Şimdi Ara

Ethernet Kablolama Nasıl Yapılır standartlar nelerdir(info)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slms beyler belki herkes biliordur ama ben yine soliim dedim LAN RJ45 konnektor lu kablolama Cat5E series de nasıl yapılacagını hangi standartla uygun yapılması gerektiini anlatacagım

kabloloma gercekten performans için cok onemlidir cunku kablonun sarmal yapsıının ne tarafa dogru sarıldıgına baglı olarak yapılmazsa veri kaybı ve ya performans kaybbı da olabilir...

3 adet Kabloloma sekli wardır

1.duz kabloloma (Hub lı)
    a)T568A
    B)T568B
    2.Ters kablolama (hubsız)
    A)Cross-over

1.duz kabloloma Hub lı
    iki adet standart bulundurur T568A & T568B olarak kablolama standartı kablonun uzerinde yazar

...

solda T568A sag da da T568B war

2. cross-over(hubsız 2 pc için)
    Cross-over kabloda ise T568B den T568A ya yapılan kablolama sistemidir...

Ethernet Kablolama Nasıl Yapılır standartlar nelerdir(info)

Not: Eger hic bişi yazmıorsa 3 şekilede uygundur.... Ancak Standartları kullanmanız kabloloma acısından performans dusukluuu yassanır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 26 Eylül 2004, 18:06:27 >

• 27 kişi okumus ama 1 msg yok bu da guzel...
  • giga-bit ve fiber obtik hakkında da bilgi isterim. ellerine sağlık. cat6 olayı da var tabi.

• ok yardımcı olmaya calısacaagım..
  • İngilizcen warsa ceviri yapabilecegim siteyi weriimhttp://www.fiber-optics.info/articles/connector-care.htm (fiber optikler için)
  • Bir de STP kablonun ne işe yaradığını anlat valla alkışlıyacağım.
  • teşekkür ederim dostum.
    quote:

Orjinalden alıntı: aLLyC

ok yardımcı olmaya calısacaagım..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rca bağlantı nasıl yapılır?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • STP cable
    Short for Shielded Twisted-Pair cable, STP is a type of cable originally developed by IBM for Token Ring that consists of two individual wires wrapped in a foil shielding to help provide a more reliable data communication.

Korunan kablo herhalde Magnetic alanlardan etkilenmemesi icin IBM tarafından Gelişritişmiş 2 kablo ici ice gecmiş falan filan... Daha az data kaybı oluor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 18 Nisan 2005, 23:32:24 >
  • yaw zaten renk körüyüm , keşke biraz daha büyük resim koysaydın ,bende birara sıralamyı not ettim bir kağıda kaybetmişim ,lazım olur bakarsın ,ADSL' 4. ortak geliyor mahalleden
    quote:

27 kişi okumus ama 1 msg yok bu da guzel...
  • Walla Yapapbilecegim birsey yok en rahat bu resimlerde anlasılır diye koydum Sen Cozunurlugu arttırıp bakarsan daha iyi olmaz mı ???
  • Hocam sağolasın.Şimdi bende soru soracam sana günlerdir iki pc ye kross kabloyla bağladığım ve kurduğum ağda hep giden veri var ama gelen veri yok gibibir problem yaşıyordum.Yazınızı okuduktan sonra yine kabloları bir daha kontrol edeyim dedim.Birde baktım sizin bir diye numarandırdığınız yer bende tam tersten bağlanmış kablom 568-b(etk cable category 5e utp ansi/tıa 568-B yazıyo).Bende o özel penseden olmadığı için kendim yapmamıştım.Bilgisayarcıya yaptırmıştım.Şimdi yeniden bilgisayarcıya bağlatçam mecbur.Ama öğrenmek istediğim 568a yada b olması bağlanırken krosta fark etmiyo mu yani aynı mı? Bide 1 diye başladığımız sıra gerçekten dediğiniz gibikablonun ucundaki soketin mandalını aşağıya doğruyken soldan başlayarak mı sıralıcaz kabloları.Krosu kısaca yukardakinin aynısı gibi mi yaptırmalıyım.Şimdiden teşekkürler bide acaba ağımdaki bu problem sırf bu yüzden midir?+kross kabloyla nf2 gibi oyunları landa yeterince hızda oynayabilir miyim?Yoksa illada hub almalı mıyız?Hub alırsak faydası ne olur?Ayrıca Forumda ağla ilgili olan sorumla ilgili link:http://forum.donanimhaber.com/m_2597337/tm.htm
    Vallah bu işten sağlam anlayan adamı yakalayınca kaçırmamak lazım
    Şimdiden çok teşekkürler.

• up
  • arkadaşım çok saol valla çok işime yarayacak
  • @ Natura

Cross la Yaptıgınız baglantılar genelde Oyunlarda Yetrli olacaktır Ucların baglanıs sekli farklı olması gerekmez. (yane x uc server a girecek die birsey yok) Eger Ucların sockertlere girmesinin sırasını soruyorsan socketi terstut(mandal asagıda olacak sekilde) ve ole say...

Hub alsanda Agında bir degişim olmaz...

Bu arada Her iki makinaya da aynı Alt ag maskesi ve gecidini vermelisin

ornek ilk makina:
    192.168.0.1 IP
    255.255.255.0
    192.168.0.1

192.168.0.2
    255.255.255.0
    192.168.0.1
  • aLLyC hocam BÜYÜKSÜN ne diyim.Amcamlar kabloyu ters bağlamış.Forumdaki dğer arkadaşlar kablo sırası 1 bu 2 şu diye saydılar ama nerden başlanıcağını yazmadıkları için kablo doğru bağlı zannetmiştim.Kablonun ucunu değiştirtçem sağolasın herşey için..Keşke bilerler hep senin gibi bu iş nasıl yapılır gibisinden topic açsalarda herkezin işine yarasa da sürekli aynı sorular sorulmasa.VALLAHA NE DİYEYİM ELİ ÖPÜLECEK ADAMSIN
  • aslında Natura Sende tam kızılacak adamsın yane.. 26 Eylül 2004, 11:38:15 zamanında acılmıs topic insan biras arama yapar. ben gerek gordum diye Topic i Yeniden Gundeme getirdim...

Bi arastırsaydın keske bu kadar beklemezdin neyse Eger işine yaradıysa ne mutlu bana Hayırlı olsun agın...
  • Biras up yapalımda Gerekli arkadaslar kullansın...
  • quote:

Biras up yapalımda Gerekli arkadaslar kullansın...
  • Ellerine Sağlık Güzel Bilgiler...
  • Tesekkur ederim...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.