Şimdi Ara

5 Dolarlık bilgisayar nasıl 150 Dolar oldu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  5 Dolarlık bilgisayar nasıl 150 Dolar oldu?

    Sizlere burada yer alan yazımızda Raspberry Pi Zero’dan bahsetmiştik. Özellikle maddi olanaklı kısıtlı geliştiriciler ve DIY projeleri için öncelikli tercih edilenler listesinde ilk sırada yer alan Raspberry Pi, Zero adı verilen yeni modeli ile hem fiyat hem de boyut olarak hayranlık uyandırmayı başardı.

     

    65mm x 30mm x 5mm ebatlarındaki mini bilgisayar, son 24 saatte 20.000 adete ulaşan bir satış rakamıyla ses getirdi. Satışların 10.000 adete yakını, MagPi adlı dergi yoluyla gerçekleşti. Derginin 40. sayısının yanında Raspberry Pi Zero hediye edildi.



    Raspberry Pi 1 Model A+ ile yaklaşık olarak aynı donanımsal özelliklere sahip olan Pi Zero’yu şu anda temin edebilmenin iki yolu var. Birincisi alt aylık MagPi aboneliği başlatmak ki onun da fiyatı yaklaşık 70 Dolar. Bir diğer seçenek ise Ebay’deki satıcılar. Orada da fiyat deyim yerindeyse karaborsa olmuş durumda. 20 Dolar’dan 150 Dolar’a kadar değişen rakamlarla karşılaşabiliyorsunuz. Hatta Raspberry Pi Zero hediyeli derginin 40. sayısı 90 Dolar’a kadar çıkabiliyor.



    Raspberry Pi Zero, 1GHz Broadcom BCM2835 işlemci, çift çekirdekli VideoCore IV grafik birimi, 512MB RAM, mini HDMI üzerinden 1080p video çıkışı, HDMI üzerinden ses çıkış desteği, microUSB portu, microSD kart yuvası, 40 bacaklı GPIO birimi gibi teknik detaylara sahip.







  • Çoğu işte masaüstü PC'ler çok gereksiz. Mesela iş yerinde; MS Office, Pdf vb. uygulamalarla uğraşıyoruz, biraz da internetle işimiz oluyor. Bu durumda çok kişi var ve masalarımızda kocaman kocaman kasalar var. Bunun elektrik tüketimi ayrı dert, kapladığı alan ayrı dert, çıkardığı ses ayrı dert vs..... Şahsen evimde kullandığım laptop ve masaüstü ömrünü doldurduğunda böyle çözümlere yöneleceğim ya da all-in-one pc türü bir çözüm bulacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cosica

    Çoğu işte masaüstü PC'ler çok gereksiz. Mesela iş yerinde; MS Office, Pdf vb. uygulamalarla uğraşıyoruz, biraz da internetle işimiz oluyor. Bu durumda çok kişi var ve masalarımızda kocaman kocaman kasalar var. Bunun elektrik tüketimi ayrı dert, kapladığı alan ayrı dert, çıkardığı ses ayrı dert vs..... Şahsen evimde kullandığım laptop ve masaüstü ömrünü doldurduğunda böyle çözümlere yöneleceğim ya da all-in-one pc türü bir çözüm bulacağım.

    Bence iş yeri ve kamu kuruluşlarında kasa kullanılmasının sebebi çalınma, kaybolma gibi durumları önlemek.
  • Bu ürünün özelliği 5 dolar olmasıydı. onu 100 dolara alam kişi ne diyecek 5 dolardı ama ben 100 dolara aldım mı diyecek. insanları anlamak zor vesselem.

  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    bence bilgisizlik, satın almaların kurum ve çalışan yararına yapılmaması.
    mesela benim geniş ekrana ihtiyacım var ama laf anlatamazsın giderler gene kare ekran alırlar aynı fiyata. şahsen ben teknik servisi bile aramıyorum sorun çıktığında, kendim hallediyorum. 2008 yılında evdeki masaüstünü satıp laptop almıştım, elektrik faturası hemen o ay 30 tl'den 15 tl'ye düşmüştü :) çalınma olayına gelirsek her yer kamera dolu zaten kim neden çalsın. kaldı ki böyle ucuz çözümler kullanılırsa çalınsa bile canı yanmaz insanın ama bilgisayar kasaları ortalama 1000 dolar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosica -- 30 Kasım 2015; 9:09:50 >
  • daily driver olarak kullanmamın önünde 2 engel var. 1.cisi tek usb portunun olması diğeri ise ethernet olmaması. onun haricinde mükemmel bir entegre kartı olabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lazeran

    daily driver olarak kullanmamın önünde 2 engel var. 1.cisi tek usb portunun olması diğeri ise ethernet olmaması. onun haricinde mükemmel bir entegre kartı olabilir.


    Rasberry 2'nin özellikleri çok daha iyi fakat 35 USD fiyatı vardı.Kullanım alanı tamamen insanların yaratıcığına bağlı örneğin 100 Dolara ek ekipmanlarla el konsolu bile yapmışlar.

  • bunların xpli versiyonları ne zaman çıkacak bence xple çıksa daha da çok satar

  • yani hiç bir işe yaramayan kart düşündüm ama hiç bişey yükleyip kullanamam..

  • yüzsüz ebayerlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakında çinliler klonunu yapar, her taraf dolar taşar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: patren

    bunların xpli versiyonları ne zaman çıkacak bence xple çıksa daha da çok satar

    Xp mi kaldı hala xp diyorsunuz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,Raspberry Pi Zero almak istiyorum.Starter pack versiyonunu nerede bulabilirim ?

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    bunlar win7 yada win 10 kaldırırmı sence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: patren

    bunlar win7 yada win 10 kaldırırmı sence

    İyi de xp nin kendisi çalışsa bile uygulamaların %99 u çalışmaz x86 olduğu için. Bu aletlerde tek seçenek linux.
  • patren kullanıcısına yanıt
    Zaten Linux var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: patren

    bunlar win7 yada win 10 kaldırırmı sence


    Bu tür cihazlar için Windows 10 for IoT var. Fakat o da en az ARMv7 istiyor. Bu cihazda ARMv6 var.
    Windows 10 for IoT kullanmak istersen Raspberry Pi 2 ye bakmanı öneririm.

  • Bu tür ürünlerde Torrent ve Office uygulamarını çalıştırabiliyormuyuz? Ayrıca hangi tarayıcılar çalışıyor Chrome vs?


    Linux işletim sistemine çok uzağım
  • Böyle olması gayet normal. Çünkü hali hazırda incelemesini yapmak için sabırsızlanan binlerce YouTuber ve teknoloji sitesi editörü var. Bunun yanında her ülkeden acayip şekilde sipariş talebi var resmi distribütörler aracılığıyla. Türkiye'deki distribütör olan Samm bile kim bilir kaç bin adet sipariş etti. Sonuçta en fazla 25-30 liradan ülkemizde satılabilecek bir bilgisayardan bahsediyoruz. Hiç bilgisi olmayan insanın bile alası gelecektir.

    Bu arada son kullanıcılar bu cihazı normal bilgisayar gibi kullanabilirim şeklinde düşünmesinler yani Windows kurmak gibi bir atraksyona girmek saçma olur bu Raspberry ürünlerinde. Son kullanıcının işine yarayabilecek tek çözüm bunu bir medya cihazı olarak kullanmak olacaktır sanırsam.

    Örneğin alırsınız Raspberry Pi'dan bir tane içine Kodi kurar ve televizyonunuza bağlarsınız, akılsız televizyonunuzu akıllı hale getirirsiniz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: swat882

    Bu tür ürünlerde Torrent ve Office uygulamarını çalıştırabiliyormuyuz? Ayrıca hangi tarayıcılar çalışıyor Chrome vs?


    Linux işletim sistemine çok uzağım

    Bu tür ürünlerin potansiyelinden tam olarak yararlanabilmek için Linux'u bilmenin ötesinde onu kullanım senaryolarınıza göre özelleştirebilmeniz gerekiyor.
    Normal kullanıcılar için az enerji tükettiğinden torrent gibi amaçlarla kullanılabilir. Ama genel olarak bu cihazlardan özellikle de haberdeki cihazdan ortalama bir bilgisayar performansı beklemek yanlış olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.