Şimdi Ara

Samsung Galaxy S7 tasarım şeması sızdırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung Galaxy S7 tasarım şeması sızdırıldı


    Samsung'un yeni amiral gemi modeli Galaxy S7 için Şubat ayının son haftası işaret edilirken, cihaz ile ilgili ilk görseller de gelmeye başladı. Bir kılıf üreticisinden sızdırılan tasarım şeması, karşımıza çok farklı bir model çıkmayacağını gösteriyor. 




    Samsung'un ilk Galaxy S amiral gemi modeli ile birlikte benimsediği genel tasarım çizgileri fazla bozulmadan 7 nesil boyunca devam etmeyi başardı. Köşeler yuvarlatıldı, keskinleştirildi, kasa alaşımı değişikliklere uğradı, butonların yerleşimi değişti ancak ortada Home butonu ile dikdörtgen hatlar hep aynı kaldı. 




    ITSkins adındaki kılıf üreticisinden sızdırılan görsellere göre Galaxy S7 amiral gemi modeli tasarım anlamında Galaxy S6 modelinden farklı değil. Yuvarlatılmış köşelerin yanında, butonlar ve kameranın dizilimi aynen korunuyor. Yeni tasarımdaki en büyük fark ise Home butonunun artık keskin köşelere sahip olması. Ölçüler ise 143.37 x 70.8 x 6.94 mm şeklinde olacak yani Galaxy S6'dan biraz daha kalın. 




    Galaxy S7 modelinde olması beklenen özellikler 5.2 inçlik 2K ekran, Snapdragon 820 veya Exynos 8890 yonga seti, 4GB RAM, 20MP çözünürlüğünde arka kamera şeklinde sıralanıyor. İddialardaki yeni sürpriz Galaxy S7 Plus adındaki bir diğer model. Galaxy Mega serisinin yerini alması beklenen Galaxy S7 Plus modelinde 6 inçlik ekran ve 7.82mm kalınlık olması bekleniyor. Galaxy S7 Plus bir seriden ziyade tek bir model olarak kalacak. 




    Bunun haricinde Edge serisine nasıl bir üye eklenecek şimdilik bilinmiyor. Kaynaklar Galaxy S7 Edge modelinin iki taraftan kavisli, Galaxy S7 Edge Plus modelinin ise tek taraftan kavisli olmasını bekliyor. Yani Galaxy S7 amiral gemi serisinde 3 farklı ekran tasarımına yer verilmiş olacak. Galaxy S7 serisinin 21 Şubat tarihinde tanıtılması bekleniyor.  

     







  • bağlantı usb 3.1 type c gibi değil ama
  • Eğer tasarım buysa memory card yine yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S4 olmasın o bir daha bakın...

  • Bu şemaya bakıp yorum yapmak zor zira s6 sızıntılarını hatırlıyorumda herkes sert bir şekilde eleştirmiş daha sonra piyasaya çıkınca tasarıma hayran kalmıştı. En çok merak ettiğim olay tasarımsal anlamda magnezyum kasa zira 7000 serisi alüminyumdan daha dayanıklı ve hafif olması bende merak uyandırıyor. S6 Edge Plus o boyutlarına ve 7000 serisi alüminyum gibi çok sağlam ve ağır kasaya rağmen 153 gr. Bu yüzden hafiflik anlamında zaten Samsung mühendisleri fark yaratıyor ancak her zaman birşeyin daha iyisi vardır belkide bunu göreceğiz.

    Halihazırda Note 5 ve S6 Edge Plus 7000 serisi alüminyum ile gerçekten sağlamlık hissi ve ne kadar kötü kullansanız da çizilmemesi ile kullanıcılarının memnuniyetini kazandı ancak dediğim gibi herşeyin daha iyisi vardır. Yeni home butonunu merak ettim ve bu şemalar üzerinden çokta yorum yapamıyorum bana S2 çizgisini hatırlattı ve yeni nesil parmak izinin daha aktif çalışması için yaptıklarını düşünüyorum.

    Usb type-C ise bence gelmesi gereken en büyük özelliklerden biri. Zira Note 5 ve S6 Edge Plus her anlamda fazlasıyla çok üst düzey bir cihaz olmasına karşın micro usb girişli olması moral bozucu. Artık Samsung s7 ile beraber type-C'ye geçmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

    Önünün ve arkasının muhtemelen Gorilla Glass 5 olmasını bekliyorum ve bence telefona daha güzel bir şıklık katıyor. Kamera noktasında ise zaten çok iyi olan kamerasını bir adım daha öteye taşıyacaklardır ki bu da insanda merak uyandırıyor.

    Haberde bir çok s7 modelinden bahsedilmiş ancak Samsung her s serisinde Kore ve Güney Doğu Asya için özel bir model çıkartıyor. 6' olan s7 muhtemeldir bu pazar için çıkacak. Bizi ilgilendiren kısmı ise malum s7 ve s7 edge kesin çıkacak ancak olası bir s7 Edge Plus hamlesi ne kadar doğru olur tartışılır. Yabancı kaynaklardan edindiğim bilgiye göre Samsung pazardaki beklentiler ve istekler sonucunda S Edge PLus telefonlarını normal S serisi ile aynı zamanda çıkarmak istiyor. Zira büyük edge almak isteyenlerin Ağustos'u beklemek zorunda kalmaları kullancılarından olumsuz tepki almalarına yol açmış. Birkez olmak kaydıyla Edpe Plus 6 ayda bir çıkmış olabilir bu döngüyü yaratmak için bundan sonra ise bu şekilde ilerleyebilir ve Ağustos'da sadece Note çıkabilir. Ancak halihazırda S6 Edge Plus kullanıcılarının bu duruma haklı olarak çokta olumlu tepkiler vermeyeceği aşikardır.

    Bunu göreceğiz ancak iki tarafı kavisli ekranla bir tasarım harikası olan S6 Edge Plus'dan sonra tekrar tek kavisli ekrana geçiş bence çok ama çok yanlış olur ki zira telefonun tüm zarifliğini yok eder . Çünkü insanlar o kavislerin işlevlerinden daha çok tasarımı için S6 Edge Plus modeline bu kadar ilgi gösterdiler. Özellikle Avrupa'da çok ciddi satış rakamlarına ulaştıktan sonra bunu yapmak ne kadar mantıklı bilinmez ama son dönemlerde bir teknoloji sever olarak durağan piyasada Samsung amiral gemilerinin heyecan yarattığı bir gerçek.

    Hep beraber göreceğiz

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___Lawyer___ -- 8 Aralık 2015; 1:48:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ___Lawyer___
    Usb type-C ise bence gelmesi gereken en büyük özelliklerden biri. Zira Note 5 ve S6 Edge Plus her anlamda fazlasıyla çok üst düzey bir cihaz olmasına karşın micro usb girişli olması moral bozucu.


    Merhaba. Size katılmıyorum. Zira USB Type-C bir özellik değil bir bağlantı türü. Olması da şart değil. Onun yerine USB3.0 ı geri getirseler daha iyi. Hem Type-C olursa her yerde Micro USB bulamayacağımız için kablo falan taşımak zorunda kalacağız. Ayrıca Type-C olması bağlantı türünü değiştirmesi hariç bir işe yaramıyor. Daha mı hızlı şarj oluyor? Hayır. Daha mı hızlı bağlantı sağlıyor? Hayır. Onun yerine hafıza kart yuvası ve USB3.0 ya da USB3.1 olması daha önemli.

    S6 Edge Plus veya Note 5 i bırakın, S6 da bile hafıza kartı yuvası olması gerekirdi.

    Bu arada, inşallah bize 8890 modeli gelir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 8 Aralık 2015; 2:26:54 >




  • 10 yaşındaki çocuğa bi samsung telefon çiz desen buna yakın bişey çizer!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mskblt

    10 yaşındaki çocuğa bi samsung telefon çiz desen buna yakın bişey çizer!

    Sen çiz de seni görelim davinci.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S6.1

  • S6'nın tasarımı beğenmeyen var mı? Belki arka kamera çıkıntısı olmayabilirdi. Kimi de microsd girişi olmadığı için eleştirebilir ama genel itibari ile gerek kullanılan malzeme gerekse tasarımı başarılıydı.
  • bu samsung o kamera çıkıntısını kılıf satmak için yapıyor diye düşünüyorum artık.
  • Kamera çıkıntısı keyfi bir tasarım detayı değil OIS (titreşim önleyici mekanizma diyelim).
    Microsd girişi varmı diye konuşmak için erken çünkü şemada simcard girişi bile detaylandırılmamış.
    Tutmuş bir tasarımda ufak detayları değiştirip satmak yıllardır AUDI gibi firmalarinda yaptığı ve tutan bir strateji değil mi? S6'yı genel bir çoğunluk beğendi o yüzden gidipte tasarımı sıfırdan yapmaya, Amerika'yı baştan keşfetmeye hiç gerek yok.

  • Kamera yine çıkıntılı
  • Kılıf firmalarının Sa.sun.'u çok sevdiğine artık eminim! :)

  • kamerayı bir türlü içeri sokamadılar bu ne memory kart girişi olacaktı yanlış mı hatırlıyorum ?

  • kamerayı bir türlü içeri sokamadılar bu ne memory kart girişi olacaktı yanlış mı hatırlıyorum ?

  • Berbat olacağı kesin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem kamera hem öndeki tuş çıkıntılı. Bu şekilde çıkacağını sanmam, zira S6'dan farkı yok neredeyse.

  • USB TYPE-C yok .

    Samsung guncel teknolojileri takip etmiyor rakipleri farkli platformadkiler bile gecti Samsung kendi bildigini okuyor .

    Nerde tuketici taleplerine gore urun ?!

    Yok .

  • Bıkmadılar mı şu tasarımdan.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.