)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Benq Siemens >> Cevap: SX1'ciler ve alacaklar buraya(ipuçları,linkler,SX1 hakk. yorumlar vs.) Sayfa: <<   < önceki  746 747 748 [749] 750 751 752 753 754 755   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
nadir_en

7 Şubat 2008; 11:01:04 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: atlantisprensi

Bu klasör hafıza kartı okuyucuda maalesef görünmüyor.. Cihazın Dosya Yöneticisinde de görünmüyor.. Data Kablosu ile PC ye cihazı bağladığımda gördüm ve attım. SX1 imin yazılımı FW 15 Sende sanırım uzman!.. biri olarak bunu gözardı etmişsin.. Herkeste aynı sonuçlar olmuyor ve bir sorun var demektir.

eğer modifiyeli bir firmware kullanıyor olsa idin klasöre dosya yöneticisi ile rahatlıkla ulaşabilirdin, @3310 normal olarak stok fw 15'i kullandığını tahmin edememiş, ayreten o "uzman!" vurgusu da hiç yakışmamış!...

Hây'dan gelen Hû'ya Gider!!....
atlantisprensi

7 Şubat 2008; 12:53:41 

quote:

Orjinalden alıntı: nadir_en

quote:

Bu klasör hafıza kartı okuyucuda maalesef görünmüyor.. Cihazın Dosya Yöneticisinde de görünmüyor.. Data Kablosu ile PC ye cihazı bağladığımda gördüm ve attım. SX1 imin yazılımı FW 15 Sende sanırım uzman!.. biri olarak bunu gözardı etmişsin.. Herkeste aynı sonuçlar olmuyor ve bir sorun var demektir.

eğer modifiyeli bir firmware kullanıyor olsa idin klasöre dosya yöneticisi ile rahatlıkla ulaşabilirdin, @3310 normal olarak stok fw 15'i kullandığını tahmin edememiş, ayreten o "uzman!" vurgusu da hiç yakışmamış!...

Arkadaşın vurgusu ne kadar etikse benim vurgumda o kadar etiktir.. Bunu geçelim koskoca bir topic olmuş hala herkesin anlayacağı kadar detaylı bir açıklama sanırım yok sayfalarda.. Eğer ben bu işi başarabilirsem çok net ve açık bir anlatım detayı hazırlayabilirim.

Teknoloji bir tutkudur! Ve bu tutku hiçbir şeyle ölçülemez!
3310
Uzaklaştırılmış

Cezası bitmiş fakat kullanıcı giriş yapmamıştır

7 Şubat 2008; 14:46:10 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: 3310

quote:

Video daki tüm işlemleri yaptım. Sonra sx1 in kendi orjinal içeriğini kopyaladım karta. Sonra Load.exe denen dosyayı kurdum Linux ekranı geldi "Wait" yazısı 30 sn sonra gitti resetledi normal symbian açıldı yeniden. :) Bu ilk denememde nerde hata yaptım ya da ne eksik yaptım?

2- LOAD_UBOOT.EXE nin adını starter.exe yapıp e:\system\programs içine taşıyın
teli restart yapın , linux başlayacak

Burada E: de system klasörü gözükmüyor ki bu işlemi yapayım??

Açıklama da o kadar detay eksikliği var ki valla ilk yapana Allah sabır versin.. System klasörünün data kablosu ile PC ye bağlı iken görünebildiğini ve System klasörü içine bir "programs" klasörü açıp LOAD_UBOOT.EXE nin adını starter.exe yapıp atmak gerektiği yazılmamış.

Neyse bunları da yaptım reset sonrası şağı inen bir sürü yazıdan sonra kilitlendi kaldı.. ?? Nerde hata yaptım sizce?

"otopia stopped" yazıyor en son yazı?

bu devirde halen data kablosu kullanan ( fw atmak dışında ) olabileceğini düşünememiştim , kusura bakma
e:\system klasörü hafıza kartı sahibi her SX1 cide bulunur. ve orjinal fw kullanmayan ( SX1 cilerin %95i ) yada harici dosya yöneticisi yüklemiş olan herkes bu klasörü SX1 içinde görür

haklısın çok şeyi gözardı etmişim , burada daha kolay bir anlatım var

< B u r a d a n >
olivier_kahm

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

7 Şubat 2008; 14:55:17 

quote:

.....

Arkadaşın vurgusu ne kadar etikse benim vurgumda o kadar etiktir.. Bunu geçelim koskoca bir topic olmuş hala herkesin anlayacağı kadar detaylı bir açıklama sanırım yok sayfalarda.. Eğer ben bu işi başarabilirsem çok net ve açık bir anlatım detayı hazırlayabilirim.

3310'un anlatımıyla erkahn bile Linux'u yükleyebildiyse daha basit bir anlatım yoktur.

Ölüm güzel şey...Budur perde arkasından haber
Hiç güzel olmasaydı ölür müydü peygamber?
Necip Fazıl Kısakürek
nadir_en

7 Şubat 2008; 15:06:17 

quote:

Orjinalden alıntı: olivier_kahm

@3310'un anlatımıyla erkahn bile Linux'u yükleyebildiyse daha basit bir anlatım yoktur.

@oli, erkahn @3310'un anlatıklarından sonra patch yazmaya bile başladı ezberden, linux yüklemek ne ki?!?

Hây'dan gelen Hû'ya Gider!!....
XavierFire

7 Şubat 2008; 16:59:14 

oo oliden erkahna laf mı var ne... mp3 leri de zil sesi yapamadım ztn... ahh
quote:

quote:

Orjinalden alıntı: 3310

quote:

Video daki tüm işlemleri yaptım. Sonra sx1 in kendi orjinal içeriğini kopyaladım karta. Sonra Load.exe denen dosyayı kurdum Linux ekranı geldi "Wait" yazısı 30 sn sonra gitti resetledi normal symbian açıldı yeniden. :) Bu ilk denememde nerde hata yaptım ya da ne eksik yaptım?

2- LOAD_UBOOT.EXE nin adını starter.exe yapıp e:\system\programs içine taşıyın
teli restart yapın , linux başlayacak

Burada E: de system klasörü gözükmüyor ki bu işlemi yapayım??

Açıklama da o kadar detay eksikliği var ki valla ilk yapana Allah sabır versin.. System klasörünün data kablosu ile PC ye bağlı iken görünebildiğini ve System klasörü içine bir "programs" klasörü açıp LOAD_UBOOT.EXE nin adını starter.exe yapıp atmak gerektiği yazılmamış.

Neyse bunları da yaptım reset sonrası şağı inen bir sürü yazıdan sonra kilitlendi kaldı.. ?? Nerde hata yaptım sizce?

"otopia stopped" yazıyor en son yazı?

bu devirde halen data kablosu kullanan ( fw atmak dışında ) olabileceğini düşünememiştim , kusura bakma
e:\system klasörü hafıza kartı sahibi her SX1 cide bulunur. ve orjinal fw kullanmayan ( SX1 cilerin %95i ) yada harici dosya yöneticisi yüklemiş olan herkes bu klasörü SX1 içinde görür

hacı şimdi senin mevzuna gelelim... servis fw'in e yi sisteme tabi edecek hiçbir yanı olmadığı için e'de system klasörü açmıyor bile... dediğini ben de yaşamıştım ama kutlu ağbimin yazdıkları gayet açık... yoktu ben ağbimin lafına gelip açtım klasörü.. sende aç öle bi klasör alalalaa olması mı gerekio bak gözüm seyirdi gene

carbon black SX1 - Linux Qtopia2.2.0
32mb flash(32mb RAM inşallah)
1gb A.data rs-mmc
sx1 linux goes futher.....
Çünkü o bir telefon değil!
XavierFire

7 Şubat 2008; 17:07:31 

arkadaşlar bu fonts silmenin zor yanı ne hiç anlamadım, olayı abarmışlar... kolayı var, ben fontu c:\>system\fonts\ yerine e:\>system\fonts\'a attım kartı çıkarınca düz sx1 fontuyla açıyor, kartı sx1 başladıktan sonra takıp öyle silebiliyorsunuz.

1gb A.data rs-mmc
atlantisprensi

7 Şubat 2008; 17:35:37 

Patch 98 denen olayı anlamadım.. Sanırım sorun burada. Bu nasıl yapılır nedir petç nedir?

XavierFire

7 Şubat 2008; 18:57:46 

sorun bu değil, linux onsuz da çalışıyor... sen gerekli dosyaları e:\>system\ in içine at... yoksa öyle bir klasör aç.
hafıza kartının içinde olması gereken dosyalar sırasıyla şöyle:
e:\>system\libs\UBOOT.LDD
e:\>system\\progtams\STARTER.EXE*
e:\>U-BOOT.BIN
e:\>UIMAGE.BIN

* LOAD-UBOOT.EXE yi Starter.exe olarak değiştiriceksin. Herşey bu kadar. Restart ettiğinde yada SX1ini hafıza kartıyla açtığında SX1 Boot Loader eçılacak ve evreka! Haydi rastgele!

1gb A.data rs-mmc
atlantisprensi

7 Şubat 2008; 23:27:09 

quote:

Orjinalden alıntı: XavierFire

sorun bu değil, linux onsuz da çalışıyor... sen gerekli dosyaları e:\>system\ in içine at... yoksa öyle bir klasör aç.
hafıza kartının içinde olması gereken dosyalar sırasıyla şöyle:
e:\>system\libs\UBOOT.LDD
e:\>system\\progtams\STARTER.EXE*
e:\>U-BOOT.BIN
e:\>UIMAGE.BIN

* LOAD-UBOOT.EXE yi Starter.exe olarak değiştiriceksin. Herşey bu kadar. Restart ettiğinde yada SX1ini hafıza kartıyla açtığında SX1 Boot Loader eçılacak ve evreka! Haydi rastgele!

Teşekkür ederim. Sonunda kurdum.. Kolay işlem ama hiçbir bilgisi olmayan için zor. Bölümleme de hata yaptığımı farkettim. Paritition da kendi belirlediği rakamı yanlış yazıp formatlamışım kartı ondanmış. Şu enteresan SX1 e linux olayını bir inceleyim bakalım..

Bu şimdi standart Linux versiyonudur değilmi. Hataları ile sevapları ile şimdilik bu kadar yani? Kamera çalışmıyor neden? Bunun dışında neler yok?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atlantisprensi -- 7 Şubat 2008; 23:28:01 >

XavierFire

8 Şubat 2008; 0:47:57 

ben zaten bunu yapınca da olmazsa partitionları kontrol et dicektim.. benden hızlı çıktın ajan
evet aynen öyle... birde mp3 çaldıramadım bu melete..

arkadaşlar bi maruzatım olacaktı: sx1'e siyah tema koyunca yazılar kaybolmuyomu? font rengi nasıl değişir diye soracaktım daha dorusu...?
nadiren hocam seni aldatıyorum cmert in parmak izi temasına geçicem de

1gb A.data rs-mmc
darnglove

8 Şubat 2008; 0:49:17 

öle deme