Şimdi Ara

Facebook, çocukları koruyan bir sistem planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Facebook, çocukları koruyan bir sistem planlıyor


    Dünyanın en popüler sosyal ağı Facebook'a her gün 2 milyar yeni fotoğraf yükleniyor ve insanlar artık özel hayatlarını kendi istekleriyle herkese açıyor. Yeni düşünülen bir sistem ise en azından çocukların güvenliğini sağlamayı amaçlıyor.

     

    Bu konu hakkında bir etkinlikte konuşan Facebook mühendislik departmanı başkan yardımcısı Jay Parikh, sosyal ağın çocukların ya da diğer aile üyelerinin fotoğraflarını herkes ile paylaşmadan önce otomatik olarak bazı uyarlar yapmasını planladıklarını belirtiliyor.

     

    Ben çocuklarımın parkta oynarken fotoğrafları çekip bunu yanlışlıkla herkese açık şekilde paylaşmaya kalkarsam, sistem bana "Bunlar senin çocuklarının fotoğrafı ve sen bunları normalde sadece aile üyeleriyle paylaşırsın bundan emin misin?" şekilde uyarılar yapabileceğin söyleyen Parikh, şimdilik ne zaman geleceği belli olmayan bu sistem ile Facebook'u daha güvenli hale getirebileceklerini inanıyor.

     

    Facebook'un bu sistemi yapabilecek altyapısı bulunuyor. Detaylarına burada değindiğimiz üzere Facebook artık yapay zeka ile fotoğrafları analiz edebiliyor ya da kişileri yüzlerinden tanıyabiliyor.

     







  • "Bunlar senin çocuklarının fotoğrafı ve sen bunları normalde sadece aile üyeleriyle paylaşırsın bundan emin misin?" bu soruyu çoğu kişi okumadan onaylacak bence facebook belli bir süre sonra resimleri herkese kapatsın eğer çocukları korumak istiyorsa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 13 Kasım 2015; 16:17:47 >
  • Ebeveynlerin bunu düşünememesi ve uyarılması ise diğer bir konu.

  • Abi ebeveynlerin isi vermesin çocuklara...

  • Resim yükleme işi çok yanlış bence. Sosyal medya başlı başına gereksiz birşey..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.