Şimdi Ara

Sakızdan sensöre giden yol

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sakızdan sensöre giden yol





    Genelde filmlerden hatırladığımız ve patlayıcıyı duvara yapıştırmak için pratik bir şekilde kullanılan sakız, bu kez bilim adamlarının işine yarıyor. Kanada Manitoba Üniversitesi bilim adamları çiğnenmiş sakızdan dayanıklı bir tıbbi sensör elde ettiklerini duyurdu.




    Doublemint marka bir sakızı yarım saat boyunca çiğneyen bilim adamları daha sonra çiğnenmiş sakızı ethanol ile yıkadı ve bir katlama-germe tekniği ile karbon nano tüpler enjekte edildi. Nano tüplerin esnek ve iletken yapısı sayesinde ortaya tıbbi bir sensör çıkmış oldu. Sakız sensörler; nefes alırken göğsün hareketi veya kan akışının geçişi gibi zor algılanan vücut hareketlerini takip edebiliyor. Ayrıca nefes alırken salınan su buharını da tespit edebiliyor. Sensörün ilgili bilgisayara bağlantısının yapılması sonrasında izleme işlemleri de başlıyor. 




    Sakız sensörler vücuda daha kolay yapılıyor ve vücut ile beraber düşmeden hareket edebiliyor. Oldukça dayanıklı olan sakız sensörler hareket esnasında hassasiyetlerinden de birşey kaybetmiyor. Ayrıca esnek olmaları dolayısıyla da her türlü şekle girebiliyor. Bu bakımdan diğer metal veya farklı materyallerden oluşan sensörlere karşı önemli bir avantaj sağlıyor.

     

    Sakız sensörün en önemli avantajı ise 3$ civarındaki maliyeti. Daha önce de deriyi izleyebilen dövme şeklinde bir sensör gündeme gelmişti. Bu tür akıllı sensörlerin 2020 yılında 600 milyar dolarlık bir pazar oluşturacağı tahmin ediliyor.  

     









  • Aklıma ünlülerin yere attığı sakızları satanlar geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 6 Aralık 2015; 22:41:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel olmuş başarılı olursa iyi yerlere gelir...

  • crysis zırhına giden yol

  • Sirketin adi cell degil insallah ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lapatid

    Sirketin adi cell degil insallah ?

    CryNet


    Sakızdan sensöre giden yol

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.