Şimdi Ara

Trafikte sıkıştırma, araç önerisi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
2
Favori
4.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Trafikte sıkıştırma, araç önerisi
  • Konuya verilebilecek cevaplar verilmiş zaten. Ben de pickup tarzı araçlardan çok SUV tarzı araçlara yönelmenizi tavsiye edeceğim. 2007 yılından beri çalıştığım şirkette L200 var. Araç güzel ama Suv konforu vermez. Bu tarz araçlarda arka bölümü yük taşıma amaçlı olarak üretildiği için arka bölüm makaslı diye tabir edilen şekilde oluyor. Bu nedenle de arka koltukta oturanlar herhangi bir tümsek v.b. yerden baya bir zıplıyorlar. Bu tarz araç alacaksanız kesinlikle 4x4 alın. 4x2 olanlarda arkadan itişli olduğu için sıkıntı yaşarsınız. Arka bölüm hafif, itiş de o bölgeden olunca keskin virajlarda ve ıslak zemin savurma ve patinaj yapma ihtimali çok yüksek. Bütün bu nedenlerden dolayı eğer gündelik hayatınız yük taşımayı gerektirmiyorsa SUV tarzı bir araç öneririm.

    Bu arada Ankara'da yaşıyorum 2001 yılından beri aktif trafikte araç kullanıyorum. En deli olduğum şey sinyal veren adamın şerit değiştirmesini engellemek için arkadan gelen yaratıkların gaza basarak izin vermemek için bir taraflarını yırtması. Sırf bu yüzden artık şerit değiştirirken v.b. durumlarda sinyal veremez oldum. Normal de sinyal verince daha tehlikesiz gerçekleşmesi gereken olay, sinyal verince arkadan gelen yaratıklar yüzünden daha tehlikeli hale geliyor.




  • Transporter alin bakın nasıl cekiliyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BojanBogdanovic B kullanıcısına yanıt
    Hız konusu biraz kişisel. Ben genelde yer yolda hız sınırının altında ve kurallara göre kullanmaya özen gösteriyorum.
    Zaten normalde hızlı araç kullanan birisi değilimdir.

    Araba büyük ve yapılı olunca zaten pek yaklaşan da olmuyor :)
  • Grand Vitara olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tir alin kurtulun, vuruncada orasi kor nokta goremiyom diyin :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlacınız bende alacaksınız bi modifiyeye yatkın bi araç

    önce chipleteceksiniz sonra bazı görünün yerlerine non stock yazıcaksınız eibach coilover rc gt stikerı yapıştıracaksınız.

    + havalı bi spoiler zenon far aracın fabrika standartlarında alabileceği en kalın lastik jant.

    sonraki diğer araçların düşünceleri= bu adam herhan hız yapmaya hazır sakata gelmeyelim yada bu araç hızlıdır kapışmaya değmez.


    not tecrübe ile sabittir ...


    dipnot sis parları nı zenon yapmayı unutmayın ve herdaim açık kalsın

    apachi uzaklaştırması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lınc -- 26 Kasım 2015; 12:24:55 >
  • BojanBogdanovic B kullanıcısına yanıt
     Trafikte sıkıştırma, araç önerisi

     Trafikte sıkıştırma, araç önerisi

     Trafikte sıkıştırma, araç önerisi

     Trafikte sıkıştırma, araç önerisi

    Yada en temizi

     Trafikte sıkıştırma, araç önerisi




  • bence trafikte sıkıştırmaya karşı en iyi hareket, ucuz araç kullanmak. alın hocam bir şahin, şöyle eski kasa bir 206 vs. bakın bakalım o sizi sıkıştıran arkadaşlar, size çarpmamak için nasıl kenarlara kaçışıyor. iş yerinde kullanmak için gidip eski kasa bir 206 aldım, o kadar rahatım ki, ne çizildi derdi var, ne vurdular derdi var. inanın ne 5 serisinde ne a6da ne e serisinde bundaki rahatlık yok
  • Hocam amaroktaki konforu tiguan da bile bulamazsın şu an tiguan kullanıyorum amarokta kullandım otomatik vites amarok harika bir araç ortalama 10 lt yakar
    Ya da yapılmış temiz bi cherokee 4.0 lpgli alabilirsiniz önde bariyer sağ solda geniş çamurluklar ve konforludur da motor sesi hatika ama bi süre sonra fazla gelebilir
    Size hak veriyorum trafikte lazım bunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mixtiesto

    İlacınız bende alacaksınız bi modifiyeye yatkın bi araç

    önce chipleteceksiniz sonra bazı görünün yerlerine non stock yazıcaksınız eibach coilover rc gt stikerı yapıştıracaksınız.

    + havalı bi spoiler zenon far aracın fabrika standartlarında alabileceği en kalın lastik jant.

    sonraki diğer araçların düşünceleri= bu adam herhan hız yapmaya hazır sakata gelmeyelim yada bu araç hızlıdır kapışmaya değmez.


    not tecrübe ile sabittir ...


    dipnot sis parları nı zenon yapmayı unutmayın ve herdaim açık kalsın

    apachi uzaklaştırması

    Ilk okuduğum da
    Yok canım daha neler dedim.
    Ama düşündükçe kafama yetmiyor değil.
    Ne demiş büyük düşünür FAtih Terim.
    En iyi savunma hucumdur :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kusura bakmayın ama arabalar üstüme üstüme geliyor, insanlar önüme kırıyor diyen sürücüler genelde ya dikkatsiz sürücü oluyor ya da trafiğin mekaniğini çözebilmiş araç kullanıcısı olmuyor.

    Neden ? Araba kullanmayı insanlar zannediyor ki sürücü kurslarında öğretildiği gibi gaz fren debriyaj ve vites değişimlerinden ibaret, ama alakası yok, araç kullanmak bütün bir trafiğe hakim olmaktır, mesela dün başıma gelen olaydan bahsedeyim, kavşakta sol şeritte idim, düz gidecektim ve sağda telefonla konuşan bir bayan sola sinyal yakmış benim gibi kırmızı ışıkta bekliyor, aha mıçtık kız telefonla konuşuyor beni görmeyecek kesin dedim, dediğim gibi de oldu, kız beni görmedi telefonla konuşmaya devam etti, orta şeritten sola dönecekti, beni fark edemedi ama benim onun dikkatsiz olacağını ve önüme kıracağını önceden tahmin edebildiğim için kazasız belasız atlattık.

    Mesela; insanlar şerit üzerinde gitmeyi bilmiyor, bizim halkımız da şeridine uymayan sürücüler yüzünden sizin gibi korku dolu bir trafik tadıyor, dönüşlerde özellikle insanlar iki çizginin arasında gitmekte özürlü, bunu bildiğim için dönüşlerde eğer yanımda araç varsa ya hızlanıp geçiyorum sıkıntı olmasın dibime girmesin diye, ya da yavaşlıyorum...

    Alt geçitlerden çıkarken de her zaman soldan çıkmaya özen gösteririm, çünkü alt geçitin üstündeki yoldan dönüş olan kısımdan gelen araba ile ileride aynı şeridi paylaşmak zorunda kalacağımı biliyorum, bu yüzden önceden adam önüme kırmış olmasın ve beni sıkıştırmasın diye önlemimi alıyorum. Kendimi tecrubeli bir şoför olarak adlediyorum ve acemi şoförün arabasına bindiğimde sürekli duyduğum; önüme kırıyor ya, bu adam ne yapıyor ya vb sözler, sen nerede duracağını önceden kestirmezsen insanlar senin önüne hunharca kırarlar, sıkıştırırlar.

    Araçların kör noktalarının nereler olduğunu biliyorum, kör noktalarından yeterince uzak durmaya çalışıyorum ki adam önüme kırmasın.

    Yani kısaca; kimse sizin önünüze kırmıyor, siz nerede duracağınızı bilirseniz ne kimse sizi sıkıştırır ne de önünüze kırar. Sadece trafiği takip etmeyi bilin...


    Bu arada araç önerim; Grand Cherokee 3.0 CRD

    Bu arabalar gerçekten güzel, kocaman, sağlam bir aktarma sistemi var, Mercedesin her arabasına koyduğu 3000 dizel olan motoru var (OM642) geniş araç, gösterişli ve bence halen güncel bir kasası var, fiyatları uygun ancak yakıtı biraz üzebilir, 11 litre civarı yakacaktır ve yıllık vergisi az da olsa üzebilir, fakat aslan besleyen yemine bakmaz, alın tepe tepe kullanın, Hayırlı trafikler :)

    Yazdıklarım biraz eleştirel olabilir, kusura bakmayın...




  • Sabretmeye devam etmek en mantıklısı.
  • BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    Yazdiklariniza katılıyorum. Ama ustume almıyorum :)
    Ilk trafiğe çıktığım günlerde yeşil ışık yandı diye gecmistim. Sol taraftan en az 120 ile gelen bir sahini gormemle frene asilmam.bir olmuştu. O da hafif sağ sol yaptı beni öldürmeden kendi de savrulmadan geçip gidebilmisti.
    O gün anladım ki trafikte sadece kendi arabanızı surmeniz yetmiyor. Başkalarının arabasını da sizin surmeniz lazım maalesef.

    Bahsettiğiniz trafik akis teamullerini biliyorum. Fakat benim şikayet ettiklerim gerçekten cinayete teşebbüs.
    Işıktan sola döneceğim, sol seritteyim
    Arkada bir tane araba yok. Hizim da yavaş sayılmaz. Kontrollü bir şekilde yeşili yakalayacagim . Sağdan araba geliyor ışığa 5 metre kala onume kiriyor. Sabah erken saat. Trafik yoğun degil. 3 tane araba var. Benim arkamda kalıp sola geçse olur. Sagimdan devam edip sola dönse olur. Sinyalimi 50 metre öteden yapmışım. Sola döneceğim belli.
    Yapılacak en son şeyi yapıyor adam. Bundan anladığım tek şey var; ya adam psikopat kavga çıkarmak istiyor, ya da ruh sağlığı yerinde değil. Ne yaptığını bilmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojanBogdanovic -- 26 Kasım 2015; 15:10:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Getz veya corsa südrüğüm zamanlar ara yoldan ana yola burnunu çıkartıp (burundan kasıt arabanın yarısını şerite sokanlar) sola bakıp istifleirni bozmadan ( teşekkür etmek veya ana yolu kontrol edip araba var mı yok mu bakmadan) devam edenler için " getz değilde şöyle çelik bariyerli bir AMAROK olsaydı da kaputa sinek gibi yapıştırsaydım seni" demediğim gün yok.

    Emin olun ilerde böyle bir haber duyarsanız ( ana yola kontrolsüz çıkan şahin AMAROK'un altında kaldı) aklınıza ben geleyim. O kadar ki nefret ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RevivaL

    Sabretmeye devam etmek en mantıklısı.

    Doğru söylüyorsunuz. Sevdiğim arabayı kullanıyorum ; vergisi, yakıtı ekonomik.

    Sırf 3,5 evrim ziyanı canlı yüzünden icime sinmeyen tercihlerde bulunmak iyi hissettirmeyebilir kendimi. .
    O yüzden kamyonet tarzı olanlar değil de, orta siklet tiguan, mokka , kuga vb gibi hem otomobil gibi olan hem de yerden yüksek olduğu için nispeten daha güven veren ve ben burdayım diyen arabalara bakabilirim belki.
    Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojanBogdanovic -- 26 Kasım 2015; 15:19:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EneSerhat

    Getz veya corsa südrüğüm zamanlar ara yoldan ana yola burnunu çıkartıp (burundan kasıt arabanın yarısını şerite sokanlar) sola bakıp istifleirni bozmadan ( teşekkür etmek veya ana yolu kontrol edip araba var mı yok mu bakmadan) devam edenler için " getz değilde şöyle çelik bariyerli bir AMAROK olsaydı da kaputa sinek gibi yapıştırsaydım seni" demediğim gün yok.

    Emin olun ilerde böyle bir haber duyarsanız ( ana yola kontrolsüz çıkan şahin AMAROK'un altında kaldı) aklınıza ben geleyim. O kadar ki nefret ediyorum.





    Ama altinizda kalan için adam derler; suçlu olursuzun sonra ;) Allah korusun hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojanBogdanovic -- 26 Kasım 2015; 15:23:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

    quote:

    Orijinalden alıntı: RevivaL

    Sabretmeye devam etmek en mantıklısı.

    Doğru söylüyorsunuz. Sevdiğim arabayı kullanıyorum ; vergisi, yakıtı ekonomik.

    Sırf 3,5 evrim ziyanı canlı yüzünden icime sinmeyen tercihlerde bulunmak iyi hissettirmeyebilir kendimi. .
    O yüzden kamyonet tarzı olanlar değil de, orta siklet tiguan, mokka , kuga vb gibi hem otomobil gibi olan hem de yerden yüksek olduğu için nispeten daha güven veren ve ben burdayım diyen arabalara bakabilirim belki.
    Teşekkür ederim.

    2 gündür Amarok tarzı araba ile 4 saat geçiren biri olarak aşırı rahatsız oluyorum bu tip araçlardan. Tamam iri yarı, karşıdakini korkutabilir ama konfordan bahsetmek imkansız. Sizin için attan inip, eşeğe binmek gibi bir durum olur kısacası.

    Söylediğiniz gibi biraz daha yüksek sportage, qasqai tarzı araçlara yönelmek daha akıllıca olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

    Yazdiklariniza katılıyorum. Ama ustume almıyorum :)
    Ilk trafiğe çıktığım günlerde yeşil ışık yandı diye gecmistim. Sol taraftan en az 120 ile gelen bir sahini gormemle frene asilmam.bir olmuştu. O da hafif sağ sol yaptı beni öldürmeden kendi de savrulmadan geçip gidebilmisti.
    O gün anladım ki trafikte sadece kendi arabanızı surmeniz yetmiyor. Başkalarının arabasını da sizin surmeniz lazım maalesef.

    Bahsettiğiniz trafik akis teamullerini biliyorum. Fakat benim şikayet ettiklerim gerçekten cinayete teşebbüs.
    Işıktan sola döneceğim, sol seritteyim
    Arkada bir tane araba yok. Hizim da yavaş sayılmaz. Kontrollü bir şekilde yeşili yakalayacagim . Sağdan araba geliyor ışığa 5 metre kala onume kiriyor. Sabah erken saat. Trafik yoğun degil. 3 tane araba var. Benim arkamda kalıp sola geçse olur. Sagimdan devam edip sola dönse olur. Sinyalimi 50 metre öteden yapmışım. Sola döneceğim belli.
    Yapılacak en son şeyi yapıyor adam. Bundan anladığım tek şey var; ya adam psikopat kavga çıkarmak istiyor, ya da ruh sağlığı yerinde değil. Ne yaptığını bilmiyor.


    hocam sorması ayıp sizdeki araç nedir :) ? Grand Cherokee alın kurtulun madem imkanınız var...

    Bizim off road'cı bi arkadaş var, Jeep CJ 8 yaptırdılar kendilerine, arabanın 2 metre gibi boyu var belki daha yüksek, yolda giderken diğer arabaları altına alacakmışsın gibi hissediyorsun bazen...




  • 70 bin tl demişsin eğer para sorun olmasa idi bir yeni Mistsubishi L200 , yeni Isuzu New D-MAX , Volkswagen Amarok bunlardan biri sende olsa millet araca bakmaktan senin önüne kırmak değil geçişini seyrederdi resmen..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.