Şimdi Ara

Mozilla, Google olmadan da ayakta kalmayı başardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mozilla, Google olmadan da ayakta kalmayı başardı


     Dünyanın en popüler internet tarayıcılarından biri olan Firefox'un geliştiricisi Mozilla, yıllarca gelirinin büyük bölümünü Google sayesinde elde etti. Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Mozilla, Google ile sürdürdüğü sponsorluk anlaşmasının yardımıyla 2014 yılında 330 milyon dolar gelir elde etmeyi başardı. Bunun karşılığında ise Firefox'un varsayılan arama motoru Google oldu.

     

    Bu ortaklık uzun süre her iki firma için de son derece faydalı olsa da Mozilla geçtiğimiz yılın sonunda değişikliğe gitmeye karar verdi ve Google ile olan sponsorluk anlaşmasını sonlandırdı. Mozilla, bunun yerine farklı bölgeler için farklı firmalarla birlikte çalışmayı tercih etti. Firefox'un varsayılan arama motoru ABD'de Yahoo, Rusya'da Yandex, Çin'de ise Baidu olarak değişti. Avrupa'da Firefox'un varsayılan arama motoru Google olarak olsa da, kuruluş bunun için Google'dan herhangi bir ödeme almadı.

     

     Yıllarca Google'dan gelen gelire bağlı olarak ayakta kalan Mozilla'nın bu değişiklikten sonra mali sıkıntılar yaşayacağını düşünenler sayısı hiç de az değildi, ancak Mozilla bu endişeleri boşa çıkarmış gibi görünüyor. Bu yılın başından itibaren gelirinin büyük bölümünü yaptığı arama anlaşmalarından elde eden Mozilla, Google olmadan da ayakta kalmayı başardı.

     

    Geçtiğimiz günlerde CNET'e konuşan Mozilla mali yöneticisi Jim Cook, 2015 yılı gelirinin 2014 yılında elde edilen 330 milyon doları geride bırakacağını açıkladı. 2015'in mali sonuçlarını paylaşmak için sabırsızlandıklarını söyleyen Cook, bu yılın sonuçlarının mali konulardaki istikrarlarını ortaya çıkaracağını ifade etti.

     

    Her geçen daha mobil odaklı hale gelen teknoloji dünyasında ayakta kalabilmek için akıllı telefon pazarına da yönelen Mozilla, mobil işletim sistemi Firefox OS ile bu zorlu pazarda şansını denedi. Mozilla, düşük maliyetli akıllı telefonlarla gelişmekte olan pazarlarda etkili olmayı amaçlamış olsa da bu pazarları Android'e kaptırmaktan kurtulamadı. Kuruluşun buna bulduğu çözüm, Firefox OS'yi farklı bir mobil deneyim arayan kullanıcılar için cazip bir seçenek haline getirmek oldu. İsteyen Android kullanıcıları Firefox OS'yi uygulama olarak indirip kullanabiliyorlar.

     







  • Infinitum Nihil kullanıcısına yanıt
    Hocam lg lbello kullanıyorum. Firefox os yi indirdim. Fakat ne aç butonu var ne de lg tema değiştirme bölümünde var? Nasıl yapacağım konusunda bir fikrin var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel haber.
  • Bu güzel haber için teşekkürler.
  • Firefoxtan vazgeçmem arkadaş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firefox candır her zaman destekçisiyiz turuncu tilkinin.
  • firefox en büyük sıkıntısı adobe flashın tarayıcının içine gömülü olmaması bazen video açmaya çalışıyorum adobe flashı yükleyin diyor

  • Firefox ozellik/performans olarak en iyi tarayici tum hepsini kullanmis biri olarak bunu rahatlikla soyleyebilirim

  • Mozilla yıllar önce adını en iyilere yazdırdı elbette Google siz bir şey değişmeyecekti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır firefox kullanıyorum ,abp ve video indirme eklentileri çok işime yarıyor
  • Gönüllerin şampiyonu Mozilla. Seviyoruz tilkiyi :)

  • chromee :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.