Şimdi Ara

Dünyanın en büyük gökdeleni 1 km yüksekliğe sahip olacak [Video]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Dünyanın en büyük gökdeleni 1 km yüksekliğe sahip olacak [Video]


     

    Arap yarımadası özellikle petrol gelirlerinin getirdiği zenginlikle birlikte dünyadaki en büyük ve en gösterişli yapıları inşa etmeye devam ediyor.  Son olarak 2010 yılında yapımı biten Dubai'deki Burj Khalifa (Burç Halife) gökdeleninin yüksekliği 828 Metre olarak ölçülmüş ve dünya üzerinden insan gücüyle inşa edilen en büyük yapı ünvanına sahip olmuştu.

     


    Suudi Arabistan krallığı ise bunu rekoru egale edecek yeni bir projeye için kolları sıvadı. 2018 yılında tamamlanması planlanan yeni gökdelen "Kingdom Tower (Krallık Kulesi)" ya da "Jeddah Tower (Cidde Kulesi)" isimleriyle anılacak. İkinci isminden de anlaşılacağı gibi Cidde şehrine dikilecek dev gökdelen için 2.2 Milyar dolarlık kaynak ayrılmış durumda.

     

    Dünyanın en büyük gökdeleni 1 km yüksekliğe sahip olacak [Video] 



    "Adrian Smith + Gordon Gill Architecture" adındaki inşaat şirketi tarafından tasarlanan gökdelenin yapımına başlanmış hatta 26. katına kadar ulaşılmış bile. Gökdelen tamamlandığında yapı Four Seasons oteli, apartman daireleri ve ofisler için kullanıma açılacak. Tanıtım filminde gösterildiği kadarıyla, yükseldikçe keskinleşen hatları bulunan Kingdom Tower yerden oldukça yüksekte terasa benzer ekstra bir alana da sahip olacak.



    Bu tarz yapılarda kırılan uç rekorlar teknolojinin geldiği noktayı ve insanoğlunun yapabileceklerin anlamak açısından oldukça önemli.












  • Bu tür yapılar Deniz seviyesine yakın yerlerde yapılır. Örneğin Ankara gibi 1000-1500 yükseklik ortalamasına sahip yerlerde uç kısmı 2500-3000 metreleri bulur nefes almak zorlaşır

  • Bina yaparak itibar kazanamazlar . İsterse 3 km yüksekliğinde bina yapsınlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • müslüman kardeşleri açlıktan ölürken, bunlar lükse ve gösterişe kapılmışlar. Allah ıslah etsin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

    Bu tür yapılar Deniz seviyesine yakın yerlerde yapılır. Örneğin Ankara gibi 1000-1500 yükseklik ortalamasına sahip yerlerde uç kısmı 2500-3000 metreleri bulur nefes almak zorlaşır


    :) o yükseklikte bir sürü şehir var dünyada hatta daha da yüksek birşey değil 2-3 km rakım.

  • Hep hayal ederdim 10. katta bahçe olur mu diye... Yaptım olacak!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

    Bu tür yapılar Deniz seviyesine yakın yerlerde yapılır. Örneğin Ankara gibi 1000-1500 yükseklik ortalamasına sahip yerlerde uç kısmı 2500-3000 metreleri bulur nefes almak zorlaşır


    Merhaba. Dünyada bırakın 3000 metreyi daha da yüksek rakımlı şehirler var. Çok daha yüksekte olanlar var ama aklımda La Paz var. Bolivyada bir şehir. 3600 metrede kurulu mesela. Özellikle Bolivyada çok var böyle yerler dağlık bir ülke olduğu için.

  • CoMMaNDeRCX kullanıcısına yanıt
    ankaranın rakımının deniz seviyesine yakın olduğunu sana kim söyledi? ankaranın kotu 1000m nin üzerindedir. ayazı meşhurdur.
  • ne şamın şekeri ne arabın yüzü

  • fatih1009 kullanıcısına yanıt
    Saray yapanlanlarla aynı zihniyet.Hz.Omerin devlet anlayışı gibi olmalarını beklemiyorum ama keşke onun yuzde biri kadar olsalar yeter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oluruna Bırak! -- 2 Aralık 2015; 19:28:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar video eklemeyi unutmuşum bir kişi de fark etmemiş video yok diye Video eklendi iyi seyirler
  • "İnsanoğlunun yapabilecekleri" evet milyonlarca fakir insan varken, zulüm altında müslümanlar varken 2 milyar doları kuleye yatır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 3 Aralık 2015; 13:44:45 >
  • Araplar böyle yapılara milyarlarca dolar harcayacağına neden ağır sanayilerini geliştirmezler ki? Ne bileyim bu paralara otomobil markası bile satın alabilirler. Uçak yaparlar, elektronik marka çıkarabilirler. Benim binam seninkinden uzun resmen sidik yarışı ancak nereye kadar?

  • Para akıyor paçalardan akıyor. Ne yapacak lüksün lüksünü yaşıyorlar bitmiyor para. Altın tuvalete yapıyorlar olmuyor, altın kaplama arabalara biniyorlar yok yine bitmiyor para. Adamlar ben zenginim benim param varın en büyük belirtisi olan görkemli binalar yapıyorlar. Ha buda parayı bitirmez aksine para çoğalır.

    Sadece şu kralların 1 yılda vermesi gereken zekatla Filistin baştan kurulur.
    Ama bakınca Türk halkı bunlardan kat kat fazla yardım yapıyor. Fakirin gönlü zengin hesabı.

    Hikmetinden sual olunmaz rabbim fakirlikle sınarsa yine iyi zenginlikle sınanmak aha böyle sonuçlara yol açıyor. 1400 lira para alıyorum en değerli malım bilgisayarım. Ben malımın hesabını çok kolay veririm de bunlar bu zenginliğin hesabını nasıl verecek onu düşünsün. Zira çok paranın içinde fukaranın hakkı vardır. Hak yenmeden zengin olunmaz.

  • kıyamet alametlerinden biri zaten şaşmıyorum.

    "yalın ayak, çıplak, yoksul koyun-keçi çobanlarının binaları yükseltmekte birbirleriyle yarış ettiklerini ve böbürlendiklerini görmendir.” (Buhari, Fiten: 25; Ahmed bin Hanbel, Müsned, II/313)

  • Araplarda petrol bitince batacak deniyor. Çöle devasa güneş santralleri kurup direk elektrik satarlar.

    Zaten üst makamşardakiler normal şartlarda 777 ceddine yetecek varlığa sahipler, gerisini devletten maaş alan halk düşünsün.

  • İslam dünyası fakirlikle boğuşurken bunlarda milyar dolarları lükse harcasın dursun.Lafa gelince de mangalda kül bırakmazlar şöyle müslümanız böyle müslümanız ! Gerçi bizde de var böyleleri halkı açken milyon dolarları saraylara harcayanlar !

  • arap yağı yine bol bulmuş arkadaşlar

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.