Şimdi Ara

linux denemem2:hüsran 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar-amd 2600-2*512 ram-80 hdd ve asus amd deluxe anakartlı sistemim vardı.vardı diyorum cünkü 2. kez linux denemem sonucu (suse linux 9.1)önceden yüklü olan windows xp acılmaz oldu.acılısta suse kullananlar bilir linux?windows gibi bir soru geliyor.linux deyince tamam sorunsuz linuxu acıtyordu ama windows deyince bilmem ne bulunamadı diye bir siyah ekran geliyordu.
    ben de bu sefer taktım xp cd sini ve -güya tüm harddiski formatlayıp olayı kökten halledecektim-ve format atıp yeni xp kurmak icin basladım..
    windows kurulumu sırasında harddiskiimi sadece 31.5 ggbyt olarak gösterdi.ne yaptı isem bir türlü 80 gigabayt olarak gösteremedim..arkadaslar ne yapmalıyım?bu 2. kez oluyor.ne zaman bi linux kurmak istesem hep heves kursagımda kalıyor.kurduguma kuracagıma pisman oluyorum.(yılmadan bu isi basaracam ama)
    sırf derdimi forumda anlatabilmek ve cözüm bulmak icin elimde kalan 31.5 ggbyt haddye windows kurdum.lütfen ac,il destek..

• fdisk yap partitionlar yeniden oluştur.Ve cd romdan boot edilen linux sürümlerini dene mesela
    http://slax.linux-live.org/
  • ilk once windowsuna partition magic veya benzer isi gorecek bir program kur.
    kendine 300-400 mb swap alan ayir. 10-15 gb da linux alan ( reisefer. ext2. ext3 ... ) ayir. gerce daha once de linux kurduguna gore bu alanlarin hazir olmasi gerekir. windows dan linux partition lar yokmus gibi gorunur. senin hdd nin 31 gb gorunme nedeni de bu. benim onerim debian bir surum kurman. mesela knoppix olabilir. eger guzel bir internet baglantin varsa karsilastigin sorunlarin cozumu cok kolay oluyor.
    sunu da belirtmem gerekir ki daha onceleri suse 8.0 ve 7.1 denemistim ve senin ki gibi bir sorunla karsilasmamistim. benim tahminimce lilo nun yazilimi sirasinda yanlis bir seyler yapmis olman.
    eger hemen yilmazsan ilerlememen icin bir neden yok
  • aqrtık pes ettim.linuxu da bıraktım ugrasmıyacagım.hard disk sedece 30 gbyt olarak kaldı elimde.denemedigim program kalmadı.bios acılısında da hdd 31.5 olarak gözüküyordu.fakat 2-3 saat önce floppy ile actım pc yi.hard disk kill diye 1 program.2 saat calıstı ,acil cıkmam gerekince de control-alt delete basıp cıktım.cıkıs o cıkıs..artık pcim acuılmıyor bile.hemen kasayı kucaklayıp bilgisayarcıya gittim.baktı ve büyük ihtimal islemcin de gitti dedi.ona güvenmedim ve baska bir bilgisayarcıya bıraktım kasayı.sabah 10 da teknik serisine bakan eleman gelecekmis.allahım insallah islemcimde gitmemistir.ellerinde 1 tane amd islemcileri varmıs.islemciyi cıkarıp b,ir de öyle bakacaklar.olay acaba islemciyide mi götürdü diye.harddiski kurtarmaktan zaten vazgecip bir sata hdd almaya karar vermistim.durduk yere basımıza gelene bak.bu para ile xpnin orjinalini satın alabilirdim.alıcam da.elveda linux
  • gecmis olsun arkadasim :( ama bu olayda linuxun sucu ne?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemali74

aqrtık pes ettim.linuxu da bıraktım ugrasmıyacagım.hard disk sedece 30 gbyt olarak kaldı elimde.denemedigim program kalmadı.bios acılısında da hdd 31.5 olarak gözüküyordu.fakat 2-3 saat önce floppy ile actım pc yi.hard disk kill diye 1 program.2 saat calıstı ,acil cıkmam gerekince de control-alt delete basıp cıktım.cıkıs o cıkıs..artık pcim acuılmıyor bile.hemen kasayı kucaklayıp bilgisayarcıya gittim.baktı ve büyük ihtimal islemcin de gitti dedi.ona güvenmedim ve baska bir bilgisayarcıya bıraktım kasayı.sabah 10 da teknik serisine bakan eleman gelecekmis.allahım insallah islemcimde gitmemistir.ellerinde 1 tane amd islemcileri varmıs.islemciyi cıkarıp b,ir de öyle bakacaklar.olay acaba islemciyide mi götürdü diye.harddiski kurtarmaktan zaten vazgecip bir sata hdd almaya karar vermistim.durduk yere basımıza gelene bak.bu para ile xpnin orjinalini satın alabilirdim.alıcam da.elveda linux

burada linux'un herhangi bir suçu yok, hdd'nin normalden az görünmesinin tek nedeni amdninde başta yazdığı gibi windows'un linux dosya sistemlerine destek vermemesi. eğer partition magic gibi bir uygulama kullanmış olsaydın göremediğin hdd bölümlerini tekrar oluşturabilirdin. bunun haricinde sana geçmiş olsun ama sanmıyorum ki büyük bir problemin olsun, muhtemelen hard disk kill denen program senin boot sektörünü sildi, o yüzden açamıyorsun. tabi birde kötü senaryo var, ctrl+alt+del ile ani çıkışın hdd'ye zarar vermiş olabilir. kullandığın tür programlardan ani çıkışlar bu tür problemlere neden olabilir

• ya ben linux sevdalısıyım.2 gün önce o anki hayal kırıklıgı ile net cafeye gidip sacmalamısım sanki.islemcim calısıyor.hadd aynısı gibi devam(32 gigabayt olarak yani).ama bu sefer de asus a7n8x deluxe mb biosu göcmüs.bende eldeki asus kt 400 le idare edecem artık 1 süre.sizlere komik 1 sey yazayım.kırıkkalede gittigim teknik servislerde hic bilgisayar ile ilgili bölüm bitirmis eleman yoktu.( 1 i haric.o da 30 milyona hallederim dedi-herhalde ona gidecem)hele biri vardı ki insaat mezunu:)digeri makina-digeri elektronik-digeri lise mezunu..vs liste uzun aslında:)ben mi ne is yapıyorum.es kaza dr oldum.bilgisayar okumak isterdim acıkcası.hayatta yaptıgın her hata 1 tecrübedir.merak olmadan da ögrenilmiyor zaten.bu isler bana belki bir 100 milyona maolur ama cok cok sey ögrendim diyebilirim.
    sorunu halldersem-cözümünü de ögrenecem icin-tekrar linux denicem.
    sizlerden ricam..ankarada bu sorunu cözebilecek cözümü de benimle paylasabilcek bir teknik servisi olan bir bilgisayarcı bildiginiz var mı?tesekkür ederim.
    ayrıca:partition magic-acronis disk direktor falan indirdim ama bunlar hep demo.bunun orjinalini indiirebilcem bir adres var mı?
    ve son soru:bios acılısı sırasında hdd yi 31.5 olarak görüyorsa partition magic ve digerleri de aynı olarak görmez mi?yani naıl hdd yi 80 olarak görecek ki?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Creative 4.1 kurulum
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben mandrake kullanıyorum.. onun güzel bir ara yüzü var, kurarken de böyle.. hem türkçe zorlanmazsın.. bence mandrake 10.0 cdsini edin bir şekilde sonra onu kur.. disk partition'a gelince özel disk bolumlendirme de.. goreceksin ki linux harddiskine hiç bişey yapmamış.. :) (maviler windowsun alanı) kırmızı ve yeşille görünen alanlar ki bunlar linux'un kullnadıkları onları silip fat32 formatına çevirirsen artık windows'un onu görür.. yok linux kuracaksan devam et.. sadece bir puf noktası var... root şifresini boş bırakma.. ve asla şfreyi unutma!! bir de yeni kullanıcısın arayuz olarak KDE'yi seçersen iyi olur.. zaten KDE mandrekenin de seçimi..

eğer yeni bir kurulum yapmak istiyorsan;
    önce mandrake ile tüm diskini sil.. ..(mandrake ile silmeden direk FDISK yapabilirsin ama sorunolabilir.) sonra windows başlangıç disketiyle FDISK yap 60 gb kadarını ,veya artık linux'e nekadar bırakmak istiyorsan ona göre ayarla, fdiskle biçimlendir.. geri kalana hiç dokunma.. orayı da mandrake ile özel disk bölümledirmede halledersin.. böyle yaparsan hiç sorun olmaz.. hem bir kaç defa linux'u yeniden kursan da windowsuna dokunulmaz.. ama daha fazla da kurmazsın heralde.. mandrake sorunsuz çalışır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malinux -- 6 Ekim 2004, 22:57:29 >

• linux kurmak isteyenler bence önce kurucakları linux sürümünün sayfasından handbook kısmını print etmelidirler... ve kurulum sırasında da orada denilenleri tamı tamına uygulamalıdırlar böylece sorunsuz yüklenmemesi için bir sebep kalmaz. ben crux kurulumu için oldukça acemi olduğum bir dönemde bu şekilde kurabilmiştim (min. 1 hafta uğraşmıştım ) ama değmişti... fdisk ,swap yaratmak, kernel building gibi birçok şeyi birtek crux kurmaya çalışırken öğrendim mesela. herkese bu yöntemi tavsiye ederim...
  • cuma günü ankaraya gittim hdd icin.ayrıca hdd icin ugrasirken benim boardun biosu da gitmis.
    bi arkadasin tavsiyesi ile gittigim bilgisayarcı acıkcasi beni tatmin etmedi.o da hdd gitmis dedi ama ben hala inanmıyorum.bu hdd ye vurmadik carpmadik-elektrikte gitme gelme olmadi.sadece bi linux kurmaya kalktık o kadar
    adam bana zorla bi tane seagate barracuda 7200.7 satti.
    benim hdd icin de abi bunu yedek deposu olarak bile kullenme dedi:)
    neyse eve geldim ama aldigim o yeni hdd yi takmadim bile.elde kalan hddye xp kurdum.yenisini de kullanmadim.
    arkadaslar ankarada iyi bir bilgisayarcı yok mu?hem windows hem linuxa hakim?hem de donanimdan anlayan?,
    hem donanim sorununu cözecek hem de bana linuxu kurup verebilecek?bunun tamiri icin harcadigim para ile xp lisansi bile alabilirdim.ama bu beni kesmiyor acikcasi.ben de linux ailesine katilmak istiyorum.
    ya bilgisayar dükkanı acmıslar ama benden farkli seyler yapmıyorlarki..bunlara kızıp doktorlugu bırakıp bilgisayar okuyacagım nerdeyse!

• +1
  • quote:

Orjinalden alıntı: amd

ilk once windowsuna partition magic veya benzer isi gorecek bir program kur.
    kendine 300-400 mb swap alan ayir. 10-15 gb da linux alan ( reisefer. ext2. ext3 ... ) ayir. gerce daha once de linux kurduguna gore bu alanlarin hazir olmasi gerekir. windows dan linux partition lar yokmus gibi gorunur. senin hdd nin 31 gb gorunme nedeni de bu. benim onerim debian bir surum kurman. mesela knoppix olabilir. eger guzel bir internet baglantin varsa karsilastigin sorunlarin cozumu cok kolay oluyor.
    sunu da belirtmem gerekir ki daha onceleri suse 8.0 ve 7.1 denemistim ve senin ki gibi bir sorunla karsilasmamistim. benim tahminimce lilo nun yazilimi sirasinda yanlis bir seyler yapmis olman.
    eger hemen yilmazsan ilerlememen icin bir neden yok

abiler ben bu knoppix'se çok hevesliyim cd si var ben ama bıktırdı melet yaaa sürekli cd'den başlat ayarları tekrar yap.
    ben de 40 gb iki bölümden oluşan (c,d) hardisk var ve xp kurulu nasıl yaparım ederimde ben bunu boot yaparım hem xp hem knoppix olabilirmi çok yeniyim yukardaki yazıları okudum ve ancak o kadar biliyorum. amd sana soruyorum çünkü knoppix'ten sen bahsetmişsin abi.

• ilk once butun linux dagitimlari icin ortak olan gereksinimleri yerine getirmelisin.
    1. linux u kurabilecegin bir alan. ext2, ext3 olabilir. yanlis hatirlamiyorsam ext3 biraz daha avantajliydi. ( ilk adimda cok da onemli seyler degil aslinda )
    2. linuxun calisabilmesi icin swap bolum olusturmalisin. 300-400 mb yeterli olacaktir.

bunlari cd den kurulum sirasinda yapabilirsin. ama benim tavsiyem partition magic programiyla yapmandir.
    elinde knoppix in hangi surumu var. buna gore konsolda kurulum icin vermen gereken komut degsiyor cunku. bir de sabit internet baglantin var mi ( ADSL gibi ) ???
    bana bunlari da soyle ki sana daha ayrintili bilgi vereyim
  • arkadaşım yok yere mahvetmişsin
    gördüğün hata mesajı sanırım
    system 32/root bulunamadı gibi bir mesajdı değilmi
    nedeni mbr da ki değişikliği xp nin boot seçeneklerinde birden fazla seçenek varsa ortaya çıkar

lilo dan xpyi seçtiğin anda f8 e basılı tutup son kararlı halden sistemi başlatıcaktın
    olay salak bir xp hatası
    format atmaya kalkıncada xp nin kurulu olduğu alan raw a düşüyor
    aslında var olmayan bir sorundan dolayı yanmışsın bir daha sefer hiç birşeyi kullanmadan değiştirmeden
    bizlere ulaş :) geçmiş olsun
  • bu arada hdd te kurtarılacak birşey varmı sorun büyükse yolla bakayım bir ama
    hdd e direk linux yada win 98 kurman olayı çözer
    fdisk ile önceden kurulu alan ları kaldır yeniden kurmayı dene
  • thedevilslietunant arkadastan alıntı:

arkadaşım yok yere mahvetmişsin
    gördüğün hata mesajı sanırım
    system 32/root bulunamadı gibi bir mesajdı değilmi
    nedeni mbr da ki değişikliği xp nin boot seçeneklerinde birden fazla seçenek varsa ortaya çıkar

lilo dan xpyi seçtiğin anda f8 e basılı tutup son kararlı halden sistemi başlatıcaktın
    olay salak bir xp hatası
    format atmaya kalkıncada xp nin kurulu olduğu alan raw a düşüyor
    aslında var olmayan bir sorundan dolayı yanmışsın bir daha sefer hiç birşeyi kullanmadan değiştirmeden
    bizlere ulaş :) geçmiş olsun
    bu arada hdd te kurtarılacak birşey varmı sorun büyükse yolla bakayım bir ama
    hdd e direk linux yada win 98 kurman olayı çözer
    fdisk ile önceden kurulu alan ları kaldır yeniden kurmayı dene

TEL:0542 553 09 46
    laf yapacağına iş yap
    www.elvedawindows.com

TEL:0542 553 09 46
    laf yapacağına iş yap
    www.elvedawindows.com

öncelikle ilgin icin tesekkür ederim.hdd de önemli bisey yok.yedeklerini almıstım.zaten elimde simdi 1 tane de seagate 80 lik barracuda var.(sıfır onu da takmadım hala-8mb lik istemistim eleman 2 mb lik vermis)
    bugün-yarın 8 mblik bi hadd almak üzereyim)yeni hdd yi alınca bu hdd yi istersen sana gönderebilirim.aynen dedigin gibi root falan hatasu vermisti.yalnız nasıl oluyor da benim hdd yi bios bile 31.5 olarak görüyor?yani windowsa daha sıra gelmeden bios bile sukoyuveriyor.hdd nin ayarlarından falan deyip onlarada baktılar.ama nafile.

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.