Şimdi Ara

Superonline geçmeyi düşünüyorum. Aklımda bir kaç soru var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben ilk aldığımızdan beri TTNET kullanıyorum. Arada interneti kapatıp tekrar açtık fakat tekrar TTNET aldık.

    Bu ay TTNET beni çileden çıkardı resmen. Bi aradılar 90krş karşılığında 16mbps'ye çıkaralım mı diye. Bizde tamam dedik. 2-3 ay öyle kullandım ben sonra tekrar 8mbps'ye düştü. Ay başında internetimin 1.2mbps'de kullanmam arayınca bi şeyler yaptılar düzeldi gibi oldu 2 gün sonra tekrar yavaşladı. Tekrar aradığımda bi sorun talebi açtıklarını modemimi kapatmamam gerektiğini söylediler. bende 1 hafta bekledim internette bi değişiklik olmayınca tekrar aradım. Modemi resetleyip bana bi dns verdiler o dns'yi kullandığımda internet hızı düzeliyor ancak başka dns kullandığımda internet tekrar yavaşlıyor. Ben normalde 8mbps kullanıyordum. Geçen hafta ben okuldayken abimle konusmuslar. TTNET'teki adam bizim buradaki kablolarda max 5.5mbps kullanabileceğimizi söylemiş. Bende onu anlamadım ben nasıl o zaman o kadar zamandır 8mbps yada 16mbps ile indirme yaptım?

    Ocak 17'de taahhüt bitiyormuş. Bende Aralık'ın son haftası gibi Superonline fiber internete geçmek istiyorum ama aklımda bazı sorular. Şimdi uzun zamandır bulunan fakat benim yeni bulduğum Gece Kuşu Tarifesi beni çok cezbetti onu istiyordum fakat şöyle bir şeyle karşılaştım.

     Superonline geçmeyi düşünüyorum. Aklımda bir kaç soru var.

    Ama 2 sokak üstümdeki sitelerde fiber altyapı varmış
     Superonline geçmeyi düşünüyorum. Aklımda bir kaç soru var.

    Neden bütün mahalleye fiber altyapı yapmak yerine sadece sitelere fiber koyuyorlar? Yani 2 sokak için aynı paraya 16mbps kullanmak zorunda mıyım ben? O siteler ucundan azcık bi şeyler çekemezler mi bana?

    Bide bu 2 tarife arasında ne gibi bir fark var?

    http://www.superonline.net/kampanyalar/3-ay-bedava-kampanyalari/yalin-adsl-yaz-firsati-kampanyasi
    http://www.superonline.net/kampanyalar/3-ay-bedava-kampanyalari/adsl-yaz-firsati-kampanyasi

    Bide en son olarak neden 50mbps ile 16mbps fiyatları aynı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Candance -- 25 Kasım 2015; 2:29:12 >







  • Maalesef o iş düşündüğünüz kadar basit olmuyor, her sokak için ayrı ayrı kazı izni alınıyor, buna göre plan program yapılıp çalışmalar yapılıyor, oraya geldiyse sizin sokağınız içinde planlamalar vardır, belkide sizin sokağa kadar fiber kablo döşenmiştir ancak binanınza bağlantı için bina sakinlerinin büyük kısmının abonelik sözü vermesi gerekiyor, sonrasında binaya tesisat kuruluyor.

    50 mbit olan süperonline altyapılı fiber internet, 16 mbit olan ise türk telekom altyapılı adsl.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    Maalesef o iş düşündüğünüz kadar basit olmuyor, her sokak için ayrı ayrı kazı izni alınıyor, buna göre plan program yapılıp çalışmalar yapılıyor, oraya geldiyse sizin sokağınız içinde planlamalar vardır, belkide sizin sokağa kadar fiber kablo döşenmiştir ancak binanınza bağlantı için bina sakinlerinin büyük kısmının abonelik sözü vermesi gerekiyor, sonrasında binaya tesisat kuruluyor.

    50 mbit olan süperonline altyapılı fiber internet, 16 mbit olan ise türk telekom altyapılı adsl.

    Teşekkür ederim. O zaman onu bi gidip konuşmak lazım.
  • Maksat para kazanmak olunca sadece sitelerde hizmeti var genel olarak fiber sadece sielerde uydunette öyle sadece sitelerde genel olarak diorum senin binanın altından geçiyor belki kablolar ama sana verilmiyor buda ancak türkiyede olacak bi durum vermişken herkeze eşit hizmet verseler olmaz birde 50mbit sınırsız tarife ile 16mbit tarife aynı fiyat sanki 16lık internetle o kıyas götürüyor ver 16lığı 3te biri fiyatına bak bizimde sesimiz cıkmıcak
  • biggame B kullanıcısına yanıt
    sadece sitelere yok... akp engellemese her yerde superonline fiber optik olurdu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GLODIO

    sadece sitelere yok... akp engellemese her yerde superonline fiber optik olurdu...

    Evet zamanında engellemeler vardı ama artık yok. Turkcellin ortaklık yapısı içerisinde şu an devlette var. Hatta yönetim kurulunda birçok akp li mevcut. Turkcell gibi para basan bir firmayı devlet zaten boş bırakmazdı ve öyle de oldu. Süperonline da turkcell alt hizmeti olduğundan artık engel olunmuyor destek olunuyor, son zamanlarda kazı süreçleri oldukça hızlanmış durumda. Normalde 1 yılda alabildikleri belediye kazı izinleri artık 1-2 ayda alınabiliyor. Ama tabi bu seferde kazı, tesis ve altyapı taraflı harcanan paralar kısılmış durumda, yani bir yeri yapıp bir yerden bozuyorlar işi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 28 Kasım 2015; 19:50:43 >
  • Kardeşim sana göre tüm bölge mahallelerine vdsl desdeği nezaman gelir acaba yıllardır 8 mbps kullanıyorum istanbul için söylüyorum şu vdsl altyapı nezaman bütün mahallelerde yapılır çok saçma bi durum bi mahalleye veriliyor diğer mahalleye verilmiyor ben yunuşemrede oturuyorum yan tarafım esentepe olarak geçiyor bu hizmet orda var ama yunusemrede yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yetkin58

    Kardeşim sana göre tüm bölge mahallelerine vdsl desdeği nezaman gelir acaba yıllardır 8 mbps kullanıyorum istanbul için söylüyorum şu vdsl altyapı nezaman bütün mahallelerde yapılır çok saçma bi durum bi mahalleye veriliyor diğer mahalleye verilmiyor ben yunuşemrede oturuyorum yan tarafım esentepe olarak geçiyor bu hizmet orda var ama yunusemrede yok

    Valla bunun tarihini verebilmek çok zor.

    Telekom santrallerden, mahalle başlarındaki kutulara fiber çekmeye devam ediyor, ancak bölgenin fiziki yapısı v.s herşey süreci değiştirebiliyor. Yavaş yavaş gelmeyen yerlerede gelecektir, hepsinin plan programı yapılmıştır.
  • Gelmeme durumu olmaz heralde sonuçta kaç yıllık kutular kullanılıyor çok yetersiz bu kutular genişt bant lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yetkin58

    Gelmeme durumu olmaz heralde sonuçta kaç yıllık kutular kullanılıyor çok yetersiz bu kutular genişt bant lazım

    İllaki gelecek ancak gelme süresi dediğim gibi bölgenin fiziki altapısı, altyapının değişmesi için öncelik durumu gibi etkenlere bağlı. Şu sıralar bina içi tip 11 kutuların montajı pek yapılmamakta, bunun tesisat masrafı çok olduğundan telekom bu uygulamayı oldukça azaltmış durumda. Tip 7 veya bu dolapların daha ufaklarını mahallelere koyarak devam ediyorlar. Tabi bu dolaplar tüm mahallenin altyapısını üzerinde tuttuğu için çok yüksek hızlar alabilmek pek mümkün değil, kapasite daha sınırlı ancak eski full bakır sisteme göre elbette faydaları çok hat değerleriniz daha iyi duruma geliyor, duruma göre hipernet ile 35 mbit hızlar alınabiliyor. Eğer kötü hat değerlerine rağmen 16-20 mbit civarı hızlar alıyorsanız bölgenize bu dolaplardan gelmesi zaman alacaktır, çünkü sizin öncelik durumunuz daha düşük, şu an öncelik 3-5 mbit hızları zor bela alan mahalleler buraların planlamaları yapılmış bazıları devam ediyor bazıları bekliyor, bildiğiniz gibi bu işlemlerin büyük kısmını telekomun taşeronları yürütüyor, ihale açılıyor bölge bölge ihaleler alınıyor v.s. işi uygun fiyata yapacak firma olmassa bir sonraki ihaleye kadar bekleniliyor, işte bu süreç gecikmelere neden olabiliyor.




  • Bilgi için teşekkür ederim kardeşim yükseklerde gözümüz yok su telekom 16mbps hizmeti tam versin yeterlidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Superonline aradim mustakil binalara vermiyolarmis fiberi. O yuzden sanirsam 8mbps forever .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.