Şimdi Ara

Samsung, Alman kamera pazarından çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Samsung, Alman kamera pazarından çıkıyor


     

    Son yıllarda akıllı telefon kameralarının gelişmesi ve kompakt kameralar ile yarışır hale gelmesi, kamera pazarına da darbe vuruyor. Düşen talep nedeniyle Samsung, Alman kamera pazarından çıkma kararı aldı.




    Almanya dünyanın en büyük kamera pazarlarından birisi olarak biliniyor. Samsung'un ifadelerine göre Almanya'da dijital kamera, video kaydedici ve aksesuar ürünlerine olan ilgi giderek azalmaya başladı. Buna karşı tedbir alma ihtiyacı hisseden Samsung da Alman kamera pazarından kademe kademe çıkmaya başlayacak.




    Samsung bu kararın diğer pazarları ilgilendirmediğini belirtse de, otoriteler kısa vadede pek çok ülkenin kapsama alanına gireceğini düşünüyor. Bu konuda iki farklı görüş var. Birisi Samsung'un pazardan çekilerek bir süre izleme pozisyonunda kalacağını iddia ederken, diğeri ise Samsung'un tamamen kamera bölümünü elden çıkaracağını ifade ediyor.




    Özellikle kompakt kameralarda olmak üzere kamera pazarında bir talep düşüşü söz konusu. Tüketicilerin akıllı telefonlarındaki kameraları yeterli bulması, eski kompakt kamerasını değiştirme ihtiyacı duymamasına neden oluyor. Sektördeki pek çok üretici satışlarında veya karlarında düşüş yaşıyor. Bu bakımdan Samsung'un pazardan tamamen çekilmesi kimseyi şaşırtmayacaktır.











  • Hemen hemen her marka icin kacinilmaz son.

    Ileride Fotografcilik isini para kazanma amaciyla yapanlar haric kimse makine almaz.

    Hele telefonlara da optik zoom konulsun, ondan sonra kompakt makineler tamamen kalkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumu -- 21 Kasım 2015; 20:50:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhalde artık sadece sensör üretecekler. Aps-c sensörlü makineleri bırakıp full frame'e yönelebileceği gibi iddialar mevcut. Ayrıca Canon ile bir sensör anlaşması yaptıklarına dair haberler var. Çoğu kişi için önemli olan Dxo puanlarında da Canon öne geçerse Nikon karşısındaki pazar payını biraz daha artırabilir.

    Aynasız satışları ise 2015'te biraz düşmüş galiba. Aynasızlar satış bazında ciddi bir temel oturtamadı henüz.

    Bu arada umarım çekilirler de çok düşük fiyatlara NX1 alabiliriz.. Müthiş sensör, çok kullanışlı ve su geçirmez gövde, 4K ve çok iyi video kabiliyetleri, 15fps sürekli çekim, wifi, nfc, focus peaking vs ne ararsan var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsung keşke tekrar avrupada laptop satsa bende bir laptopları notebook çok sağlam hiç kasılmıyor bide oyuncu laptopları yapsalar süper olur

  • samsung keşke tekrar avrupada laptop satsa bende bir laptopları notebook çok sağlam hiç kasılmıyor bide oyuncu laptopları yapsalar süper olur

  • Cep telefonu kameraları çoğu iş için yeterli düzeyde..fotoğraf makinesi pazarı daha da küçülecektir.

  • Dünya foto makinasına doydu. her yıl her marka her sınıfta 3-5 model çıkarıyor. Felaket, deli gibi üretiyor üreticiler. Belli idi eninde sonunda kendi kuyularını kazdıkları ortada idi. Gün geçtikçe 4 yıl içinde 2yada 3 tane lensi değişir makina alıp da bir şeyin değişmediğini, fotoyu makina ile değil kendi yeteneği ile çektiğini gören arttıkça bu her yıl yeni model çıkartmanın üreticinin zararına olduğu gerçeği ile yüzleşecekler.
  • Sıradan kompaktlar zaten akıllı telefonlara kaptırıyor pazarı, onun yerine büyük sensörlü cihazlar üretseler daha güzel olur.uygun fiyatlı olması da önemli. Millet de zaten 4k çeken cihazlar var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canon, Nikon, Sony gibi devler varken Samsung alan olmaz ki profesyonel tarafta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan özçekim popülaritesine kapılmış insanlar. İlla ki bitecek egolarının açlığı. O zaman kırık bulgur kadar mercekten bir halt olmayacağını tekrar hatırlayacaklar.

    350 dolara almıştık slt-a58k. 4 bin liralık en kral telefonlarınız bile yanına yaklaşamaz. Kıyaslanamaz biri f16 biri kağıt uçurtma.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gcb1903

    Şuan özçekim popülaritesine kapılmış insanlar. İlla ki bitecek egolarının açlığı. O zaman kırık bulgur kadar mercekten bir halt olmayacağını tekrar hatırlayacaklar.

    350 dolara almıştık slt-a58k. 4 bin liralık en kral telefonlarınız bile yanına yaklaşamaz. Kıyaslanamaz biri f16 biri kağıt uçurtma.


    Orası öyle ama cep telle de video ve foto olarak her zaman ve her yerde insanların fotoladıkları fotoları bir d-slr ile kimse fotoğraflayamaz. Cep tel, adı gibi 365 günün 365'inde yanındadır. İster video ister foto çeker ve günümüzde artık anında birkaç sosyal ağda birden paylaşırsın. Bugün artık imaj kalitesi olarak da hiç de öyle fena değiller. Zaten paylaşılan ortamlar (facebook, instagram gibi) sosyal ağlar buralarda da yüksek çözünürlükte detayda kalite aranmıyor pek.

    Bakınız 2014 sonunda flickr bir istatistik yayınladu , ayda 60.000.000 adet foto yükleniyor flickr'a... ki bu sayı sanırım şu an rahat 70.000.000'u buluyordur.
    Şuradan :https://www.flickr.com/cameras
    En çok kullanılan görüntü kayıt cihazlarına bakınız. 1 numara zaten Apple ! 2 numara Samsung'a da girip bakın ilk 30'da fotoğraf makinası modeli yok !
    3 Canon
    4 Nikon
    5 Sony Xperia Z3, Xperia Z2, Xperia Z1
    6 Motorola Moto G, Moto X, Moto G2
    7 HTC One, One M8, One M9
    8 LG G3, G4, G2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 22 Kasım 2015; 23:09:02 >




  • jiddi kullanıcısına yanıt
    O kaliteyi kabul eden insanlar için cep telefonları çok mantıklı. Çok daha üstün sensör, iso başarımı, bokeh, alan derinliği üzerinde oynama yapabilmek, detay, lens kalitesi ve çeşitliliği, flaşlı çekimler, zoom, ekstra geniş açı, video kabiliyetleri gibi bir çok artı onlara pek bir şey ifade etmiyor olabilir ama bunlar bence çok gerekli şeyler. O yüzden iki cihaz da birbiri yerine hiçbir zaman geçemeyecektir. Küçük sensörün avantajı taşınabilirlik iken, cep telefonları ileride şimdikinden kat kat iyi fotoğraflar çekseler bile sensör büyüklüğü her zaman öne çıkacak ve dolayısıyla kalite olarak geride kalacaklar.

    En eski dslr bile telefonlardan çok daha iyi kalitede fotoğraflar çekiyor. Modern sensörler ise birbirine çok yakın. Ben telefon kalitesine katlanamam açıkçası ama büüyk sensörlü makineler arasındaki farklara DXO gibi sitelerden bakıp da bunları dile getirmek çok saçma geliyor. Arada büyük fark olan modeller için bir referans olabilir fakat Iso'da 1500 puan almış bir makineyi 1000 alana göre çok daha üstün görmek yanlış. Orada %50'lik bir fark yok. Bunlar logaritmik puanlar. Ben o yüzden gövdelere hiç takılmamak gerektiğini söylüyorum ama insanlar bu küçük farkları hissedebilecek gibi gereksiz harcamalar yapabiliyorlar. Halbuki o parayı lense yatırsa uzun vadede çok daha mutlu olacak. İnsanlar makineye takılıp fotoğraf çekmeyi unutuyorlar. Uzun zamandır türk forumlarında çok iyi fotoğraflar göremedim açıkçası. Ekipmana bizim kadar odaklanıp da asıl yapması gerektiği şey olan fotoğraf çekmeyi ikinci plana atan başka millet yoktur herhalde. Yine farkımızı gösteriyoruz yani :)

    Kısacası telefon ve dslr çok ayrı. İleride dslr pazarının telefon gibi ürünlere kayacağını sanmıyorum. İki sistem de bu yüzdeyle devam eder. Biri daha yüksek kaliteye ihtiyaç duymuyor, diğeri ise alt kaliteye inmek istemiyor sonuçta. Tabi adamın dlsr, aynasız gibi bir makinesi olur ve her an yanında olan telefonunun kalitesinin yükselmesini de güzel bir şey olarak görür.

    Bu arada Flickr'a ayda 70 milyon civarı fotoğraf ekleniyor. 3 sıfır eksik olmuş :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 22 Kasım 2015; 22:41:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: VYC Majoris

    Bu arada Flickr'a ayda 70 milyon civarı fotoğraf ekleniyor. 3 sıfır eksik olmuş :)

    Yeni Türk Lirası hesabı 3 sıfırı atmışım ben de !.. Teşekkür ederim.
    Elbette d-slr veya aynasız 10 yıl kadar falan tahminim piyasada ihtiyaç olur ve varlık göstrerirler ama gerek piyasanın-tüketicinin doyması ve gerekse bu mobil ürünlerdeki gelişmeler pazarı daha da daraltacaktır. Bitecek demiyorum zaten. Nasıl ki bugün hala analog bile kullanan meraklı var ise d-slr da aynasız da kullanacak bir kitle hep olacaktır.

    Atıyorum, 8-10 yıl sonra işlemciler bugüne oranla 128 kat daha güçlü olacaklar mesela. Belki bir cep telefonu 50 mp görüntüyü vektör grafiğe çevirip sıfır kumlanmalı bir foto olarak bize sunacak. "Vektör" diyorum belki o zaman çok daha farklı bir format olacak. Bugün yeni yeni "post focus" falan gibi özellikler görüyoruz. Bir gün bu d-slr falan tıpkı bugün sırf hobi olduğu için 50 yaşında arabaya deli para verip kullanmak gibi bir duruma gelebilir.

    İnsan hafızasındaki görüntüleri dijital ortama aktaran bir teknoloji çıkabilir mesela. Hiçbir turist veya işte normal birey dijital görüntüleme için bir araç taşımaya ihtiyaç bile duymayabilir. 7/24 rüyasında gördüklerini dahi ister jpeg ister baskısını alabilir. 2025-2030 gibi bunların uygulanabilir olacağını tahmin ediyorum. Bizim şu anda en ileri teknoloji sanarak kullandığımız bu aletler aslında aşırı mekanik ve sadece ellerimiz ile hükmederek kullandığımız araçlar. Bugün bile aslında ileri teknoloji bunların çok ilerisinde yeteneklerimizi kullanabilmemize imkan veriyor. Mesela gözleri ile bakarak komut verilebilen araçlar var. Yine düşünce ile komut verilebilen yapay uzuvlar var günümüzde.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.