Şimdi Ara

Akıllı telefon destekli stetoskop: HeartBuds

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  •  Akıllı telefon destekli stetoskop: HeartBuds

    Akıllı telefonların gündelik hayatımıza yaptığı olumlu katkılar arasında sağlık konusu başı çekiyor. Artık birçok sağlık ekipmanı telefonlar yardımıyla "akıllı" takısı kazanıyor ve HeartBuds ile buna yeni bir stetoskop da katılıyor.

     

    Hemen herkesin bir kez de olsa soğukluğunu hissettiği stetoskop, vücut içinde oluşan sesleri dinlemek için kullanılıyor ve uzun senelerdir geleneksel yapısını koruyor. Amerika merkezli Orlando Health'in kardiyoloji bölümü başkanı Dr. David Bello tarafından geliştirilen HeartBuds ise kablo aracılığıyla akıllı telefonlara bağlanabiliyor.

     

    Kablosuz versiyonu üzerinde de çalışışan HeartBuds, bünyesinde yer alan dinleme aparatıyla doktorların hastaların kalp atışlarını dinlemesine imkan tanıyor. Bu noktada standart cihazlardan farklı olarak bu dinleme sürecini iOS cihazlara yüklenen özel uygulaması ile hem ses hem de grafiksel olarak kayıt altına alabilen, kayıtların başkalarıyla paylaşılmasına imkan tanıyan ve gelecek kalp atış verileriyle karşılaştırma için özel bir veritabanına atabilen cihaz, ilginç olarak hastaların kendi kalp atışlarını dinlemesine de izin veriyor.

     

    50 hasta üzerinde yapılan testler sonucunda Amerika Gıda ve İlaç İdaresi FDA'nın sınıf 1 ve sınıf 2 stetoskop seviyelerinde çalışabilen ve tek kullanımlık (Plastik kapsam içinde bulaşıcı alanları veya çocuk eğitim amaçlı tek hasta kullanımı için ideal) stetoskop'lardan daha iyi performans gösterebilen HeartBuds, gövde yapısı gereği kıyafet üzerinden de çalışabiliyor ve böylece hastalar ile doktorlar arasında bakteri geçişi yaşanmıyor, temizlik işlemleri gerekmiyor.

     

    Sonuç olarak belirli kalp sorunlarının bulunması noktasında çok daha pahalıya satılan sınıf 1 ve sınıf 2 stetoskop'lar kadar iyi çalışan, tek kullanımlık çözümlere göreyse çok daha doğru ve kararlı bir çözüm oluşturan HeartBuds, kişilerin kendi kalp verilerini takip edebilmesi ve bunu mesaj yoluyla örneğin doktoruna gönderebilmesi imkanlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. 

     

    50$ gibi uygun bir fiyatı bulunan HeartBuds hakkında hazırlanan tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

     








  • Stabil çalışabildiği taktirde çok faydalı olur...

  • kalbi dinlerken aritmileri tespit etmede yararlı olabilir. akciğer parolojik seslerini ayırt etmede de tecrübesiz hekimlere yardımcı olur.

  • İyiymiş ya, MP3 yerine kalbimizi dinleriz yolda giderken falan :) Güzel fikir.

  • güzel cihaz yapmışlar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: deoksiriboz1000

    kalbi dinlerken aritmileri tespit etmede yararlı olabilir. akciğer parolojik seslerini ayırt etmede de tecrübesiz hekimlere yardımcı olur.

    c00l

  • Burada kaçırılan bir detay var
    Buna tam bir steteskop diyemeyiz
    Steteskop dediğimiz alet kulağımızla gogus kafesi içini dinlememizi sesleri duymamizi sağlar
    Bu alet ise android marketteki klasik nabız ölçer uygulamalarının bir ust seviyesi, Zaten üstünde kalp atimi yaziyor
    Sensorle atimi algılayıp sanal bir ses oluşturuyor,
    Yanı bir akciğer hırıltı öksürük ince kalın ses dinlemeleri yapilamaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatikanli Mumin -- 15 Kasım 2015; 21:41:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stabil çalışırsa neden olmasın...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.