Şimdi Ara

Android uygulamaların Windows 10'a gelmesi tehlikeye girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Android uygulamaların Windows 10'a gelmesi tehlikeye girdi


     

    Microsoft'un geçtiğimiz Nisan ayındaki BUILD 2015 konferansında lanse ettiği Project Astoria büyük heyecan uyandırmıştı. iOS ve Android uygulamalarının Windows 10 ekosistemine transfer edilmesini sağlayacak olan projede bazı problemler söz konusu.




    Project Astoria bir emülatörden ziyade yerleşik uygulamalar geliştirilmesini sağlayan bir yazılım geliştirme aracı. Bu araç ile iOS ve Android geliştiricileri, uygulamalarındaki kodların pek çoğunu yeniden kullanacak ve bazı optimizasyonlarla Windows 10 için de çalışır hale getirecek. 




    Android geliştiricileri uygulamalarını optimize ederken Java ve C++ dillerinden, iOS kullanıcıları ise Objective C dilinden faydalanacak. Aslında bu sıfırdan uygulama geliştirmeye benziyor ancak kodların büyük kısmı yeniden kullanıldığı için fazla zaman harcamak gerekmiyor. 




    Microsoft bugüne kadar iOS uygulamalarının aktarılmasını sağlayan Islandwood ve web uygulamalarının aktarılmasını sağlayan Westminister yazılım geliştirme araçlarını yayımlamıştı. Ayrıca eski Windows uygulamalarını da aktaracak bir araç üzerinde çalışılıyor. 




    Bu gelişmelerin yanında Android uygulamaların aktarılmasını sağlayacak araç ile ilgili herhangi bir işaret olmaması kafalarda soru işaretleri uyandırdı. Eylül ayından bu yana ilgili aracın forumu hareketsiz ve sorulan sorular da cevapsız kalmış. 




    Her ne kadar Microsoft, Astoria aracının henüz hazır olmadığını belirtse de destek altyapısı yeni Windows 10 mobil önizleme sürümlerinden de çıkartılmış durumda. Android ekosisteminin geniş uygulama yelpazesi Windows 10'a aktarıldığında, geçmiş yıllardaki kaliteli uygulama eksikliği de giderilmiş olacaktı ancak Microsoft neyi bekliyor veya ne tür bir plan yapıyor şimdilik belirsiz.  

     

     







  • Android uygulamalarının gelmesi durduruldu. Bunda da temel gerekçe Android uygulamalarının güvenlik zaafiyeti yaratması. Bildiğiniz gibi basit bir apk'yı sürükle bırak yaparak windowsa uyarlanması kolaylaşıyor. Bu da sisteme güvenliği tam geçerli olmayan uygulamaların gelmesinin önünü açıyor. Vazgeçilme sebebi bu şimdilik.

    Ama iOS, win32 ve web üzerinden uygulama geliştirilmesi hala devam ediyor. Haberde biraz eksik var yani.

  • android uygulamalar win 10 mobile calismasada olur ama ios uygulamalari kesinlikle gelmeli sonucta ikisinde biri sart win10 mobilela

  • Android'den portlanan bir uygulama var mı şu an markette bilmiyorum ama iOS portu olan uygulamalar ve oyunlar gayet iyi çalışıyor. Android'deki oyunları önceki insider yapılarında emülatör ile denemiştik ama iOS uygulamaları gibi akıcı çalışamıyorlardı. Diğer taraftan ben zaten hem android hem de iOS destekli uygulamalarda iOS sürümünün portlanmasını daha avantajlı görüyorum. Şu anki iOS portu uygulama ve oyunlarda çalışma performansı olarak gayet yeterli bence.

  • Windows 8.1 ile 10 mobil düşünülerek gereksiz çıkarılmış aceleye gelmiş işletim sistemleri. Win7 gerçekten yetersiz mi? Mobil tarafta planlar suya düştüğüne göre ne olacak bu Win 8.1 ile 10'nun hali?

  • IOS'den olsa sadece yeterli olur zaten. Android genelde biraz üvey evlat muamelesi goruyor zaten gelistiriciler tarafinda. Onlarinda kendilerine gore gecerli sebepleri var tabii.

  • Microsoft’un Android uygulamalarını Windows 10 için adapte etme projesini rafa kaldırdığı tahmin ediliyor.

    bazı siteler böyle haber geçti nasıl şimdi varlar mı yoklar mı ?

  • bu olay durduruldu ios için olacakmış bakalım orada nasıl olacak...

  • Android uygulamalari yüzünden Windows 10 Mobile zamanla kasılmalar gözlenmiş .

    Apple Store dan dönüştürülmesi zaten var. Android ten port edileceğine IOS tan port edilmesi her açıdan daha mantıklı .

    Doğru karar .

    Android ayrıca market uygulaması olmayan birsürü ve kopylanamış güvenlik açığı çok olan gereksiz izinlerle mahremiyet vs tehlikeye de sokabilecek potansiyele açık olması Windows 10 Mobile de geleceği olamaz .

  • Windows ile Android birleşip tek İşletim Sistemi olsa 10 numara olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft bu. Bakar ki para gidiyor. Hemen bir yerlerden kesinti yapayım der, projeyi rafa kaldırır. Daha önce bir sürü şeyde gördük. Yapmadığı şey değil...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    Microsoft bu. Bakar ki para gidiyor. Hemen bir yerlerden kesinti yapayım der, projeyi rafa kaldırır. Daha önce bir sürü şeyde gördük. Yapmadığı şey değil...

    En basit uygulama bile galerim için izin istiyor, rehberim için izin istiyor.

    Getirip niye atsın sistemini riske?

    Anti boot yapıdaki sistemi apk ile saldırıya açık hale getirmek tam bir deli işi olurdu.

    IOS dan zaten yeterince uygulama port edildi ve edilmeye devam ediyor. IOS tarafı gayet sağlıklı.

    Google asıl çöplüğe dönen sistemini ileride nasıl zapt edecek onu düşünsün bence.

    Android gittikçe hafifleşen fakat bir o kadar da şişen bir işletim sistemi.
  • Yilan hikayesine donmus is

  • Bir geliştirici project islandwood'un hazır olmaktan çok uzak olduğunu söylüyordu. Söylediğine gore mevcut hali iOS 6 seviyesindeki eski API ve uygulama yazma ve tasarım dilini kullanıyormuş. Eğer MS bu hızla giderse proje ancak iki yılda hazır hale gelirmiş. Hani su anda ios uygulamalarını kolayca port etme diye bir şey söz konusu değil. Gene bazı geliştiricilerin universal app olayının da sakat olduğunu ve çok fazla kaynak tükettiğini söylediğini biliyorum. Birkaç geliştirici ile bu konuda konuştum ve fakat bahsedilen w10m'in mevcut halinin pazarlandığı şeklinden uzak olduğunu söylediğine şahit oldum. Umarım yaniliyorlardir.

  • Nokia'yı kendi elleriyle bitirdiler. Nokia severlerin ahını aldılar, Windows Phone platformu iflah olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 10 mobile ı kullanan biri direkt ios a benzediğini görür ana menu hariç uygulama ikonları sadelik geçişler direkt ios bence direkt iostan portlayacak microsoft örnek facebook beta iostan portlanmış bir uygulama beta olmasına rağmen gayet akıcı çalışıyor göreceğiz şismi arayuzdw çok fazl. Değişiklik olmadan çıkacak ilerleyen güncellemeler ile arayuzde de epey değişiklik olacaktır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.