Şimdi Ara

Qualcomm'a Çin'den sonra bir darbe de Avrupa'dan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Qualcomm'a Çin'den sonra bir darbe de Avrupa'dan





    İletişim yongaları konusunda pazarda büyük bir hakimiyete sahip olan Qualcomm; Icera, Intel, MediaTek ve Samsung gibi üreticilerin baskısını yoğun bir şekilde hissediyor. MediaTek ve Samsung kendi yonga setilerine LTE modemlerini entegre ederken, Icera ve Intel ise çeşitli ihaleler ile mobil cihazlarda kendisine yer bulmaya çalışıyor. 




    Qualcomm'un rekabeti korumak adına zaman zaman adil olmayan yollara başvurduğu çeşitli davalara konu oluyor. Son olarak Çin'de haksız rekabet davasından 1 milyar dolar tazminata mahkum olan Qualcomm'a karşı Avrupa Komisyonu da harekete geçiyor. Firmaya haksız rekabet ve rakipleri zarar uğratmak iddiasıyla araştırma başlatıldı.




    İddialara göre Qualcomm, 2011 yılından itibaren Avrupa'da büyük bir akıllı telefon üreticisine sadece kendi iletişim yongalarını kullanması için ödeme yaptı. Bu hareket UMTS ve LTE tabanlı modem üreten diğer üreticileri zor durumda bıraktı. Diğer taraftan firmanın 2009-2011 yılları arasında iletişim yongalarını belirlenen seviyenin daha da altına satarak rakibi Icera'yı saf dışı bırakmaya çalıştığı da iddia ediliyor. Icera'nın bu dönemde veri transfer hızlarını artırabilen teknolojileri Qualcomm'dan daha iyiydi ve firmanın gözünü korkutmaya yetmişti. 




    Bilindiği gibi AB, haksız rekabet konusuna büyük önem veriyor ve bu tarz hareketleri kesinlikle affetmiyor. Qualcomm'un suçlu bulunması durumunda çeşitli miktarlarda tazminat cezasına çarptırılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Firmanın 90 gün içerisinde özel anlaşma iddiasına, 120 gün içinde de fiyatlarla oynadığı iddiasına cevap vermesi gerekiyor. Ondan sonra araştırma derinleştirilecek.  

     







  • haksız rekabet ve çin :P

  • qualcomm'un batmasını çok istiyorum, piyasanın samsung'un exynos ve apple'ın tsmc ye ürettirdiği A serisi işlemcilere kalması gerekiyor,

    hatta bu piyasada intel'in de boy göstermesi gerekiyor,

    hiç bir geliştirme gösteremedin, son derece fiyaskosun qualcomm..

  • Kaynaklar kodlari tamamen yayinlanan Snapdragon lu islemci ve GPU lar nasil oluyorda Samsung gibi kaynak kodlari acik olmayan islemcileri ile kiyaslaniyor harbi tuhaf.

    Acik kaynak kodlu islemcilere kimler rahatsiz olur ? Habire yeni cihaz sattirmak isteyen firmalar .

    Entegre Radyo donanim bilesenlerine ait tamamen acik kaynak kodlari Android ekosisteminde bicilmez kaftan cezbedici .

    TSMC ve Qualcomm birlesmeli . Qualcoom un Samsung a Snapdragon 820 uretmesi de bence hata . Baksaniza Apple in Samsung fabriklarinda uretilen islemciler Iphone 6s lerde isinma problemi yaratmakta . Bircok Iphone 6s sahibi bir uygulama ile islemci hangi firmadan uretilmis ogrenip TSMC uretimli islemcileri tercih ediyor.

    Samsung birazcik daha ufak yapacagi diye isinma sorunu ile bogusmakta .

    S6 ve sonrasi modellerine ve Note5 te 14 nm Finfet teknolojisi sayesinde simdilik rakiplerin gore cezbediyordu lakin rakipleri de ayni nm ye gecerek rekabette kriter baska etmenlere bakilacak .

    http://wccftech.com/tsmc-promises-10nm-production-2016-7nm-2017/

    Ayrica TSMC 10 nm islemcileri 2016 da uretecek 7 nm li olanlari da 2017 de ... Ibre kisa sureligine Samsung a gozukse de tekrar rakiplerine donecek .


    Acik kaynak kodlu islemcilerde her acidan daha fazla potansiyel vardir .





  • Qualcomm biraz akıllansında adam gibi rekabete girsin
  • Qualcomm biraz akıllansında adam gibi rekabete girsin

  • "PRC" de kacinilmaz zenginlik tabana yansidikca benzer konularda kendi usulleri ile yuzlececek..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.