Şimdi Ara

Asus'un ZenFone stratejisinde büyük değişiklik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus'un ZenFone stratejisinde büyük değişiklik


    Geçen yıl ZenFone akıllı telefon serisiyle pazarda büyük çıkış yakalayan ve çıkışı bu yılda da sürdüren Asus, bununla birlikte yılın sonlarına geldiğimizde hedeflerinin arkasında kalmış gibi görünüyor. Daha çok giriş ve orta seviye pazara hitap eden Asus, rotayı üst seviye pazara çeviriyor. 




    Sektörden gelen bilgilere göre, kar marjını artırabilmek adına Asus üst seviye cihazlara ağırlık vermeye başlayacak zira alt seviye cihazlarında hedeflenen rakamların tutturulamaması nedeniyle gelirlerde de azalma söz konusu. Bugüne kadar Xiaomi gibi fiyat-performans çizgisini iyi tutturan modeller geliştirerek piyasada boy gösteren Asus, bu yıl 25 milyon akıllı telefon satışı hedefi koymuştu. Bununla birlikte giriş seviyesi Pegasus serisinin beklentilerin altında kalması nedeniyle Asus'un bu yılı 20 milyon civarında satış ile kapatması bekleniyor. 




    Asus'un yeni stratejisi kapsamında ilk ürün ZenFone Zoom olacak. Tayvan'da satışa başlayan model; Intel Atom Z3590/Z3580 işlemci, 4GB RAM, 64GB/128GB depolama kapasitesi ve 10 katmanlı arka kamera gibi özelliklere sahip ve fiyatı da 500$ seviyesine kadar çıkıyor. 




    Asus bu bağlamda Çinli rakiplerinin stratejilerini benimsiyor. Yani Huawei'nin Honor serisi gibi, alt seviyeye hitap eden popüler bir seri ile üst seviyeye hitap eden ikinci bir seri daha olacak. Asus yine ZenFone markası ile yoluna devam etmek istiyor zira ZenFone ismi global çapta kendisini kabul ettirmeyi başardı. 




    Gelecek yıl itibariyle ZenFone serisine daha fazla üst seviye akıllı telefon eklenecek. Haliyle bu, fiyatların yükselmesi anlamına geliyor. Bugüne kadar uygun fiyatlar ile tüketici ilgisini çekmeyi başaran ZenFone serisinin yüksek fiyatlarla nasıl bir çizgi izleyeceği merak konusu. 

     







  • Zenfone Zoom güzel bir cihaz olmakla birlikte 500 dolar seviyesinde hiç düşünmeyeceğim bir cihaz. Malesef arayüz olarak da, genel malzeme kalitesi olarak da Asus beklentilerimden çok uzak.

  • Zenfone 2 üst seviye sayılmıyor muydu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reklam da bir yere kadar,
    fiyatlar artarsa asuslar düşer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenya64 -- 7 Aralık 2015; 10:14:58 >
  • ''Asus'un yeni stratejisi kapsamında ilk ürün ZenFone Zoom olacak.''


    ne alaka yeni stratejisi ile,zoom dediğiniz model zaten eski model nerdeyse 2015 senenin başlarında duyurulmuştu zenfone 2 lerle birlikte,üretim hacimi kısıtlı olduğu için bir türlü üretime geçemedi zoom modelinde,daha yeni ülkesinde piyasaya verebildiler...

    gecen senede z6 lar vardı,pdA ları saymazsak iki senedir varlar.zoom eski bir düşüncenin ürünü,yenisi varmı bilemeyiz.

    bu arada pc işlemcisi ile üst seviye cihaz olmaz,zenfone 2 de, İntel e bağlı bir çok batarya,sinyal ve sürücü sorunları var.


    Asus un zen uı arayüzü en iyi android ara yüzlerinden, Qualcomm tabanlı üst seviye cihazlar da sunması gerekirdi,qualcomm 808 ,810 vs. malzeme kalitesi,ses kalitesi yukarılarda piyasayı okuyamadığından olmadı,yoksa mühendisliğine diyecek laf yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxx1 -- 7 Aralık 2015; 11:33:39 >




  • Asus'u da kaybettik maalesef.

  • bu rota üst seviye paraya da denk geliyor.
  • asus samsungdan filan daha kullanıcı dostu olacaktır. satabilmek için cihazlara uzun süre destek verecektir. bi ara lg böyle oldu. millet aldı cihazları sonra sıradan bi marka haline geldi. millet bakıp geçiyor. umarım asus destek konusunda biraz atılım yapar. zaten donanım olarak kötü cihaz yok artık. en düşük modeller bile günlük kullanım için gayet uygun. asus hem yazılım desteği sunup hem de fiyat olarak rakiplerinden bi tık geride kalırsa herkes seve seve alacaktır.

  • Zenfone 2 den sonra çıkan telefonlar hayattan soğuttu milleti

  • Zen phone 6 kullanıcısıyım fiyat performans ürünü güzel telefon sonra zen phone2 alacak olduk baştan çıkan haberler fiyat konusunda tüketici dostu olacağı yönünde idi ama gel görki ,baldızı gösterip ablayı vermek, misali fiatlar uçuk geldi,sonra sağı solu suçladılar bizim suçumuz değil pahalı olması falan ,onuda geçelim kullandığım telefon sadece Android 5.0 güncellemesi aldı ,güncelleme takviminde nesamesi okunmuyor artık, yani eski model oldu ama daha bir yılı yeni geçti ne oldu eskidi ne kadar çabuk, birde şu intel işlemci olayı var inatla intel işlemci saplantısı intel işlemci ile olmuyor,intel işlemciler pc tarafında iyi ama mobilde daha yolları var ve de şu plastik olayından vaz geçin biraz daha pahalı verin metal veya aliminyum kasa yapında ona üst seviye deyin.
  • birazda fiyatları düşmesi lazım

  • Android cephesinde global anlamda kabul görmüş 4 marka var. samsung,lg,sony,htc
    bunlar haricinde büyük satış rakamları elde etmek isteyen firmalar fiyat yönünden agresif olmak zorundalar. kimse 2500 tl yi asus telefonuna ya da huawei,zte,lenovo gibi çinli markalara yatırmaz. 2500 tl ye telefon alacak olsak ya iphone alırız ya da büyük markaların amiral gemilerini alırız. asus bence üst seviye telefon yapsın ama fiyat olarak en fazla 1500-1800 bandında olsun ki fark yaratsın.

  • Başlığı okuyunca dedim bedava verecekler heralde..

  • Tamda ZenFone 3 düşünürken olmadı şimdi bu. 2000 lira gibi fiyatlara satacaklarsa alternatif çok, gidipte bu markayı almam açıkçası.

  • bir de memleketlisi htc ile birleşse çok güzel deneyim sunacaklar ama hadi bakalım
  • İntel işlemciyle baştan kaybediyor güç yönetimi sıfır bataryayı su gibi tüketiyor.

  • Asus önce 64 bit işlemci diye reklam yapıp 32 bit yazılımla çıkardığı zenfone 2 telefonlara 64 bit yazılımlı 5.1.1 versin. İnatla 5.0 ı düzeltmeye çalışıyor. Resmen kazıklandık. Birdaha asla asus telefon almam aldırmam.

  • Çok basit la, giriş-orta-üst
    3 segment telefon üreteceksiniz, 3 adet... Senede 3 adet... O kadar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.