Şimdi Ara

Samsung'dan Nikon haberleri için açıklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Samsung'dan Nikon haberleri için açıklama


    Fotoğraf makinesi sektöründe istediği başarıyı yakalamayan Samsung, detaylarına burada yer verdiğimiz bir haber ile görüntüleme departmanını Nikon'a satacak haberleri ile gündeme gelmiş ve bir anda sektörün en çok konuşulan ismi olmuştu. Bu konu hakkında şirketten ilk resmi açıklama geldi.




    Samsung, Amateur Photographer'a gönderdiği bildiri ile medyada yer alan haberlerin doğru olmadığını ve NX kamera teknolojilerinin sektörün büyük ismi Nikon'a satılmayacağını açıkladı. Ancak halka ilişkiler açısından bu çok doyurucu bir açıklama olarak görülmedi. Çünkü firmanın bu tarz konularda genelde "yorum yok" ya da "dedikodular hakkında konuşmuyoruz" tarzında açıklamalar yaptığı belirtildi.

     

    Birçok ülke için fotoğraf makinesi satışını durduran, buna rağmen 2016 CES fuarında yeni bir aynasız fotoğraf makinesi duyuracağı yönünde bazı bilgiler gelen Samsung'un görüntüleme sektöründe atacağı adımlar herkes tarafından merakla bekleniyor.

     








  • NX serisinin ufak makineleri fiyat/performans konusunda oldukça rekabetçi. Umarım bu pazardan çekilmez. Hala NX serisine önyargılı olanlar varsa örnek fotoğraflara baksın bence. (ilk başta bende önyargılıydım da :D )

  • Nikon'a satılmayacak denmiş. Satılmayacak dememiş. Üstü kapalı bir açıklama ve görünen köy klavuz istemiyor kapatıcak bölümü.
  • Nikon aynasız pazarına güçlü bir şekilde girmeli. Bunun kaçarı yok. O yüzden de en kestirme yol NX'i almak. NX1 gibi D7200'den bile iyi bir makine varken bu cihaz sayesinde D300'ün uzun zamandır beklenen halefini çok kısa sürede çıkarabilir. Ayrıca 28mp harika bir sensörü, 15fps raw çekime imkan veren çok güçlü bir işlemci, çok kaliteli 4K video kaydı, müthiş odaklama yetenekleri ve daha bir çok özelliği ile Nikon'a aynasız pazarında da büyük satış rakamları yaptırır.

    Zaten NX'i satın alarak, hem dslr hem de aynasızlarda bundan sonra Samsung sensörlerini kullanması Sony'ye karşı da büyük bir darbe olur. Bilindiği gibi senelerdir Nikon'ların her tür sensörünü Sony karşılıyor. Şimdi hem aps-c hem de full frame sensörlerde Sony ile işbirliğini bitirme şansı var ve bunu değerlendireceklerdir herhalde. Samsung Canon'a da sensör satacak şeklinde söylentiler vardı ama başka haber gelmedi o konuda.




  • Nikon un doğru düzgün aynasız çıkartacağı yok, bari samsung fotoğraf bölümünü satın alsa da adam gibi aynasız çıkarsa.
    Aynasız pazarda Sony aldı başını gidiyor, hatta Toshiba sensör bölümünü de Sony satın almış. artık sensör üretimi pazarında Sony rakipsiz kalmış durumda.
  • samsungda para bol niye satsınki

  • bencede satmasın özellikle nx modeller f/p oranı başarılı modeller...

  • Bence de kapanmasın. Ocak ayı başında yapılacak CES 2016'yı bekleyeceğiz ne olacağını görmek için. Söylentilere göre Samsung'un CES2106'da NX2 modelini duyurma ihtimali varmış.

    Güncelleme :

    7/12/2015 tarihli haberde Nikon da Samsung kamera bölümünü alması ile ilgili söylentilerin doğru olmadığını belirttiği söylentileri var. Yani ortalık söylenti dolu :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldasice -- 10 Aralık 2015; 10:48:27 >




  • samsung nikondan daha çok cep telefonu satıyor !

    yani samsung fiyatı uygun ise nikonu her şekliyle alabilecek durumda !

    dahası bu tarz haberler eskisi gibi ticari başarılara imza atamayan firmaların daha kolay lokma olması için açıkcası okyanusa atımış açık bir yem misali !

    kısacası bu hamleler nikon'un prestijini düşürüyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.