Şimdi Ara

anakartta fan girişi bir ama bendeki fan iki tane

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar iki tane egzos fan var kasada ama ankart üzerinde 1 tanelik yer var.fanın giriş ucu anakarta takılan cinsten yani power supply'a direk bağlanmıyor.piyasada dönüştürücü gibi birşeyde bulamadım?bu sorunu nasıl çözebiliriz?

• bence onları direk psu dan alman fan soketlerini söküp direk molexe bağlayabilirsin
  • Fanları Anakarta bağlamak mı iyidir yoksa P/S mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: abdurrahimk

arkadaşlar iki tane egzos fan var kasada ama ankart üzerinde 1 tanelik yer var.fanın giriş ucu anakarta takılan cinsten yani power supply'a direk bağlanmıyor.piyasada dönüştürücü gibi birşeyde bulamadım?bu sorunu nasıl çözebiliriz?

bence mutlaka fani anakarta balayacak bi giris vardir istersen anakart marka modelini ver bi bakayim ben ayrica eger yoksa bile dönüstürücüyü kolayca bulurum sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulali -- 24 Aralık 2006; 22:23:54 >
  • anakart asrock 775dual -vsta giriş tek var birini bağladım diğeri duruyor..
  • üste taşiyim bşka yardımcı olabilecek arkadaşlar yokmu
  • Fan'ın ucundaki Jack'ı Kes yani elindeki Siyah-Kırmızı ve sarı kablo olacak PSU'daki boş bir elektirik girisinde siyahi siyaha kırmızıyı kırmızıya sarıyı sarıya bagla siyah izole bandı ile güzelcene izole et.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 pinleri 4 lü pin molex e dönüştürücüler var onlardan kullanabilirsin..beni anakartta bi cpu fanı bi kasa fanı için giriş var ama cpu fanı+ ile beraber toplam 5 fan çalışıyo..3 kasa fanından ikisi 4 pin power a bağlıyorum onları..biri anakarta bağlı..power ın fan hız ayarlı girişide 3 pin den 4 pine dönüştürücü ile power a bağlı yine..yani benim olay biraz karışıkdönüştürücüler var onlar işini görür..örnekleri görmek içinwww.firebal.net e bakabilirsin

• quote:

Orjinalden alıntı: Turgut

Fan'ın ucundaki Jack'ı Kes yani elindeki Siyah-Kırmızı ve sarı kablo olacak PSU'daki boş bir elektirik girisinde siyahi siyaha kırmızıyı kırmızıya sarıyı sarıya bagla siyah izole bandı ile güzelcene izole et.

ne uğraşıyorsun kabloyu direkt bağlayabilirsin Psu dan HDD CDROM elektrik bağlantısı yaptığın jackların siyah ve kırmızı kabloları aynı renkli bağla kullan hiçbir sorun olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_inside -- 6 Ocak 2007; 9:11:40 >

• edit: yanlışlıkla cevap açılmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_inside -- 6 Ocak 2007; 9:14:00 >
  • psu dan gelen jacklerden birine, fanın kaç voltta çalışmasını istiyorsan aşadaki şekilde bağla sorunun hallolur.. kolay gelsin

• saolun arkadaşlar benim bildiğim fan 12v luk ama ben bunu daha az voltla çalıştırsam sorun olurmu?
    bide bu işlemin psu yada harddisk yada ne biliyim dvdrw ye zararı olurmu?
    birde bu denemiş bir şey dimi 10 ytl lik fan için kasa uçmasın
  • sarı siyah a bağlarsan daha hızlı döner.Diğerlerinde hızı yavaşlar sonuç budur yani.Bizzat denedim gördüm
  • quote:

sarı siyah a bağlarsan daha hızlı döner.Diğerlerinde hızı yavaşlar sonuç budur yani.Bizzat denedim gördüm

o zaman pembeyi nereye bağlıcam siyaha mı
  • pembe de ne kırmızı demek istedin herhalde. kırmızıyı sarıya, siyahı da siyaha bağla.ama disket sürücünü kullanmıyorsan güç kablosunu çıkar zorlarsan kesmeden onada bağlayabilirsin belki... mutlaka kırmızıyı sarıya bağla kırmızı-kırmızı çok yetersiz....
  • quote:

Orjinalden alıntı: isok

psu dan gelen jacklerden birine, fanın kaç voltta çalışmasını istiyorsan aşadaki şekilde bağla sorunun hallolur.. kolay gelsin

Burdan bak işte arkadaşımız uğraşmış resim koymuş Sarı kabloyu bağlama kes gitsin. O anakarta bağladığın zaman işe yarar yani fanın dönüş hızını gösterir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktas -- 17 Ocak 2007; 21:41:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: aktas

quote:

psu dan gelen jacklerden birine, fanın kaç voltta çalışmasını istiyorsan aşadaki şekilde bağla sorunun hallolur.. kolay gelsin

Burdan bak işte arkadaşımız uğraşmış resim koymuş Sarı kabloyu bağlama kes gitsin. O anakarta bağladığın zaman işe yarar yani fanın dönüş hızını gösterir.

kırmızıyı sarıya bağla diyor arkadaşlar sen sarıyı at gitsin diyosun oldumu şimdi

• arkadaşım disket güç kablosu uymuyorsa fanın kablolarını kes uğraşma .ben eski bilgisayarımda fanlardan birini disket güç kablosuna diğerini keserek güç konnektörüne bağlamıştım. dediğim gibi kırmızı-kırmızı 5V fanlar için çok düşük kalıyor mutlaka sarı-kırmızı bağla.
    bu arada galatasaraylı değilim. En büyük FENERBAHÇE
  • quote:

Orjinalden alıntı: abdurrahimk

quote:

Orjinalden alıntı: aktas

quote:

kırmızıyı sarıya bağla diyor arkadaşlar sen sarıyı at gitsin diyosun oldumu şimdi

Ben doğru olanı soyluyorum dene ve gor

• ee o zaman pembe kabloyu nereye baplıyim sarıyı atınca
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.