Şimdi Ara

Google Fotoğraflar'da yer açmak kolaylaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Google Fotoğraflar'da yer açmak kolaylaştı


    Google'ın belirli bir çözünürlük limitine kadar fotoğraf ve videolar için sınırsız depolama alanı verdiği bulut depolama servisi Google Fotoğraflar, Android tarafında faydalı bir özellik kazandı.

     

    Büyük fotoğraf arşivleri bir süre sonra kontrol edilmez hale geliyor ve telefonlarda büyük miktarlarda yer kaplayabiliyor. Bunun farkında olan Google, ilk olarak Google Fotoğraflar'ın Android sürümüne eklediği bir ayarla (Free Up Space) hali hazırda bulutta depolanan fotoğrafların otomatik olarak telefondan silinmesine imkan tanıyor.

     

    Otomatik olarak gerçekleşen bu işlem ile telefonlar içerisinde yer açmak kolaylaşırken, Google telefon hafızası dolmaya yakın kullanıcılara bu özelliği bildirim temelinde de hatırlatabiliyor. Google ayrıca Fotoğrafların web sürümünde de bir değişiklik gerçekleştirdi. Artık daha önce orijinal kalitesinde (Büyük tam çözünürlük) yüklenen fotoğraflar, isteğe bağlı olarak yüksek kaliteli (Ufak sıkıştırılmış görsel) hale getirilebiliyor.

     

    Özelliğin iOS tarafına geleceği tarih hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. 

     


     








  • Bi gün Google'ı da patlatırlar gibime geliyor ama hadi hayırlısı (fappening olayına ithafen)

  • IOS ta manuel olarak silebiliyorsunuz. Fotograf seçimi gayet basit, cihaz hafızasından sil dediğiniz zaman bulutta saklamaya devam ediyor. Telefondan da görüntüleniyor. Tavsiye ederim

  • Birde ayarın telefon üzerinden mi Browser üzerinden mi nereden yapıldığını yazsaydınız iyiydi. ApkMirror dan son sürümü çektim ama o ayarı göremedim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alidarkstone

    Birde ayarın telefon üzerinden mi Browser üzerinden mi nereden yapıldığını yazsaydınız iyiydi. ApkMirror dan son sürümü çektim ama o ayarı göremedim.



    uygulama arayüzünden yapılıyor.
    sol üstteki menu tuşuna bastıktan sonra ayarlar altında : ingilizce olarak "free up disk space" e (türkçesi "diskte yer aç" şeklinde olabilir) tıklamak yetiyor ( bi tarama yapıyor önce ; son bir onay aldıktan sonra siliyor)

  • Google hesabı ile browser üzerinden belli aralıklarla harici diske atıp temizliyorum zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telden silince buluttan silinmesin ayarı var da buluttan silince telden silinmesin ayarı yok. Bir kere sevmediğim fotoları sileyim dedim web de ayar yaparken. Sonra hadi bee onu da mı sildim neyse telde vardır diye bir baktım, hoop anında telden de uçurmuş videoyu Neyse artık silerken uyarı çıkıyor, bunu silince şuralardan da silinecektir diye. Bence bu uyarı da bir de checkbox olmalı ve atıyorum telden silinmesin diye seçebilmeliyiz.
  • Şimdi ben google fotograflarda 100gb ek yer aldim ve tum foto videolari yedekledim, ardindan bir anda 86gb yer acin dedi şey diye dusundum yedeklwnenler silinecek ama googleden silinecek sandim galerimseki neredeyse bütun fotograflar gitmisti, yani diyelim ki ocak ayinda 90 fotografim var 10 tane kaldi, ben bunlari zamanli bir sekilde nasil geri yukleyebilirim şey gibi gecen sene ağustosta çekilmis biseyin ocak ayina degil gecen sene agustos ayina kaydedilmesini istiyorum, lütfen biri hızlıca yardımcı olsun...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.