Şimdi Ara

iPhone'lar için OLED ekran üretimi 2018'de başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iPhone'lar için OLED ekran üretimi 2018'de başlıyor


    Uzun süredir Apple'ın gelecek iPhone modellerinde LCD'den OLED ekran teknolojisine geçeceği yönünde bilgiler geliyor. Bunu doğrular yeni bir gelişmeye göreyse dev üretici Japan Display, bu telefonlarda kullanılacak OLED ekranların seri üretimine 2018 yılında başlamaya hazırlanıyor.

     

    2012 yılında Hitachi, Sony ve Toshiba ortaklığında kurulan Japan Display, Sharp ile beraber iPhone'ların LCD ekran ihtiyaçlarını karşılayan en büyük firmalar arasında yer alıyor. Japon sitelerden gelen son dedikodulara göre Apple ile gelecek iPhone modellerinde kullanılacak OLED ekranlar hakkında görüşmeler içerisinde bulunan Japan Display, bu sayede büyük çaplı OLED ekran tedariği için Samsung ile LG gibi diğer OLED üreticileri ile yarışabilecek düzeye gelmeyi hedefliyor.

     

    iPhone modellerinde 2007 yılından buna LCD ekran kullanan Apple, KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'nun açıklamaları kadarıyla önümüzdeki üç yıl içerisinde OLED ekran teknolojisine geçiş yapmayı hedefliyor. Nikkei'nin de onayladığı bazı haberlere göreyse Apple bu değişimi 2018 yılında yapmayı planlıyor ve şirketin OLED ile beraber LCD ekranlı ürünler de satmaya devam edebileceği gelen sızıntılar arasında yer alıyor.

     

    OLED ekranlar LCD'ye göre daha keskin, renklerin daha doğru ve parlak işlendiği bir görüntü kalitesi sunabiliyor ancak üretim maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle halen tam olarak hayatımıza giremiyor. Samsung'un birçok akıllı telefonu ve Apple Watch ise AMOLED ekran ile geliyor. 

     

    Toplamak gerekirse Apple'ın OLED ekrana sahip ilk akıllı telefonunun iPhone 8 olmasına büyük şans veriliyor. 

     



  • OLED ekrandan gerisi yalan,735den selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ''renklerin daha doğru'' Bu kısım silinmeli sonuçta S6'da çekilen fotoğrafın Başka ortamlarda o canlılığından eser kalmadığını biliyoruz.

  • Bildiğim kadarıyla piksel dizilimi yüzünden LCD ekranlara göre daha kesin değil OLED ekranlar.

  • Lg g flex yapti bu kadar ustunde durulmadi apple yapinca "wooowww"

  • Lansmanda yüzyılın buluşu gibi anlatırlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8000 liram hazır gelsin hemen vericem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *siteci*

    Bildiğim kadarıyla piksel dizilimi yüzünden LCD ekranlara göre daha kesin değil OLED ekranlar.

    Birkaç hafta önce yine aynı haberi Ekrem Bey paylaşmıştı ve o da aynı yanlış bilgiyi vermişti. LCD ekranlar daha doğru renk verir ve daha keskin olur; OLED ekranlar ise siyahı daha iyidir ve daha az enerji tüketir. Ayrıca LCD ekranlar daha parlak ve üretim maliyeti daha düşüktür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acaba samsung dan mı alacak panelleri merak ediyorum...

  • acaba samsung dan mı alacak panelleri merak ediyorum...

  • samsung anlaştıki olede ekranda tazminat ödemeyi kabul etdi

  • Teşekkürler. Artık gönül rahatlığı ile 2018'de oled ekranlı iphone'umu alabilirim.

  • kadirirdem double yorum double puan diyorsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jim Gordon

    OLED ekrandan gerisi yalan,735den selamlar


    736'dan Aleykum Selam.

  • Amoled ekranlar displaymate sitesinde son 2 yildir duzenli olarak birinciligi goguslemektedir. Dogru renkler konusundada yazilan bilgi dogrudur. Amoled ekranlar dogru renkleride verebilmektedir. Telefonun icinde ekran modlari var. Standart kullanici bu modlari bilmedigi icin samsung telefonlari kullanamyan kisilerde ekrandaki renklerin cok fazla oldugunu zannetmektedir. Sizin gördüğünüz moddaki deger standart modlara gore %130 fazla renk sunar. Cihazin icinde %99 ve %101 renk dogrulugunu sunan modlarda var. Tabiki bilen insanlara. Appleda konunun farkindaki amolede gecis yapmak istemektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 8 Aralık 2015; 9:27:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OLED ekranlar son yıllarda çok büyük yol katetti. Siyah renklerde ve doğruluk oranlarında IPS'den daha iyi hale geldiler. Parlaklık işini de çözerlerse Apple'ın OLED kullanması çok da şaşırtıcı olmaz.

  • Samsung Note 3 ve Note 4 kullandım. Şu anda Galaxy S5 kullanıyorum. iPhone telefonlara da yabancı değilim. Aynı zamanda şu anda iPad Air 2'de kullanıyorum vede aynı zamanda evde Galaxy Tab S'te mevcut. Teknoloji meraklısı bir adamım.

    Sürekli Amoled ekran beyaz yüzünden eleştiriliyor ama şunu diyebilirim ki Apple ürünlerinin hiçbirinde siyah diye bir renk yok..

    LCD paneller hala koyu renk ve siyah renk konusunda günümüz teknolojisinin 10 yıl gerisinde. Bunu telefon sektörü için söylüyorum. Samsung Amoled ekran konusunda en iyisidir ve doğru renk konusunda da ayarını yaparsan doğru renk alırsın hiçbir sorun yok.

    Ama bazen iPad Air 2 özellikle siyah arka planda beni deli ediyor. Mesela şu anda kilit ekranında Beşiktaş arması var ve arka kısım siyah ama siyah değil hafif grimsi bir siyah.

    Onun için eleştiri yaparken biraz insaflı olun artık. Kullanım tecrübesini yaşayarak söylüyorum bunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whole Lotta Rosie

    OLED ekranlar son yıllarda çok büyük yol katetti. Siyah renklerde ve doğruluk oranlarında IPS'den daha iyi hale geldiler. Parlaklık işini de çözerlerse Apple'ın OLED kullanması çok da şaşırtıcı olmaz.

    Parlaklık olarakta oled ekranlar lcd ekranlarin onundeler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.