Şimdi Ara

Japon bilgisayar devleri güçlerini birleştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Japon bilgisayar devleri güçlerini birleştiriyor





    Son dönemde Japon elektronik devlerinin, rekabet ettikleri sektörlerde düşüşler yaşadığını görüyoruz. Sony, Toshiba, Fujitsu gibi pek çok marka; ABD, Güney Kore ve Çinli rakipleri karşısında soğuk terler döküyor. Rekabette ayakta kalabilmek adına Japon firmalar ortaklık silahına sarılmaya başladı. 




    Bir süre önce Sony, Hitachi ve Toshiba firmaları bir araya gelerek, ekran sektöründe JDI ortaklığını kurmuştu. Önemli ihaleler kaparak sektörde başarılı işler yapan JDI'dan sonra bir ortaklık da bilgisayar pazarına geliyor. Toshiba, Fujitsu ve Vaio firmaları, bilgisayar bölümlerini bir araya getirerek yeni bir ortaklığa hazırlanıyor. 




    Nisan 2016 itibariyle faaliyete geçmesi planlanan yeni ortaklık Japon bilgisayar pazarında yüzde 30 paya sahip olacak. Hali hazırda NEC ve Lenovo ortaklığı yüzde 26.3 ile liderlik koltuğunda oturuyor. Ortaklık, iç pazarın yanında global pazarda da geçerli olacak ancak pazar payının yüzde 10'u geçemeyeceği tahmin ediliyor. Bu durumda ortaklık Apple ile dördüncü sıra için rekabete tutuşacak.




    Firmaların yeni ortaklıkta yüzde 30 civarında yatırımı olacak. Ortaklığın operasyonlarını ise Vaio yönetecek. Diğer iki firma çalışan sağlama ve yatırım yapma konusunda etkili olacak. Toshiba ve Fujitsu bilgisayar pazarında ilklere imza atmış başarılı firmalar ancak son dönemde büyük mali kayıplar yaşanıyordu. Hatta Fujitsu, bilgisayar bölümünü 2016 yılında elden çıkarmayı düşünüyordu. Bakalım yeni ortaklık firmalara cansuyu olabilecek mi?  

     







  • Siz birleşseniz ne yazar birleşmeniz ne yazar asıl bomba birleşme 3 liderin olsa keşke msı-asus-gıgabyte birleştirin artık güçlerinizi

  • Bahse konu olan firmaların çok güzel teknolojileri var. Fujitsu'nun biyogüvenlik teknolojileri üzerine ciddi bir yatırımı var mesela. Bu tarz şeyleri bilgisayarlarına yedirebilirlerse güzel olacaktır.

  • Vaio nun küçük dizüstü bilgisayarları vardı. Yıllar önce tedavülden kaldırdı.

  • Pc pazarı ucuza çok alıştı lenovo,asus saolsun.Japonların bunu yeneceğini sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 25FURKAN

    Siz birleşseniz ne yazar birleşmeniz ne yazar asıl bomba birleşme 3 liderin olsa keşke msı-asus-gıgabyte birleştirin artık güçlerinizi


    Taiwan'lımısın Kardeş Hayırdır ?

  • özellikle bileşenleri bakımından Çin denen bir ülke olmasaydı,TR gibi üçüncü Dünya ülkeleri hala kıytırık pc ve türevlerine 2500,3000 bin lira gibi rakamlar bayılıyordu...


    30 yas üstü insanlar nedemek istediğimi anlayacaklardır,80 yıllarda zaten servet sahibi olmanız gerekirdi.

    Abd ve japon tekeli kıran başta Çin,sonra diğer Asyalılara selam olsun...

  • Bu birleşmeleri kullanıcıya yansıyan fiyat rekabeti açısından olumsuz buluyorum.

  • Tasarımı Vaioya bırakırlar umarım diğerleri kazulet gibi ürün yapıyor

  • Umarım fiyat konusunun da önemli olduğu akıllarına gelir. Yoksa rekabet sağlayamazlar.

  • 700 liralık bilgisayarın yanında 500gb hardisk geliyor, napayım onu ben, koy 60gb ssd en azından işimizi rahat yapalım, zaten yavaş bilgisayarlar. Neyin kafasını yaşıyor bu firmalar anlamıyorum.

  • japonlar 2ci voltranı yapmış rekabet iyidir bu arada laptopda en çok satan firma asus değilmidi lenovo 2ci olması lazım diye biliyorum

  • Islemciyi intel yapar amd yapar ekran kartlarini nvidia vs yapar sonra da buyuk markalar lenovo asus sony mony bize 1000 $ dan asagi adam akilli bilgisayar aldirmazlar. Bakarlar abidik az geliyor birlesip kazigi yaglarlar. 1000 $ da 200 $ kazanmak az geliyor. Kaldi ki aldigin 1000$ lik makina 2-3 yilda hem donanim hem yazilim hemde en onemlisi malzeme kalitesi olarak cope doner. Tutar insanlar tekrardan islerini gormek icin 1000$ bayilir bunu 1 yilda oder. Bu boyle doner gider.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birleşsisnler bakalım ne olacak bize hiç bir faydası yok gerçi
  • Casper'ı da alsınlar yanlarına.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 6 Aralık 2015; 13:29:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen diyorum iyiki Şu Çinli üreticiler piyasaya girdi. Onlar sayesinde teknolojiyi biraz daha ucuza alabiliyoruz. En azından Yurt dışından Aldığımızda.

  • İlginç zira Sony zaten JIP diye bir ortaklığa Vaio'yu devretmişti bundan mütevellit durumlar dahiliyetinde. Kalkıp onlar da yine bir ortaklık kisvesinde işe girişmekteler tekrar. Sony'nin geri dönüp o ortaklığın temelinde olması lazım ki global pazarda güçlensinler. Toshiba öyle ya da böyle ülkemizde işini görüyor. Tercih edenler var. Fujitsu ise maalesef çok çok kısıtlı ya da yok bile belki laptop sektöründe gördüğüm kadarıyla. Sony eğer ortaklığın temelini alabilirse mağazaları ve adıyla ipi göğüsleyebilir bu iş için ve eski mantıklarını da düzeltirlerse bence en güçlü ortaklık olabilirler. JDI gerçekten çok başarılı işler ortaya koydu. Direkt ön planı oluşturmasa da aldıkları işler ve geliştirdikleri şeyler takdir edilebiliyor. Sony sensör adına da Toshiba'yı kattığı için bence Laptop-Sensör-Panel, bu 3 ortaklıkta fazlasıyla ilerleme katacaktır. Umarım Sony'i tekrar görme imkanımız olur ön planda.





  • Çinli kardeşlerin emekleri sayesinde teknoloji çağ atladı. Herkesde hakkı var bu çinlilerin. Bu arada yemişim japonları yaşasın çinliler :)

  • İnşallah bu ortaklık sayesinde vaio lar sony vaio olarak geri döner

  • Bilgisayar sektörü bu kadar da bitik olmazdı ama ios ve android bu sektöre iyi darbe vurdu.

    Microsoft ve bilgisayar sektöründeki firmaların çok daha fazla çaba sarf etmesi gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.