Şimdi Ara

Patriot Memory BLAST SSD: Hem ucuz hem hızlı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Patriot Memory BLAST SSD: Hem ucuz hem hızlı



    Genelde SSD ürünlerinin yüksek seyreden fiyatları eleştirilirken, üreticiler donanımdan kısıtlamalar yaparak giriş seviyesine yönelik sürücüler ortaya koymaya çalışıyor. Patriot, bu sayede SSD ürünlerinin fiyat seviyesini 40$'a kadar indirmeyi başardı.




    Patriot, ürünlerinde maliyet denince akla gelen TLC NAND flash bellek yongalarına yer veriyor. TLC NAND teknolojisinde hücre başına 3-bitlik veri depolanabiliyor ve 3000-5000 arasında değişen oldukça düşük bir yazma-silme döngü ömrü sunuluyor. 




    Bellek yongasının aksine Patriot, 4 çekirdekli Phison S10 kontrolcüsüne yer vererek veri transfer hızlarında oldukça iyi değerler yakalamayı başarmış. Örneğin 120GB kapasiteli modelde 560MB/s okuma ve 425MB/s yazma hızları bulunuyor ve 40$ fiyat etiketine göre yüksek bir performans sunuyor. Kingston'un maliyet odaklı yeni SSDNOW UV 300 serisinde 120GB kapasiteli model 350MB/s yazma hızlarına erişebiliyordu.




    Seride 240GB kapasiteli model için 560MB/s okuma, 530MB/s yazma, 480GB ve 960GB kapasiteli modeller için ise 560MB/s okuma, 540MB/s yazma hızları mevcut. Modeller sırasıyla 73$, 144$ ve 266$ fiyat etiketine sahip. Özellikle 120GB ve 240GB kapasiteli modellerin tam bir fiyat-performans canavarı olduğunu söylemek mümkün. 




    SATA 6.0 Gbps arayüzünü kullanan seride TRIM desteği, SMART desteği ve entegre hata düzeltme kodu - ECC gibi özellikler mevcut. Ayrıca 2.5 inçlik formatta olmasına karşın seri, 7mm gibi oldukça ince bir yapıya sahip. Serinin satışına 21 Kasım tarihinde başlanacak ve 3 yıl garanti ile sunulacak. 











  • Gerçekten çok ucuz.

    Bunların bellekleri de TR de ucuza satılıyor zaten.

  • ABD'de Samsung 850 Evo 250GB Modeli 75$'a düşüyor zaten. Yine Ocz'nin 120GB'lık SSD'si 40$'a düşüyor. 240GB Ocz (Trion 100) ve Crucial BX100 250GB modelleri 60-65$'a kadar düşüyor. Fiyat olarak diğerlerinin indirimle düştüğü fiyata bu modeller satışa çıkıyor. İndirim ile daha da düşerse gayet güzel olur. Yoksa Ocz, Samsung, Crucial gibi markaların indirimini kovalamaya devam.
  • Hayatta patriot ssd almam bir daha. İki yıl içerisinde dört farklı patriot ssd im bozulmustu. (Warp 3l

  • 4k IOPS değerlerini paylaşmamışsınız haberde. zaten ne zaman uygun fiyatlı ssd nin haberi(reklamı) yapılacak ise dayıyorsunuz sıralı okuma yazmayı aferin.

    http://www.ssdlabs.net/ssd-rehberi/ssdlerde-performansi-dogru-anlama/

  • Ne kadar ucuz olursa olsun Samsungdan şaşmam.

  • turkiye getirsin vatan bunu cok satar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: john ronald reuel tolkien

    Ne kadar ucuz olursa olsun Samsungdan şaşmam.


    ozaman burada ne işin var şhapshal şey

  • quote:

    Orijinalden alıntı: rabbitweed

    quote:

    Orijinalden alıntı: john ronald reuel tolkienNe kadar ucuz olursa olsun Samsungdan şaşmam.
    ozaman burada ne işin var şhapshal şey


    Ay deme öyle.
    Ama gerçekten de Samsung yaptığı en iyi şey ssdleri olabilir.

  • f/p ye benziyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.