Şimdi Ara

Panasonic kameralara 'Post Focus' özelliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Panasonic kameralara 'Post Focus' özelliği


    Fotoğraf makinesi sektöründe özellikle video odaklı "GH" ailesi ile öne çıkan ancak Lumix serisi diğer kompakt fotoğraf makineleri de oldukça beğenilen Panasonic, kısa süre önce ilk bilgiler gelen Post Focus özelliğini bugün kullanıcıların beğenisine sundu.

     

    Panasonic Lumix GX7, G8 ve FZ300 fotoğraf makinesi modellerine buradan indirilebilen ücretsiz bir yazılım güncellemesiyle sağlanan "Post Focus" özelliği, ürünlere Lytro'nun canlı fotoğraflarına benzer şekilde çekim sonrası netliğin değiştirebilmesi desteğini getiriyor. Ayarlar içerisinden aktif edilebilen özellik, bunu 4K video çekerek yerine getiriyor.

     

    Video içerisinde otomatik netleme özelliği ile objenin farklı yerlerine netlik kaydırılıyor ve bunlar bir araya getirilerek 8 megapiksel çözünürlüğünde tek bir fotoğraf elde ediliyor. Bu fotoğrafın net olması istenilen bölümleri ise direkt olarak kameranın dokunmatik ekranı üzerinden seçilebiliyor. Post Focus özelliği ayrıca odak istifleme (Focus Stacking) için de kullanılabiliyor yani istenirse her noktasının net olduğu 8MP'lik çıktılar alınabiliyor.




    Post Focus özelliğinin en kötü yanı ise sadece hem kameranın hem de sahnenin sabit ya da çok az hareketin olduğu çekimlerde işe yarıyor olması. Birden fazla çekim verisi bir araya getirildiği için çok hareketli sahnelerde doğru sonuçlar veremeyen teknoloji, önemli bir kaybı çözünürlük tarafında da yaşıyor ancak sosyal medya paylaşımları için 8MP gayet yeterli detay sunabiliyor.

     









  • çok iyi bir özellik, nkia lumialarda vardı refocus diye

  • GX7 ye güncelleme geldiğine emin misin editör?
  • verilen link'te GX7 için güncelleme dosyası mevcut değil.aydınlatılmayı bekliyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.