Şimdi Ara

Windows 10'un son güncellemesi ile gelen 7 önemli yenilik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Windows 10'un son güncellemesi ile gelen 7 önemli yenilik


    Microsoft'un çıkış detaylarına burada yer verdiğimiz yeni Windows 10 güncellemesi, kapsamlı yapısında bazı gizli kalmış ya da diğer bir deyişle ön plana çıkartılmamış özellikler barındırıyor. Haberimizde henüz keşfetmediğiniz bu özellikleri açıklıyor ve Windows 10'dan daha iyi yararlanmanıza yardımcı oluyoruz.

     

    Bilgisayarımı Bul

     

    Günümüzde akıllı telefonların çalınma durumlarında bulunması için birçok takip çözümü bulunuyor. Benzer bir çözümü Windows 10 dizüstü bilgisayarınız için istiyor ve şimdiye kadar alternatif uygulamalar kullanıyorsanız artık yerleşik bir çözüm mevcut. Windows 10'un yeni sürümü ile "Bilgisayarımı bul" özelliği geliyor ve böylece herhangi bir çalınma durumunda Microsoft hesap giriş üzerinden bilgisayarın konumu tespit edilebiliyor. Bu özellik işletim sisteminin "Güncelleme ve Güvenlik" ayarı içerisinden aktif ediliyor.

     

    Cortana Artık Daha Yetenekli 

     

    Microsoft'un dijital asistanı Cortana, yeni güncelleme ile özellikle Windows Phone kullanıcıları için daha gelişmiş bir çözüm oluşturuyor. Cortana artık Windows 10 içerisinde telefonlara gelen cevapsız çağrılar için bildirim verebiliyor ve işi bir adım daha ileriye taşıyarak sizin telefon numaranız ve bağlı telefonunuzu kullanarak metin mesajları gönderebiliyor. Bu noktada elbette sesli komutlar aktif olarak kullanılabiliyor. Ayrıca stylus kalem destekli cihazlarda Cortana dijital notlara zaman, konum ve tarihe bağlı olarak kolayca hatırlatmalar kurulabiliyor.

     

    Otomatik Zaman Dilimi 

     

    Windows işletim sistemi çok uzun yıllardır saatini otomatik olarak ayarlayabiliyor. Ancak bu özellik dizüstü bilgisayarınız ile başka bir ülkeye geçtiğiniz zaman mevcut konuma uyum sağlayamıyor. Son Windows 10 güncellemesi bu sorunu çözüyor. İşletim sisteminin "Zaman ve Dil" ayarı altına gizlenen "zaman dilimini otomatik ayarla" seçeneği, gittiğiniz ülkenin zaman dilimine otomatik olarak geçilmesine imkan tanıyor.

     

    Kablosuz Görüntü Aktarımı 

     

    Yazılım devi Microsoft, hali hazırda Windows 10 işletim sistemi içerisinde kablosuz görüntü aktarımı için DLNA ve Miracast desteklerini kullanıcılarına sunuyor. Son güncellemeyle ise bu destek daha bulunabilir hale geliyor ve yeni nesil internet tarayıcısı Microsoft Edge içerisinde artık "cihaza medya aktar" şeklide bir seçenek yer alıyor. Ayrıca fotoğraf ve video uygulamalarına da ufak aktarım simgeleri ekleyen Microsoft, böylelikle bağlanan destekli cihazlara fotoğraf, video ile ses aktarımını kolaylaştırıyor ve bunun için herhangi bir karmaşık kurulum gerekmiyor.

     

    Microsoft Edge için Şifre ve Favori Senkronizasyon

     

    Kapsamlı Windows 10 güncellemesiyle beraber Microsoft Edge'nin farklı cihazlar arasındaki senkronizasyon kapasitesi de artıyor. Artık birden fazla Windows 10 işletim sistemli cihaza sahip kullanıcılar, Edge üzerindeki şifrelerini ve favoriye aldıkları internet sayfalarını bütün cihazları arasında senkronize edebiliyor. Bunun için Microsoft Edge'nin senkronize ayarlarının aktif edilmesi yeterli oluyor.

     

    Yeni Skype Uygulaması

     

    Microsoft'un uzun süre önce satın aldığı ve gelişimine devam ettiği anlık mesajlaşma ile sohbet servisi Skype, yeni Windows 10 güncellemesi ile entegre şekilde geliyor. Güncelleme yüklendiği zaman Mesaj, Telefon ve Skype Video uygulamaları da sisteme yükleniyor ve bunlar uygulama listesinde ya da dijital asistan Cortana aracılığıyla bulunabiliyor. Skype arkadaşlarıyla iletişime girmek için basit bir çözüm oluşturan uygulamalar için ciddi geliştirmeler gerekiyor.

     

    Daha İyi Yazılım Konumlandırma 

     

    Kapsamlı Windows 10 güncellemesi ile yazılımların sayfa üzerindeki konumlandırılması da daha etkili hale geliyor. İki masaüstü yazılımı yan yana açıldığı ve isteğe bağlı olarak konumlandırıldığı zaman sistem artık boşlukları otomatik doldurabiliyor ve her yazılım penceresi tek tek ayarlanabiliyor.

     

    Bu ufak yardımcı detaylar ile Windows 10'u çok daha verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Yeni sürüm hakkındaki görüşlerinizi yorum olarak görmek isteriz. 

     







  • Bilgisayarımı bul özelliği telefonlarda ki kadar olmasa da sisteme eklenmesi çok iyi oldu. Telefonlarda telefonu bulmak, kilitlemek, verileri silmek için kullanılabiliyor ve olası kaybolma durumlarına önlem alınabiliyor.

  • Ben çok sevdim yeni sürümü. Edge artık favori tarayıcım. Buglar daha az ve pc daha hızlı.

  • pek bisey degismemis biraz daha hizli calismasi lazim isletim sisteminin

  • Son güncellemelerle edge ciddi anlamda iyileştirildi.
  • Bizde " Cortana seçtiğiniz bölgede ve dilde desteklenmiyor " diyor siz yeni eklenen özellikleri anlatıyorsunuz.

    Baba akü komple yok.

  • win7deki şeffaf renkli aero temasından,siyah ağırlıklı karolu w10 açıkçası hala çekici gelmiyor

  • O değil de project astoria yalan olmuş ve project islandwood da hiç ümitvar değilken MS bu aralar ne yapsa sevinemeyeceğim. OneDrive sınırlamasını hiç söylemiyorum. Ah MS, bir şansın var, içine edersen çok fena olacak.

  • Cortana sanki trde kullanılıyormuş gibi yazılmış...

  • Yav su skypiye ve bu konuda miceosofta acaip ayar oluyorum. Yahu gitti adamlar milyonlarca kullanicisi ve seveni olan live messengeri kapatti. Yerine sacma sapan skype denen zimbirtiyi getirdi. Zaman mobil zaman. Bak simdi live messenger mobile olsaydi iyi olmaz miydi? Sacma isler yapiyor bazen su firmalar. Su an ciksa eminim vatsapi geride birakir. Cok bos isler yapiyorsun microsoft.

  • Cortana konusunda millet olarak baskı yapmazsak pek umursayacaklarını sanmıyorum. Sallarlar yani.
  • Bunlar mı yenilik?
  • Edge sadece bende mi kasiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eren15935

    Yav su skypiye ve bu konuda miceosofta acaip ayar oluyorum. Yahu gitti adamlar milyonlarca kullanicisi ve seveni olan live messengeri kapatti. Yerine sacma sapan skype denen zimbirtiyi getirdi. Zaman mobil zaman. Bak simdi live messenger mobile olsaydi iyi olmaz miydi? Sacma isler yapiyor bazen su firmalar. Su an ciksa eminim vatsapi geride birakir. Cok bos isler yapiyorsun microsoft.

    Aynen katılıyorum... Msn' yi yok etti şimdi Apple' ın Facetime atağına karşılık veremiyor ; Skype' den de bir halt olmuyor kaldı ortada g... gibi...
  • SysEdit kullanıcısına yanıt
    Live messengerin yeri hep ayridir hocam. O dinledigim muzigi gostermek. Defalarca kiprastirip karsi tarafi uyuz etme. Anlayamazlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni getirdiği özellikler var fakat via hd audio dan götürdükleri de var. Kulaklık takıyorum ses hâlâ laptop dan geliyor ta ki ses sorunlarını gider diyene kadar. Tam tersi de mevcut, kulaklık ile müzik dinlerken kulaklığı çıkartıyorum bu kez de laptop dan ses gelmiyor yine ses sorunlarını gider deyince düzeliyor.

  • Güncelleme politikasının değişmesi güzel oldu. Eskiden ayda yılda bir service pack gelirdi, gözle görülür doğru düzgün yenilik olmazdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 17 Kasım 2015; 13:21:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten çok önemliymiş yenilikler.

  • Şu kadar yıldır bir download manager özelliği eklemeyi akıl edemedin ya microsoft sana ne diyeyim ben...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: greenk

    Yeni getirdiği özellikler var fakat via hd audio dan götürdükleri de var. Kulaklık takıyorum ses hâlâ laptop dan geliyor ta ki ses sorunlarını gider diyene kadar. Tam tersi de mevcut, kulaklık ile müzik dinlerken kulaklığı çıkartıyorum bu kez de laptop dan ses gelmiyor yine ses sorunlarını gider deyince düzeliyor.


    via firması güncel sürücü üretene kadar ufak tefek sorunlar olacaktır muhakkak. SONY firması ürünlerindeki touchpad ve diğer sürücülerden kaynaklı sorunlar % 100 çözülmüş durumda artık. özellikle 13" serisindeki tutarsızlık ortadan kalkmış durumda. SONY firması çözüm üretene kadar adam ölür yahu. bu arada amd ürünü içeren sistemlerdeki sorunlar devam etmektedir bazı modellerde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_flood -- 17 Kasım 2015; 18:28:02 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.