Şimdi Ara

Snapdragon 820'nin gücü ortaya çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Snapdragon 820'nin gücü ortaya çıkıyor





    Qualcomm'un önümüzdeki yıl amiral gemi modellerinde yer almasını beklediğimiz Snapdragon 820 yonga seti için meraklı bekleyiş devam ederken, ilk benchmark sonuçları da gelmeye başladı. Qualcomm performans konusunda Samsung'un biraz gerisinde görünüyor. 




    Geekbench 3 üzerinde yapılan testlerde Xiaomi Gemini adında bir akıllı telefon kullanılmış. Android 6.0 üzerinde çalışan 3GB RAM'li Gemini'nin yeni amiral gemi modeli Mi 5 olduğuna şüphe yok. Xiaomi Mi 5'in zaten Snapdragon 820 yonga setli ilk akıllı telefonlardan birisi olması bekleniyor. 




    Snapdragon 820 yonga setinin Geekbench 3 üzerinde 2162 tek çekirdek puanı, 5116 çok çekirdek puanı elde ettiği görülüyor. Sadece tabletler için ayrılmış Apple A9X yonga setini bir kenara bırakırsak, Apple A9 yonga seti tek çekirdek testlerinde halen lider. İkinci sırada ise Samsung'un özelleştirilmiş çekirdeklere sahip yonga seti Exynos 8890 geliyor. Üçüncü sıra ise Snapdragon 820'nin. Çok çekirdek testlerinde ise kimse Samsung'un eline su dökemiyor. Buna Apple A9X'de dahil. 




    Tabii testlerdeki yonga seti 1.6GHz saat hızında çalışıyor. Bu bakımdan daha hızlı ve daha optimize edilmiş versiyonun puanını artıracağına şüphe yok. Aynı durum Exynos 8890 için de geçerli. Apple A9 zaten kullanımda olan versiyon olduğu için puanında bir değişiklik olmayacaktır. 




    Snapdragon 820 yonga seti 4 çekirdekli bir yapıda olacak. 2 adet yüksek frekanslı 64-bitlik Kryo çekirdeği ve 2 adet düşük frekanslı Kryo çekirdeği işlem yüküne göre sırasıyla devreye giriyor ve enerji tüketiminin minimize edilmesi amaçlanıyor. Qualcomm'un gelecek yıl sonlarına doğru 8 çekirdekli bir Snapdragon 820 yonga seti piyasaya sürmek istediği de gündeme gelmişti.  

     

    Snapdragon 820'nin gücü ortaya çıkıyor 

     







  • Exynos 7420 ile denk neredeyse çoklu çekirdek.

    Samsungu biraz gayret gösterse tek çekirdekte appleda geçer zaten çoklu çekirdekte adamlara rakip yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Qualcomm bu senede sinek avlayacağa benziyor.

  • Şarjların 1 gün anca gittiğini düşünürsek işlemlerin ne kadar watt başına performansı sağlaması artık sadece performansından daha önemli bir hale geldi. Performans/watt oranları da ortaya çıkınca daha net hangisinin tercih edilmesi gerektiği ortaya çıkacaktır.

  • bu işlemci 2.5 ghz bile görebilir.tıpkı snapdragon 801 de olduğu gibi.o zaman yükselerek arşa değer belki başı

  • 8890 2016 ın işlemcisi gözüküyor 820 fark atar şeklinde ümit vardı ama tablolar her şeyi gösteriyor.

  • Yine bekleneni veremedi

  • ne kirin 950 yi geçiyorlar nede exynos 8890 nı apple lı hiç söylemiyorum bence 820 yi çıkartmasınlar artık

  • quote:

    Orijinalden alıntı: patren

    ne kirin 950 yi geçiyorlar nede exynos 8890 nı apple lı hiç söylemiyorum bence 820 yi çıkartmasınlar artık

    Kirin950yi geçiyor sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyurun qualcomm un cenaze namazına.

    Böyle ise sakın piyasaya sürme, sürüpte nice canım amiral gemi modellerini iç etme.
  • Haber de dikkat edilmesi gereken nokta 820nin ilk versiyonunun 2+2 ile geliyor olması... sonrasında 4+4lü bir yapıdan bahsediliyor ve 2+2 çekirdek performansı 4+4'lü yapılara kafa tutuyor, bu da işlemcinin saf gücünün ne denli yüksek olduğunu gösteriyor.

  • Isinmadigi ve enerji verimliliği oldugu sürece bence tercih edilebilir. Pratikte görmek gerek. Samsungun sentetik testlerine bakın bide telefonunu kullanin sonra diyebilecek misiniz bu telefon en hızlısı diye. Samsung sentetik testlerde A9x i geçse ne yazar günlük kullanima yansımadığı sürece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung cekirdek mimarisinde emin adimlarla zirveye yuruyor.Aksi sacma olurdu zaten,adamlar milyar dolarlar saciyor arge ve yari iletken tesislerine,muhakkak ilerleyecek.Keşke intel in amd ye lisanslama sozlesmesinin bir acigini bulsa amd ile ortak sekilde pc islemci pazarina girse intelin rahati bozulsa biraz.14 nanometreye intelden once gecti samsung,uretim teknolojileri olarak kafa kafayalar ancak intelin ezici bir tecrubesi var,o acigini da amd ile ortak kaynak kullanimiyla giderecektir diye dusunuyorum.

  • 2016 amiral gemilerini merakla bekliyorum. Firmalar henuz son sozlerini soylemediler. Ama qualcomm bir sene daha exynos a yenilirse bu onlar icin yolun sonu olur. Oem cileri zorla kendi chiplerini tasarlamaya itiyorlar resmen, adamlari ellerine tahta kilic verip savasa sokuyorlar. Samsunga, note 3 ume 6.0 vermedigi icin gicik olup bir daha da almam derken tam da bu hic olmadi :(

  • Samsung tr modellerinde 820 li cihaz satarsa asıl o zaman ortalık karışır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyuk beklentilerim vardi snap icin. Biraz sonuk mu kaldi ne. Suan kirin 950 goz kirpiyor bana. 8890'i yakin zamanda gorecegimizi sanmiyorum. Cikarsa isler degisir.

  • Yorumlara gel. Sanırsın telefonu kastıracak, telefona donmalar yaşatacak bir işlemci geliyor. Komiksiniz. Canavar gibi bir işlemci ki zaten Android' e Kirin işlemcisinin de katılmasıyla 3 tane üst seviye işlemci var, 820 henüz lanse edilmeyen exynos 8890 dan sonra geliyor. Sizlerin sorması gereken şey şu. 820 ile çıkacak bir telefonun işlemcisini orta uzun yani 1,5 - 2 sene zorlayacak bir oyun veya uygulama çıkar mı.? Cevap: Çıkmaz. Sürekli söylüyorum yine söyleyeyim. Android olsun İos olsun yıl içerisinde çıkan yüksek grafikli oyunların sayısı iki elin parmaklarını geçmiyor. Geri kalan oyunları orta seviye her telefon oynatıyor. Yani yok 820 böyle çıkacaksa hiç çıkmasın, yok bekleneni veremedi, yok qalcomm kendi mezarını kazıyor falan türü boş boş konuşmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strathmorea -- 30 Kasım 2015; 23:00:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Samsung tr modellerinde 820 li cihaz satarsa asıl o zaman ortalık karışır.


    Bunu isteyen insanlar var. el ıstıcısı arıyorlar.

    Ama şunu eklemek lazım adreno qualcomm'un soc piyasasından çekilmemesi için bir sebep.

    ancak CPU'lar çöp oluyor. bknz: krait.

  • Heyecana gerek yok zaten Snapdragon 800 den sonra, dert edecek hiçbirşey kalmadı.. Telefonlar jet gibi çalışıyor
  • Samsung yine lider görünüyor. Ama bu sidik yarışının pek faydası yok bence. Telefonda yapılacak işler belli. Bu kadar güç gerekmiyor o işler için. Artık Android gelişmeli ve masaüstü-laptop pazarına göz kırpmalı. Telefonu bağlayacağımız dock tarzı yapılar olmalı. Bu dock fare, klavye ve monitöre bağlanmalı. Dock'a bağlanınca Android arayüzü değişip klavye fare kullanımına ve kolay bir çoklu pencerelere uygun hale gelmeli. Yani Windows ve Linux dağıtımlarına benzemeli. Artık bu güçteki telefonları bilgisayar amacıyla kullanabilmeliyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.