Bildirim
BİLFEN 2. DERECE DENK. SORUSU
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Hatali cozum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamanimyok -- 9 Kasım 2015; 20:27:54 >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: zamanimyok
x²ax+b=x ²+px+q burdan (a-p)x+b-q =0 d yi altta buldum -25 =b-q
1. nin kokleri f d f+d=-a
2. nin kokleri f 2d f+2d=-p
d=5
Cevap dogru mu?
Cevap -25 iki kat olan kok 1. Denkleme ait orada bir işlem hatası olmuş ama çok teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: matmygeo
quote:
Orijinalden alıntı: zamanimyok
x²ax+b=x ²+px+q burdan (a-p)x+b-q =0 d yi altta buldum -25 =b-q
1. nin kokleri f d f+d=-a
2. nin kokleri f 2d f+2d=-p
d=5
Cevap dogru mu?
Cevap -25 iki kat olan kok 1. Denkleme ait orada bir işlem hatası olmuş ama çok teşekkürler
Pardon bir daha deniyim cozebilirsem yazarim_____________________________ -
Çözüldü mu ben cozdum
_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: antiretro
Çözüldü mu ben cozdum
Cozumu atar misin?_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: thy34.
http://sketchtoy.com/66140815
ilk denkleme -10 koyman gerekiyor_____________________________ -
Dostum c/a dan 2b=q oluyor sonra denklemleri birbirinden çıkar x yerine 5 ver çünkü k=5 a-p de 5 25 i karşıya at.
quote:
Orijinalden alıntı: antiretro
Dostum c/a dan 2b=q oluyor sonra denklemleri birbirinden çıkar x yerine 5 ver çünkü k=5 a-p de 5 25 i karşıya at.
K dedigin ne ? Ortak olmayan kok mu?_____________________________ -
İki katı olan kök -5 bulunur ki herkes bulmuştur zaten. Ortak olan kökü bilemeyiz. Birinci denklem (x+k)(x+10)=0 ikinci denklem ise (x+k)(x+5)=0. K yerine ne koyarsanız ona göre değişir sonuç.
Cevabın 25 olması k nın 5 olması lazım sanırım soruda (bir kökünün iki katıdır) kısmında kelime oyunu yaparak iki kökünün de iki katı olduğundan bahsetmeye çalışmış ama kelime oyununa da benzemiyor. Soru hatalı.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒❖\\\ Draw Your Way ///❖▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
-
quote:
Orijinalden alıntı: aflamania
İki katı olan kök -5 bulunur ki herkes bulmuştur zaten. Ortak olan kökü bilemeyiz. Birinci denklem (x+k)(x+10)=0 ikinci denklem ise (x+k)(x+5)=0. K yerine ne koyarsanız ona göre değişir sonuç.
Cevabın 25 olması k nın 5 olması lazım sanırım soruda (bir kökünün iki katıdır) kısmında kelime oyunu yaparak iki kökünün de iki katı olduğundan bahsetmeye çalışmış ama kelime oyununa da benzemiyor. Soru hatalı.
Bencede ortak kok gelmiyor her sey birbirini sagliyor surekli ayni denklemler_____________________________
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler