Şimdi Ara

Facebook Paris saldırısı için kontrol servisini hizmete soktu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Facebook Paris saldırısı için kontrol servisini hizmete soktu


     

    Dün gece Fransa-Almanya dostluk maçı esnasında meydana gelen terör saldırılarında 140 civarında insan hayatını kaybetti 250 civarında da yaralı olduğu belirtiliyor. Paris'i savaş alanına çeviren terör felaketi ile ilgili Facebook da önemli bir servisini faaliyete sokuyor. 




    Geçen yıl başlayan Güvenlik Kontrolü diyebileceğimiz servis Paris'te yaşayan Facebook kullanıcılarına bir mesaj göndererek hayatta olup olmadıklarına dair teyit istiyor. Kullanıcı ilgili butona tıkladıktan sonra tüm arkadaşlarına hayatta olduğuna dair bildirim gidiyor. Kullanıcı ayrıca çevresindeki insanları da hayatta olarak işaretleyebiliyor. 




    Sosyal ağlar bazı konularda eleştirilse de bu tür büyük felaketlerde insanların birbiri ile iletişim kurabileceği yegane yöntemlerden birisi haline geldi. Facebook gibi Twitter da felaket dönemlerinde kullanıcıların hayatta olup olmadığını kontrol eden servisler hayata geçiriyor.  

     

     







  • bu servis bir hacklenirse geniş çapta infial yaratır sakıncalı buluyorum
    düşünsenize herkesi öldü diye gösteriyorlar tv kanallarıda zaten direk haber yapar 5000 ölü var diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 14 Kasım 2015; 12:51:45 >
  • Facebook hayatımızın her alanına müdahale eder duruma geldi. bu durum bence iyi değil.Biz facebook mu kullanıyoruz yoksa facebook bizi mi kullanıyor anlamış değilim.Bu sosyal medya kullanımımıza kendimizce sınırlama getirmeliyiz diye düşünüyorum.

  • Bence duyarlı bir uygulama. Fakat iyi olan biri statüs güncellemesi ile de bunu belirtebilir. Kaldı ki terör dünyanın farklı yerlerinde yıllardır var, bunu başka ülkeler için niye yapmadın facebook (ortadoğu ülkeleri mesela). Herneyse. Terörü lanetliyor, Fransız halkının başı sağolsun diyorum. Yazık bu dünya nereye gidiyor. Tüm dünya ülkeleri bir an evvel birbirinin kuyusunu kazmaktan vazgeçip teröre karşı birleşmeli ve teröre destek veren tüm unsurları ortadan kaldırmalıdır.

  • terörmü var. bonjour. dün Türkiye'nin başına 1 milyon ödül koyduğu pkk lı terörist fransız kabinesine konuşma yapıyordu. fransızların müdahalelerinin insan hakları dahilinde olmasını diliyoruz.

  • Orta Doğu'da öldürülen yüz binlerce suçcsuz, savunmasız; kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve diğer masumlar için ne kadar üzüldüyse fransa halkı. İşte ben de o kadar üzüldüm fransa için!

  • Fransız larda diyormuydu acaba.. BU MEYDAN KANLİ MEYDAN DİYE.. Eğer öyle ise ölen belli öldüren belli sıkıntı yok..

  • Güzel bir düşünce.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hidrojennn

    terörmü var. bonjour. dün Türkiye'nin başına 1 milyon ödül koyduğu pkk lı terörist fransız kabinesine konuşma yapıyordu. fransızların müdahalelerinin insan hakları dahilinde olmasını diliyoruz.

    Peki tartışmak gibi bir düşüncem yok ama şu konu hakkında ne düşünüyorsun çok merak ettim şuan; Çözüm süreci adı altında davul zurna ile karşılanan ve meclise davet edilen teröristler vardı hatta onlarda konuşma yapmışlardı, Şuan meclisteki bir partide genel başkanlık yapan demirtaş'ın zamanında dağda terörist olduğunu'da biliyoruz her gün konuşma yapıyor kim izin verdi peki bunlara sende bilirsinki istersek bunun gibi yüzlerce hatta binlerce örnek çıkabiliriz ülke olarak.
  • Kahrolası ulliminati......

  • quote:

    Orijinalden alıntı: patren

    bu servis bir hacklenirse geniş çapta infial yaratır sakıncalı buluyorum düşünsenize herkesi öldü diye gösteriyorlar tv kanallarıda zaten direk haber yapar 5000 ölü var diye


    Bence bir sakıncası yok sistem ölen insanları değil yaşayan insanları sayıyor ve yakınlarına bildiriyor bir sorun olmadığını.

  • avrupa yıllarca ortadogunun kaymagını yedin birazda cefasını çek bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan kedi ölse üzülen adamın ama zorladığım halde zerre üzülemedim be.
  • Bazı yorumlar gerçekten insanlığa olan umudumu yitirmeme neden oluyor. Devletin yaptığı politikalara katılmasanızda o ölen insanların ne suçu vardı? Millet diyor yok şöyle yaparken iyiydi Fransa diye ee yani suçsuz sokakta gezerken ölen insanların ne suçu var. Bir diğer yorumda başka yerde ölen insanları hiç umursamadılar diye. Bu saatlerce tartışılabilir evet doğu da olan olayları pek basın da başta olmak üzere çok takmıyor ama 160 kişinin öldüğü bir olayda bunu demenin ne anlamı var hiç bir şeyi umursamayalım tamam diyelim o zaman.
  • zorluyorum kendımı ama üzülemıyorum .Samimiyim duygusalım fakat fransız istihbaratçılarının ortadoguda annesının gözü önünde çocukları öldürdüğü gerçeği aklıma gelince ,zevki sefa içinde yaşayıp yüzbinlerin öldüğü ortadoguyu aklına bile getiremeyenlere bi türlü üzülemiyorum.Kimse bana üzülmemi istemesin.Üzülmek isterdim ama üzülemiyorum.Yapanlar hata etmiştir cezalarnı bulmadırırlar o ayrı mesele...

  • Sistem güzel fakat bu neden diger ulkerde ve bizde uygulanmıyor bozumdrn dustun samsung...

  • Bu olay 11 Eylül Saldırıları gibi Ortadoğuya girişin yeni anahtarı. İyi düşünüp analiz etmek lazım. Kime ne fayda veya zarar sağladı. Ortadoğudaki petrol bitmeden bitmez bu komplolar.

  • Avrupanın iki yüzlülüğü fransa olayında ortaya çok güzel çıktı dilerim kafası çalışan insanlar bu gerçeği görmüştür,yok yere hayatlarından olan insanlar için olan üzgünüm o ayrı bir konu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Facebook standard message:
    -Please enter if you are in touch with life.

    For Muslims message:
    -You 're not dead yet?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tayfn1907

    quote:

    Orijinalden alıntı: hidrojennn terörmü var. bonjour. dün Türkiyenin başına 1 milyon ödül koyduğu pkk lı terörist fransız kabinesine konuşma yapıyordu. fransızların müdahalelerinin insan hakları dahilinde olmasını diliyoruz.
    Peki tartışmak gibi bir düşüncem yok ama şu konu hakkında ne düşünüyorsun çok merak ettim şuan; Çözüm süreci adı altında davul zurna ile karşılanan ve meclise davet edilen teröristler vardı hatta onlarda konuşma yapmışlardı, Şuan meclisteki bir partide genel başkanlık yapan demirtaşın zamanında dağda terörist olduğunuda biliyoruz her gün konuşma yapıyor kim izin verdi peki bunlara sende bilirsinki istersek bunun gibi yüzlerce hatta binlerce örnek çıkabiliriz ülke olarak.


    zamanı gelecek o sınıra hakimler gönderip serbest bırakanlar,teröristlerin çözüm süreci altında şehirlerde yapılanması ve bombalar yerleştirmesini sağlayanlarda yargılanacak. en çok oyu alan iki parti var biri çözüm süreci yaptı, her tür imkanı bunlara verdi, ötekinin millet vekilleri her tür terörist cenazesinde, diyarbakırda operasyon yapan asker ve polis için gitti suç duyurusunda bulundu, teröristlere şehit dedi. ama bunların olması fransa, almanya, belçika ve finlandiya gibi ülkelerin Türkiye'deki teröristlere destek sağlamasını haklı göstermez. avrupa terörden rahatsız değil, terörün kendi ülkelerinde yapılmasından rahatsız. yoksa istedikleri gibi kullanıyor. bütün pkk, dhkp-c, mhkp v.s. siyasi mülteci olarak almalarından belli. ışid Türkiye'ye karşı savaşsa onlarıda mülteci alıp yardımcı olurlar merak etme.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.