Şimdi Ara

Samsung Exynos 8890 yonga seti üretime başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung Exynos 8890 yonga seti üretime başlıyor


     







    Samsung'un Galaxy S7 amiral gemi modelinde kullanmasını beklediğimiz yeni Exynos 8890 yonga seti henüz resmiyete kavuşmadı ancak gelen bilgiler yonga setinin hacimli üretime başladığı yönünde. 




    Samsung'un 14nm FinFET üretim teknolojisini kullandığı Exynos 7420 yonga seti bu açıdan bir ilke imza atmıştı ve firmanın oluşan olumlu havayı devam ettirmek adına daha güçlü bir yonga seti geliştirmesi bekleniyordu. Galaxy S7 amiral gemi modeline de kullanılacağı düşünülen yeni yonga seti muhtemel Exynos 8890 olacak. 




    Benchmark skorlarında da sık sık boy gösteren yonga seti hakkında iki görüş mevcut. Bir görüş yonga setinin 4 adet Cortex-A72 ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeğini birlikte çalıştıracağını ve Mali-T880 grafik birimi ile geleceğini savunuyor. Yani bu durumda Huawei Kirin 950 yonga seti ile benzer karakteristik özellikler taşıyacak. 




    Kirin 950 yonga seti TSMC'nin gelişmiş 16nm FinFET Plus teknolojisi ile üretiliyor. Exynos 8890 ise Samsung'un 14nm FinFET LPP teknolojisini kullanıyor. Kağıt üstünde Samsung daha iyi gibi görünse de Apple A9 yonga setinde TSMC teknolojileri Samsung teknolojilerinden performans ve enerji tasarrufu olarak daha ağır basmıştı. Şüphesiz Kirin 950 yonga seti de Exynos 8890 yonga setini bu açıdan geride bırakacaktır. 




    Diğer görüş ise Exynos 8890 yonga setinin uzun süredir merakla beklediğimiz ve gerçekleşmesini umut ettiğimiz özelleştirilmiş 64-bitlik çekirdeklere sahip olacağı yönünde. Kaynaklar GeekBench 3 testlerinde Exynos 8890 yonga setinin tek çekirdek performansında 2304, çok çekirdek performansında 8038 puan almasını buna delil olarak gösteriyor. 




    Android tarafının en güçlüsü konumundaki Kirin 950 yonga setinin tek çekirdek performansında 1710 puan, Apple A9'un ise 2530 puan aldığı düşünüldüğünde Exynos 8890 yonga setinin özelleştirilmiş çekirdeklere sahip olduğu ihtimali güçleniyor zira Apple A serisi yonga setlerini gerçekten zorlayacak bir yapıda olduğu görülüyor. Çok çekirdek performansında ise yine en güçlü konumundaki 6245 puanlık Kirin 950'yi açık ara farkla geçiyor.  




    Eğer benchmark skorları doğruysa Exynos 8890 mobil dünyanın en güçlüsü olmaya aday durumda. Samsung'un doğru optimizasyonlarla tek çekirdek performansını daha da yukarı taşıması ve Apple A9 yonga setini geride bırakması olası. Bu noktada Snapdragon 820 ve Apple A10 yonga setlerinin nasıl bir performans göstereceği önemli zira özelleştirilmiş çekirdek taşıdıkları için tek çekirdek performansında çıtayı yukarı taşıyacaktır.  

     

     







  • Eğer haberdeki değerler gerçek hayatta tutarsa Appleın tek çekirdek performansının önüne geçilmiş olacak. Sıra bunu verimli kullanmayı başarmak ve darısı RAM kullanımına da demek düşüyor.

  • San satırda söyledikleri gibi Snapdragon 820 ve Apple A10 nasıl olacak en çok onu merak ediyorum :)

  • Apple dan sonra islemci cikariyosun ve hala gecemiyorsun. S7 2016 da cikicak. Iphone 6s ise 2015 telefonu. 2016 telefonuyla 2015 i gecemiyorsan yazik. 2016 da iphone 7 ciktiginda tek cekirdek farki dahada acilacak. Haberde zorlayacak diyor. 2015 telefonuyla 2016 telefonunu kiyaslamak nasil bir kafadir?

  • Şu applenin işlemcisi çok iyi kim diyorsa bir işten anlamıyordur. Çekirdek denilen olay bir çipin belli parçalara ayrılıp işlemci gücünün bağımsız çekirdekler vasıtasıyla yapılmasıdır. Eskiden tek çipte tek işlemci vardı ama o tek işlemci güçlüydü.

    8 çekirdekli işlemci demek bir çipin 8 ayrı işlem parçacığına ayrılması demek , önemli olan toplam performanstır. Yani tek çekirdek performansına bakmayın , apple bir çipi 2 çekirdeğe böldüğü için toplam performansta geriye düşse bile çekirdek başına güçlü oluyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LastShip

    Apple dan sonra islemci cikariyosun ve hala gecemiyorsun. S7 2016 da cikicak. Iphone 6s ise 2015 telefonu. 2016 telefonuyla 2015 i gecemiyorsan yazik. 2016 da iphone 7 ciktiginda tek cekirdek farki dahada acilacak. Haberde zorlayacak diyor. 2015 telefonuyla 2016 telefonunu kiyaslamak nasil bir kafadir?

    Apple a4 ten beri kendi işlemcisini üretiyor.. Samsung ise exynons 5433 işlemcisi ile pazara girdi Apple her firmadan işlemci tasarımcısı çalıp buralara geldi samsung ile kendi imkanları ile.. Apple hangi parçasını kendi üretiyor iPhone'un? Ekran lg den işlemci tmsc samsung hafıza birimi samsung touch id için firma satın aldı kasa htc den çalıntı zaten. Kör gözleriniz ile Apple'ı savunun anca.


    Not :LG çalışanıyım samsung ile alakam yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Onemli olan uretimi yapmak mi yoksa tasarlamak mi? Apple in bi yazilim sirketi olduğunu bilmiyorsun sanirim. Apple in samsung gibi uretim cabasi yok. Samsung apple in ayak islerini yapiyor işte. Apple tasarlar verir samsungun onune, harcliginida verir samsungda pasa pasa uretimi yapar. Samsung yapmasa baska yapacak adam cok.

    Onemli olam uretim yapabilmek degil tasarlayabilmek. Uretimi tsmc de yapıyor. Tasarlamak daha onemli bak hala tek cekirdek performansinsa apple i gecen yok. Uretim yapan mi onemli tasarlayan mi? Samsung üretiyor da ne oluyor yetisemedi bile hala.. a10 ciksinda fark acilsin biraz daha :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakalım nasil olacak...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LastShip
    Samsung yapmasa baska yapacak adam cok.


    O yüzden her seferinde tıpış tıpış Samsung'un ayağına geliyor değil mi?

    Kendisi üretici değil. Ona mal üretebilecek firma da bir elin parmaklarını geçmez.
    Bir Foxconn var. Onda da ölümler vs. oldu diye adı çıktı. Yine tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer hesabı Samsung'un ayağına geldi.

    Parayı öder, malı ürettirir diyorsun. Geçenlerde Samsung'un kafasını attırdı.
    Samsung dedi ki: Bundan sonra çipleri %20 zamlı yapacağım, işine gelirse" dedi.
    O zaman niye o dediğin "üretecek başka adam" lara gitmedi?

    Hahhaaa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 11 Kasım 2015; 2:19:11 >




  • beylersiz bazı şeyleri anlamak istemiyorsunuz galiba adam demişki çekirdek performansı iyi optimize edilirse daha iyi scorlar alıcgından bahsetmiş burda apple 'ın yazılımı ortaya cıkıyor android bu kadar vasat olmasa, hala kendini toparlamaya çalışan bir sistem belkide ya eşit performans yada daha fazlasını verebilirdi samsung un işlemcileri, sorun burda zaten ama siz gelmişsiniz boş boş tartışma yapıyorsunuz yok o iyi yok bu iyi size ne ki paramı kazanıyorsunuz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: klimatavsiye

    Şu applenin işlemcisi çok iyi kim diyorsa bir işten anlamıyordur. Çekirdek denilen olay bir çipin belli parçalara ayrılıp işlemci gücünün bağımsız çekirdekler vasıtasıyla yapılmasıdır. Eskiden tek çipte tek işlemci vardı ama o tek işlemci güçlüydü. 8 çekirdekli işlemci demek bir çipin 8 ayrı işlem parçacığına ayrılması demek , önemli olan toplam performanstır. Yani tek çekirdek performansına bakmayın , apple bir çipi 2 çekirdeğe böldüğü için toplam performansta geriye düşse bile çekirdek başına güçlü oluyor


    Yazar okurları bu işten anlamamak ile suçluyor lakin yazıdan bildiğin cehalet akıyor...

  • Valla ben artik hiza degil isiya bakar oldum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    quote:

    Orijinalden alıntı: LastShip Samsung yapmasa baska yapacak adam cok.
    O yüzden her seferinde tıpış tıpış Samsungun ayağına geliyor değil mi? Kendisi üretici değil. Ona mal üretebilecek firma da bir elin parmaklarını geçmez. Bir Foxconn var. Onda da ölümler vs. oldu diye adı çıktı. Yine tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer hesabı Samsungun ayağına geldi. Parayı öder, malı ürettirir diyorsun. Geçenlerde Samsungun kafasını attırdı. Samsung dedi ki: Bundan sonra çipleri %20 zamlı yapacağım, işine gelirse dedi. O zaman niye o dediğin üretecek başka adam lara gitmedi? Hahhaaa.


    Bahsettiğini rest çekmenin kaynağını rica edebilir miyim?

    Ne Samsung Apple'a, ne de Apple Samsung'a rest falan çekebilir, çekmezler zaten.Böyle bir restleşmeden iki taraf da büyük zarar eder. Samsung yarı iletken sektörünün en yağlı müşterisini kaybeder, Apple her yıl 300 milyon civarında satış yaptığı ürünlerine yeterli sayıda veya sayıca yeterli olsa bile homojen kalitede chip tedarik edemez.

    Not: Apple 2014 26 milyar Dolarlık chip (işlemci, ram, nand, modem vs..) tedarik emiş.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pixexelans


    quote:

    Orijinalden alıntı: LastShip

    Apple dan sonra islemci cikariyosun ve hala gecemiyorsun. S7 2016 da cikicak. Iphone 6s ise 2015 telefonu. 2016 telefonuyla 2015 i gecemiyorsan yazik. 2016 da iphone 7 ciktiginda tek cekirdek farki dahada acilacak. Haberde zorlayacak diyor. 2015 telefonuyla 2016 telefonunu kiyaslamak nasil bir kafadir?

    Apple a4 ten beri kendi işlemcisini üretiyor.. Samsung ise exynons 5433 işlemcisi ile pazara girdi Apple her firmadan işlemci tasarımcısı çalıp buralara geldi samsung ile kendi imkanları ile.. Apple hangi parçasını kendi üretiyor iPhone'un? Ekran lg den işlemci tmsc samsung hafıza birimi samsung touch id için firma satın aldı kasa htc den çalıntı zaten. Kör gözleriniz ile Apple'ı savunun anca.


    Not :LG çalışanıyım samsung ile alakam yok.

    Lisanslanmış mimari kullanmak çalmak mı oluyor? Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yenemeyen Galatasaray taraftarı gibi hep bahaneniz hazır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • klasik bir ekrem71 yazısı, ya arkadaş hakkaten böyle habercilik olmaz çeviri yapıyorsan da adam akıllı çevir

    " Şüphesiz Kirin 950 yonga seti de Exynos 8890 yonga setini bu açıdan geride bırakacaktır. "

    kardeşim kanıtın nerede ? bu cümleyi yazabilmen için kanıtla konuşman gerekir şuraya haber yazıyorsun azıcık özen para kazanıyorsun bu işten.

  • İşlemci sayıları arttı buna bağlı olarakta rekabet artıyor. Bu rekabet biz tüketicilere olumlu yansırsa ne güzel ama rakipten önce piyasaya süreyim diye optimize etmeden ısıl değerleri telefonu el yakar cinse getirmeden yaparlar ve rekabet dolayısıyla fiyatlarda güzel olursa 2016 yılı telefon piyasası hareketli geçeçek gibi görünüyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MinPayne


    quote:

    Orijinalden alıntı: Pixexelans


    quote:

    Orijinalden alıntı: LastShip

    Apple dan sonra islemci cikariyosun ve hala gecemiyorsun. S7 2016 da cikicak. Iphone 6s ise 2015 telefonu. 2016 telefonuyla 2015 i gecemiyorsan yazik. 2016 da iphone 7 ciktiginda tek cekirdek farki dahada acilacak. Haberde zorlayacak diyor. 2015 telefonuyla 2016 telefonunu kiyaslamak nasil bir kafadir?

    Apple a4 ten beri kendi işlemcisini üretiyor.. Samsung ise exynons 5433 işlemcisi ile pazara girdi Apple her firmadan işlemci tasarımcısı çalıp buralara geldi samsung ile kendi imkanları ile.. Apple hangi parçasını kendi üretiyor iPhone'un? Ekran lg den işlemci tmsc samsung hafıza birimi samsung touch id için firma satın aldı kasa htc den çalıntı zaten. Kör gözleriniz ile Apple'ı savunun anca.


    Not :LG çalışanıyım samsung ile alakam yok.

    Lisanslanmış mimari kullanmak çalmak mı oluyor? Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yenemeyen Galatasaray taraftarı gibi hep bahaneniz hazır.

    Besiktasliyim 10 kişi kalıp kaleye pancu yu alıp sizi 4-3 yendiğimiz için sorun yok. Git bunu galatasaraylilara söyle sen bu durumda bile acizsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • amoled ekran kullandıkça almayacağım. S6'lar yavaş yavaş yine yeşil ekrana dönmeye başladı. türbe gibi telefon oluyor. ilk bi kaç ay güzel sadece. kaliteli bir super lcd ya da iphone tarzı ips lcd kullanması lazım artık.

  • Yahu bazılarınız öyle komik ki ? hala a9'u geçemedi tarzı konuşuyorsunuz.
    Neden tek çekirdek performansını ele alıyorsunuz ?
    7420 hala a9'un üstünde, Apple 7420'yi bir geçsin. Sonra gelir tek çekirdeği konuşuruz.

    Bu arada gelip çekirdek konusunda "ama uylamalör tök çökirdök kulliyö" diyenler olacak.
    google amcanızda 4 tane makale var bununla ilgili. Oturup okuyunda kulaktan dolma bilgilerle kalmayın.

  • Kim ne derse desin Sony.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.