Şimdi Ara

Bilimsel açıdan bilgi ve belgelerle canlı türlerinin gelişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
11.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar önceki benzer konu karşılıklı söyleşi fazına geçtiği görüldüğünden bu yeni yüz ile devamı uygun görülmüştür.

Burada daha sağlam verilerle ve bilgiler ile konunu tartışılması amaçlanmıştır. Dolayısıyla bu manadan uzak mesajlar haber verilmeksizin silinebilir. Buna dikkat edilmesi rica olunur.

Tabii bunun kriteri nedir? Bu kriter açıktır. Karşılıklı atışma içinde değilseniz ve kişisel suçlamalar ile gitmiyorsanız karşıya bir veri ve bilgi sunuyorsanız bu doğru mesaj anlamına gelir.

Subjektif kalmamaya ve inanç dairesinde israrla savunmaktan da kaçınmanızı rica ederim. Çünkü inanç zaten yargılanma ve sorgulanma masuniyeti içindedir. O halde inanmaya herkesin saygısı bulunmakla zaten tartışılma odağı alanında değildir. Eğer yok inancımı da tartıştırırım diyorsanız buna tahammüllü olmak gerekir ama sonuçta buna tahammüllü olanı görmedik. Hemen karşısındakini ağır ifadelerle suçlamalar gelmiştir. O nedenle bu yön tartışmamızın dışındadır.

Dolayısıyla burada bilimsel bilgi ve belgelerle devam etmek durumundayız.

Gereken itinayı göstereceğinize emin olarak teşekkür ederim.

İyi Günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hare Rama -- 26 Aralık 2006; 0:53:24 >

Krişna Krişna Hare Hare *** Rama Rama Hare Hare

• aslında bu "gelişim" sözü tartışmanın içeriğini yansıtmak açısından uygun değil

gelişim diye bir canlının doğduktan sonra büyümesi anlaşılır.

forumda ise evrim tartışılıyor.

bu kelimeyi kullanmak istemiyorsanız,
    "türlerin kökeni" denilebilir mesela, ama gelişim olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 26 Aralık 2006; 0:27:21 >

kaç kere anlatıldığı halde hala "iyi de o zaman şimdiki maymunlar niye insan olmuyor?" şeklinde çürütmeler(!) yapılabiliyor.

birbirini dinlememek ise tartışmanın her 2 cephesinin ortak özelliği. mesela hala "gezegenleri yörüngede hareket ettiren Allah değilki, yerçekimi kuvveti!" gibi bence yukarıdaki cümleden daha abuk sözler de sarfedilebiliyor, ve her nasılsa konu bu noktalara gelebiliyor.

ne diyelim evrimci ve dindar mücahitlerimize bu yeni savaş meydanı hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 26 Aralık 2006; 0:33:48 >

Orjinalden alıntı: vese

kaç kere anlatıldığı halde hala "iyi de o zaman şimdiki maymunlar niye insan olmuyor?" şeklinde çürütmeler(!) yapılabiliyor.

Kaç kere anlatılmış? Ben şu ana kadar, bu forumda bu konunun bir kere bile adamakıllı bir şekilde anlatıldığına şahit olmadım. Belki şimdi olurum. Bu konu başlığı içerisinde.
    Amacım kimse ile tartışmaya girmek deyil ama bazı arkadaşlarımız sordugum basit bir soruya dahi senin IQ yetmez yetse idi vikipedide ingilizce yazıyı okur anlardın diye aşagılıyıcı konuştugu için bende Kaynak olarak kuranı kerimi gösterdim. Tahmin ettiginiz gibi gerici bir insanda deyilim ama ingilizce bir teoriyi tamamen dogru imiş gibi göstermenin zararlı oldugunu düşünüyorum evrim tartışırken unutulmaması gereken en önemli şeyin bunun teori oldugunu bir daha hatırlatıyorum.
    Ve şunu önemle hatırlatmak istiyorum Bilimsel bir olaydan bahsederken yeri geldiginde kuranı kerime baş vurmak mücahitlik degildir. Kuranı kerim bazı bilim adamlarının kendi bilim teorilerine uydurdugu kanunlardan daha gecerli bir ilim kitabıdır.

Bu yukarıdaki yazdıgım yazıdan dolayı her ne kadar kafanızda şeriatçı bir yucoo tablosu çizsenizde ben tam tersi bir insanın ama aynı fikirde olan insanlar burda bir konuyu tartışacaksa tartışmanın ne anlamı var.

• Bir aylık yunus embriyosunda beliren ve daha sonra kaybolan arka ayaklardan bahsetmiştim. Bir aylıkken bütün memeli embriyoları birbirine benzer. Hepsi dört ayaklıdır. Fakat diğer hayvanlarda arka ayaklar kaybolmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 26 Aralık 2006; 0:51:22 >

Orjinalden alıntı: trackfind500

Kaç kere anlatılmış? Ben şu ana kadar, bu forumda bu konunun bir kere bile adamakıllı bir şekilde anlatıldığına şahit olmadım. Belki şimdi olurum. Bu konu başlığı içerisinde.

forumumuzun ateşli evrimcileri anlatırlar herhalde, ben de rica ediyorum saçma sapan polemiklere girmeden önce her iki tarafta basitçe tezini ve temel görüş ayrılıklarını anlasın. redstorm & deep impact yapabilir mesela.

yoksa iş başa düşecek 2 tarafı da ben özetleyeceğim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 26 Aralık 2006; 1:01:42 >

Çok iddialı bir laf oldu, daha neyin ne olduğuna karar vermemiş bir semi-evolutionist neyi özetgleyebilir ki.

Orjinalden alıntı: kaotika

quote:

Çok iddialı bir laf oldu, daha neyin ne olduğuna karar vermemiş bir semi-evolutionist neyi özetgleyebilir ki.

di mi ama?

zaten faşist olmayanlar faşizm hakkında hiç birşey bilmezler,

köylü olmayan sosyologlar "köylülük" üzerine yazamaz,

yahudi olmayan din felsefecisi de yahudilik hakkında söz söyleyemez,

ben bunu neden düşünemedimki?

hah!

"kanaat" ile "bilgi" farklı şeylerdi halbuki, değil mi?

Asıl, hangi kavramın ne anlama geldiğini bimeyen bir kökten-materyalist neyin tartışmasını yapabilir ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 26 Aralık 2006; 1:16:14 >

• quote:

forumumuzun ateşli evrimcileri anlatırlar herhalde, ben de rica ediyorum saçma sapan polemiklere girmeden önce her iki tarafta basitçe tezini ve temel görüş ayrılıklarını anlasın.

Çok objektif çıkarımlar olduğu söylenemez. Saçmasapanlığın birimi nedir, kriteri nedir. Lütfen muğlakta kalan ifadeleri mümkün olduğu kadar kullanmayalım.

quote:

forumumuzun ateşli evrimcileri anlatırlar herhalde, ben de rica ediyorum saçma sapan polemiklere girmeden önce her iki tarafta basitçe tezini ve temel görüş ayrılıklarını anlasın.

Çok objektif çıkarımlar olduğu söylenemez. Saçmasapanlığın birimi nedir, kriteri nedir. Lütfen muğlakta kalan ifadeleri mümkün olduğu kadar kullanmayalım.

peki muğlaklığın birimi nedir? kriteri nedir?

lütfen "muğlak" gibi muğlakta kalan ifadeleri mümkün olduğu kadar kullanmayalım.

ha bu arada kime göre mümkün kime göre değil?

bana göre mümkün bana göre değil.

konuşan ben olduğuma ve yazdıklarımı evrensel gerçek olarak lanse etmediğime göre bu pek problem olmaz sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 26 Aralık 2006; 1:29:38 >

• Kusura bakma bana dedin diye baya alınmıştım bende senden özür dilerim .
    teşekkür ederim ilgin için
    ek olarak da evrim karşıtlarının atladığı bir nokta var diye düşünüyorum bu da dünya var olduğundan beri canlıların yaşadığı şartlar yani dünyadaki yaşam koşulları her zaman günümüzdeki gibi değildi buna bağlı olarak canlıların da aynı olmasını beklemek hata olur. Bu değişim günümüzde de devam etmektedir yani cansız dünyada sürekli bir değişim vardır. Bunu şöyle açabilirim çevremize baktığımızda morfolji insanın algılayamayacağı yavaşlıkta değişmektedir (depremler, yanardağların etkileri dışında) bu da insan oğlunu doğaya baktığında zaman dağlar hep dağ, göller hep aynı yerinde, denizler de kuşaklar boyu aynı kıyı çizgisi kenarında duruyor yanılgısına düşürmüştür. Ancak gerçekte böle değildir sürekli bir devinim halinde olan dünyanın bazı bölgeleri zaman zaman bazı canlıların yaşayacağı ortamlar oluşturabilmişken zaman zaman da bu ortamlar bu canlıların bir kısmı için elverişliliğini kaybetmiştir. Yavaş veya hızlı değişen bu şartlara adapte olabilenler ile zaten o ortamda yaşayabilecek kapasitede olanlar yollarına devam etmiş olamayanlar ya orayı terk etmiş ya da yok olmuşlardır. Jeolojik kayıtlardaki fosillere baktığımızda; daha önceki kayıtlarda yokken 1 zamanda okyanuslarda ortaya çıkmış bir foraminiferin başlangıçta basit türleri mevcut, 1 . zamanın sonlarına doğru okyanuslardaki karbonat oranının artmasına bağlı olarak daha iri ve karmaşık türleri oluşuyor ve sayıları (hem türler kendi içinde hemde tür çeşitliliği açısından) artıyor (sebebi kabukunu oluşturabilecek çözünmüş karbonat çok fazla)daha sonra ortam bu gelişen türlerin bir kısmı için uygun olmaktan çıkıyor ve tarih sahnesinden silinmelerine neden oluyor. Yukarıda devrik cümlelerle anlatmaya çalıştığım aslında türlerin gelişimine basit bir örnek.

Hayali bir kurgu yapalım ve dünyadaki erkek ve bayanların 185cm den kısa olanlarını öldürelim (biraz komik oldu ama kendimi hitler gibi hissettim.. tabi bu doğal şartların değişmesiyle olsun diye düşünün) elimizdeki genetik havuzda uzun boylu nesillerin meydana gelmesi için bir zenginleşme meydana gelecek.. yeni nesillerin çok büyük bir kısmı 185cm ve üzeri olacak...arada doğan ve geliştiğinde 185cm den kısa insanları da ortam şartları aynı acımasızlıkta devam ettiği için ölmeye devam edecek...yüzyıllar sonra artık kısa boylu dünyaya gelen insanların sayısı anomali kabul edilecek derecede azalacaktır ...bu bir evrimmidir bence evet uzun boy günümüzde çok iyi birşeymidir 170cm boyunda biri olarak bence hayır ama şartlar değişmiştir ve ben adapte olamamışımdır...
    umarım birileri çıkıp beni ateistlikle kafirlikle suçlar bende sadece kafirlik cahilliktir derim... yukarıdaki linke tıklamayıda unutmayın hepinize saygılar

• Arkadaşlar bazı arkadaşlarımız varsayımları üzerine tezler geliştiriyorlar. Neymiş canlılık var olduğu andan bu yana dünya koşulları değiştiği için o zamanki canlıların şu anda yaşaması söz konusu olamazmış!!!!
    Kaynağınız?
    Peki size bunun tam tersini ispatlayacak gerçek fosil resimlerini de içeren bir kaynak sitewww.yasayanfosiller.com
    EEEE acaba şimdi ne diyeceksiniz? Ayrıca bunun yanısıra 520 milyon yıl öncesinden bu yana (kambriyen devrinden) aynı koşullarda yaşayan daha nice canlılar var. Mesela evrimcilerin bulduklarında ortaya attıkları "bu denizden karaya çıkış formudur" iddiasına mazhar olmuş Cölecanth balığının gerçeği şu anda afrika ve Madagaskarda şu sıralar derin sularda bolbol tutuluyor. Yanisi 500 milyon yıldır koşullarda farklılaşma olsada bu yaşamda bir farklılık oluşturmuyor. Aynen yaşam birkaç milyon yıldır aynen devam ediyor anlayacağınız.
    Ayrıca birde şu uzun boy kısa boy kurgusu. Arkadaşlar, evrim demek dna da gelen bir değişim, bir farklılaşma, yani dnadaki protein sayısında bir artıştır. Yoka var olan gen havuzunda ki özelliklerden birinin üstün gelmesi evrim değildir. Bu yaratılışın delilidir. Zira var olan gen havuzunda onlarca ırk ve insan türü ortaya çıkabilmektedir. Mesela Avustralya yerlileri ve batı avrupa ırkları kıyaslandığında tip, görünüş, vs farklı olabilir ama ikiside insan ırkıdır ve gen havuzu içinde belli bölgelerde belli özelliklerin yoğunlaşmasıdır.
    Buna en güzel örnek mongol insanların (DNA yapılarında farklılaşma olan insanlar) asla üreme kabiliyetine sahip olmuyorlar. Anlayacağınız dna kendi kendini kitliyor. Üreme özellikleri gerçekleşmiyor. Buda evrimin en büyük çıkmazlarından biridir. Eğer DNA da değişiklik evrimin en önemli adımı ise, neden şu anda ilerlemeye sebep olacak DNA daki değişim yine DNA tarafından çoğalmaya durudurarak kitleniyor?
    Örneğin benim aklıma sürekli takılan bir konu var, nede olsa erkeğiz vesselam, eğer evrim mekanizması insanın varlığından beri işliyor iddiasındaysanız NEDEN BEKARET ZARI HALA VAR?
    cevaplarınızı bekliyorum

• quote:

Ama bilimsellik her adımını bir delile bağdaştırmayı gerektirir.

Güzel de yaratılış ne gibi delillere bağlanıyor anlamış değilim. "Bu kadar kompleks olguların mutlaka bir yaratıcısı olmalı" gibisinden yorumlar haricinde başka bir şey göremedim.

Yaratılış şu bilimsel gerçeklere dayanıyor:
    1-herbir canlı bir anda ve aniden ortaya çıkmıştır.
    2-Evrenin varlığı "bigbang" isimli büyük bir patlama ile ortaya çıkmıştır. Kuran'da Allah "Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz. Biz, (onu) genişleticiyiz." (Zariyat Suresi, 47) ile evrenin yaratılışını ifade ediyor. bu bilimin daha 70 sene önce bulduğu ve bulanların Nobel ödülü ile liyakatlandırıldığı bir gerçektir.
    3- Şu anda canlılığın varlığını açıklayan 2 teori mevcuttur. Eğer bunlardan biri gerçekse, diğerinin hükmü kalkar. Şu an için tüm bilimsel deliller ve gelişmelr evrim teorisinin ve Darwinismin çürütüldüğünü gösteriyor. Buda tek ayakta kalan Yaratılışın gerçek olduğu çıkarımını ortaya koyuyor.
    Bunlar gibi daha birçok delil sayabilirim.
    Ama sanırım bu kadar yeter.
    Saygılarımla

• Embriyo çizimlerinde hile olduğunu söylüyorsunuz ama artık gelişen teknoloji sayesinde embriyo gelişimi artık aşama aşama fotoğraflanabiliyor. Geçenlerde national geographic kanalında bu konu ile ilgili bir belgesel vardı, tekrar ederler mi bilmiyorum.

quote:

Fosiller bunun böyle olmadığını ve türlerin aşama aşama birbirine dönüştüğünü gösteriyor.

quote:

2-Evrenin varlığı "bigbang" isimli büyük bir patlama ile ortaya çıkmıştır.

Big bang ile ortaya çıkan evren değildir "Hubble hacmi" dir. Eğer hubble hacmine "evren" dersek o zaman başka evrenler gündeme geliyor.

quote:

Şu an için tüm bilimsel deliller ve gelişmelr evrim teorisinin ve Darwinismin çürütüldüğünü gösteriyor.

Bu tamamen şahsi bir yorumdur. İnsan neyin olmasını umarsa ona inanır. Gerçekte işin aslını öğrenmek için internette arama motoruna "evolution" yazın ve kendiniz bir araştırma yapın.

• Haha yapma lütfen. bak bana ARA GEÇİŞ FORMU OLAN TEK BİR FOSİL GÖSTER: Ha bundan önce çok iyi bir araştırma yap. sakın YALANLANMIŞ, SAHTE; veya ilüzyon bir fosili bana kanıt olarak yazma. İstersen önce mesela www. netcevap.com sitesine gir ve burada iddialara verilen cevapları oku sonra da bana ARA GEÇİŞ FORMU olan bir fosil ver.

Ayrca benim embriyolarla ilgili sana aktardığım makaledeki tüm adı geçen isimler eğer incelersen EVRİMCİ BİLİM ADAMLARINDAN alıntı. Yani evrimciler böyle diyorsa varsay sen gerisini benim birşey söylememe gerek varmı?

quote:

Embriyo çizimlerinde hile olduğunu söylüyorsunuz ama artık gelişen teknoloji sayesinde embriyo gelişimi artık aşama aşama fotoğraflanabiliyor. Geçenlerde national geographic kanalında bu konu ile ilgili bir belgesel vardı, tekrar ederler mi bilmiyorum.

quote:

Fosiller bunun böyle olmadığını ve türlerin aşama aşama birbirine dönüştüğünü gösteriyor.

quote:

2-Evrenin varlığı "bigbang" isimli büyük bir patlama ile ortaya çıkmıştır.

Big bang ile ortaya çıkan evren değildir "Hubble hacmi" dir. Eğer hubble hacmine "evren" dersek o zaman başka evrenler gündeme geliyor.
    yapma lütfen . Yokluktan yani bir noktadaki sonsuz yoğunlkta olan bir şeyin aniden patlaması sonucu bizim evren dediğimiz oluşum meydana çıkmışmı? Peki bu oluşum genişliyormu? Ve bizim bunun sınırına varsak bile dışında ne var çıkıp bakmamız mümkün mü? evet o zaman biz sadece bu ortamdan mesuşüz ve buda kuran ayetine birebir uyuyor. Buna istersen başka bir ad ver ama başka evrenlerden bahsetmek varsayımdan öte birşey değil. sadece sanal alemde konuşulabilir birşey. bilimsel gerçekliği yok anlayacağın zira bilim bu kapsamda var olan bir gerçek. ve tüm delillerini bu ortamdan topladığı kaynaklara dayandırıyor. Bunun dışında geçerli olamaz.

quote:

Şu an için tüm bilimsel deliller ve gelişmelr evrim teorisinin ve Darwinismin çürütüldüğünü gösteriyor.

Bu tamamen şahsi bir yorumdur. İnsan neyin olmasını umarsa ona inanır. Gerçekte işin aslını öğrenmek için internette arama motoruna "evolution" yazın ve kendiniz bir araştırma yapın.

Doğrusunu istersen bunu değil Türkiye'de dünya da ençok yapanları ben takip ediyorum. Ama sanırım siz yeterince yapmıyor olabilirsiniz. Bakın HArun Yahya ismini girerseniz etkisini ve Evrim karşıtlığı konusunda Avrupalı evrimcilerin düştükleri durumu farklı kaynaklardan okuyabilirsiniz. Arayın bakın. Son 2 yıldır EOS Belçika (Scientific American Belçika) dan tutunda daha birçok kaynakta Türkiye'de evrimin bittiğini ikrar eden yazılar var. Ha birde Sn Gence'nin sadece imzalarını çekmeyen 3 kişi kaldı dediği evrim kuramını savunan ama şu anda imzalarını çekmek durumunda kalan yüzlerce bilim adamı da cabası.
    Lütfen Bilimsel olarak evrimi destekleyen kaynklarınızı ama daha öncede dediğim gibi meselawww.netcevap.com da delilleri ile çürütülmemiş olan varsa bir tanesini bana yazarmısınız?
    Saygılarımla

eğer bir cevap yazarsanız, iş yerimden çıkıyorum. 3 saate size cevap verebilirim. kusuruma bakmayın

• Ginkgo biloba bitkisi relikt bir tür olduğu için araştırma konusu seçmiştim.bu konuyu araştırıyorum bir süredir.ginkgo genellikle doğadaki stres koşullarına karşı en dayanıklı bitki olduğu bulunmuştur.öyle ki japonyaya atılan atom bombasında bütün canlılar ölmüş sadece Ginkgo yaşamını sürdürmüştür.ekstraktlarıdan tebokan ve türevi alzeimer hastalarında kullanılmaktadır..

şimdi size bu bitkinin evrimsel geçmişini göstereyim

http://www.xs4all.nl/~kwanten/history.htm

Ginkgo adiantoides
    Naturalis, Leiden
    Photo Cor Kwant

G. apodes

siteyi inceleyenler bu bitki hakkında istedikleri kadar bilgi elde edebilirler.Bütün türlerin evrimsel haritasını çıkarmak çok zor bir iştir.milyonlarca yıl sürebilir.oysa günümüzde bir ilaç olarak kullanılan,ekonomik değeri olan ve relikt olan bir çok bitki daha çok araştırma konusudur.

Ginkgonun olduğu gibi her canlının evrimsel bir süreci vardır.her canlı çeşitli evrelerden geçip çeşitli türler haline girmiştir.bunu inkar etmek sadece bilgisizlikten ileri gelir.evrimi sadece siyasi ve dini bir oyun olarak gören,ordan buradan iftiracılardan öğrenen kişiler elbette bir bilim adamı gibi değerlendirmede bulunamazlar.

ginkgo hakkında daha fazla bilgi arayanlara notlarımı ve ayrıntılı bilgileri de yollayabilirim.

saygılar

• quote:

Haha yapma lütfen. bak bana ARA GEÇİŞ FORMU OLAN TEK BİR FOSİL GÖSTER:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tiktaalik
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.