Şimdi Ara

AMD'den iş istasyonlarına orta seviye FirePro W4300

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD'den iş istasyonlarına orta seviye FirePro W4300


    Nvidia'nın Quadro markası ile mücadele ettiği sunucu ve iş istasyonları segmentlerinde AMD de FirePro grafik kartları ile cevap vermeye çalışıyor. Ana akım grafik kartı çizgisinden biraz bağımsız olarak ilerleyen FirePro ailesine son olarak W4300 modeli katıldı.




    FirePro W4300 modeli FirePro W5100 ile aynı özellikleri paylaşıyor ancak orta seviyeye hitap etmesi nedeniyle biraz daha kırpılmış bir yapıya sahip. Ekran kartında AMD 7790 veya R7 260X modellerinden hatırlayacağımız Bonaire grafik birimi yer alıyor. 28nm üretim geometrisine sahip olan Bonaire, 2 milyar transistör barındırıyor ve 128-bit bellek veri yolu ile 96GB/s bant genişliğine ulaşıyor. 768 stream işlemcisi ise 1.4TFLOPS seviyesine çıkabiliyor. 




    Kartta 4GB GDDR5 belleğe yer verilmiş. Ayrıca 4 adet mini DisplayPort 1.2a bağlantısı ile 4K harici ekranlara çıkış verebiliyorsunuz. Çeşitli adaptörlerle bu sayı altıya kadar çıkabiliyor. Kartın avantajı 50W altında ısıl tasarım gücüne sahip olduğu için herhangi bir PCIe güç bağlantısına ihtiyaç duymaması. Bu sayede ince bir fan barındıran tek slotluk soğutucu kart için yeterli oluyor. 




    OpenCL, OpenGL ve DirectX 12 standartlarına destek sunan AMD FirePro W4300, yaklaşık 100 uygulama ile uyumlu sertifikalı sürücülere sahip. Ekran kartının yıl bitmeden 3 yıllık garanti kapsamında satışa çıkacağı açıklandı ancak fiyat konusunda bir bilgi yok.  

     







  • 260x gücü var ama onun 7 katına satarlar kurumsalda iyi para kazanırlar

  • Eskiden devşirdiği masaüstü grafik kartlarını iş istasyonu kartlarına dönüştürebiliyorduk. Şu an bunlar mümkün mü?
  • mümkün ama Bios'a zarar verme açısından bakıldığında geçmişe göre çok daha riskli bir işlem.Bu açığı bir şekilde kapadı Amd ve Nvidia diye biliyorum

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.