Şimdi Ara

HTC'nin yeni nesil süper telefonu belli oldu: One X9

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
1.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tasarımıyla tartışma yaratan, fiyatıyla eleştri oklarının hedefi haline gelen ancak her halukarda HTC'nin malzeme, işçilik kalitesi ve güçlü yazılım deneyiminin garantisini veren One A9, önümüzdeki günlerde ülkemizde de kullanıcıların beğenisine sunulacak. Teknik özellikleriyle orta sınıf cihaz havası taşıyan telefon tazeliğini korurken, Tayvanlı üreticinin yeni süper telefon modeli  üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Çin'den gelen bilgilere göre bu modelin adı One X9.

     

    Bana göre HTC'nin son yıllarda piyasaya sürdüğü en iyi iki telefondan biri olan One X'in (diğeri de One M7) devamı gibi düşünülen One X9, tasarım olarak ülkemizde pek göremediğimiz Butterfly ya da E serisi telefonlara yakın profil sergilirken, donanım özellikleriyle de üreticinin nihayet liderlik iddiasında bir cihaz hazırlığında olduğunu gösteriyor. Ortaya çıkan bilgilere göre HTC One X9, Qualcomm'un Snapdragon 820 veya MediaTek Helio X20 işlemcisiyle gelecek.

     

    HTC'nin yeni nesil süper telefonu belli oldu: One X9 

     

    Ekran boyutu tam olarak bilinmeyen ancak en az 5-inç olacağı tahmin edilen cihazın çözünürlüğü ise 2K olacak. 4GB LP-DDR4 bellek ile donatılan One X9, önde 4 UltraPixel çözünürlüğünde aşina olduğumuz bir kameraya, arkada ise 23MP çözünürlüğünde yepyeni bir kameraya sahip olacak. Çözünürlük itibariyle One X9'da, Xperia Z5 ailesinde gördüğümüz Sony IMX300 serisi sensörün olması kuvvetle muhtemel görünüyor lakin henüz %100 kesin demem pek mümkün değil. HTC'nin kamera sensörü konusundaki en büyük tedarikçilerinden Toshiba'nın, sensör bölümünü Sony'e satacağı bir süredir konuşuluyordu, bu bile ibreyi Sony'e çevirmeye yeterli gibi. Ancak diğer taraftan OmniVision firmasının sahibi olduğu 1.12 x 1.12 µm boyutunda piksellerden olşan 1/2.3-inç boyutundaki PureCell-S sensörü de bir ihtimal karşımıza çıkabilir. Sese hep önem veren ve önemli yatırımlar yapan HTC, Boomsound teknolojisini de yeni versiyonuyla sunacak.

     

    Depolama kapasitesinin 32GB, 64GB ve 128GB olarak versiyona göre değişiklik göstereceği telefonun microSD kart desteğine sahip olup olmayacağı ise henüz muallakta bir konu. HTC One X9'u güçlü kılan bir başka teknik detay ise 3500mAh kapasiteli pili. Bu detay itibariyle kendi sınıfındaki pili en büyük cihazlardan biri olacak gibi görünüyor. Bu saatten sonra yapmamız gereken şey, cihazın lansmanını beklemek olacak. Eğer Snapdragon 820 ile gelecekse çıkışı biraz daha zaman alabilir, hoş Xiaomi'nin de çok yakında Snapdragon 820'li Mi5 modelini duyuracağı söylense de cihazların çıkış bir miktar vakit gerektirebilir. Helio X20 cephesi ise kesin olmamakla birlikte Snapdragon 820'ye kıyasla daha hızlı raflara giriş sağlayabilir. Güçlü bir platform lakin özellikle GPU yani grafik kısmı Snapdragon 820 kadar rekabetçi olmayacaktır. 

     

     







  • 3500 lira

  • Kapasitif tuş farklı tasarım güzel batarya ve 820 olursa yeni bir cpu ile başarılı bir satış rakamına ulaşabilirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resim konsept mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3999 tl :)

  • weibo tasarımı güzel yapmış keşke htc biraz örnek alsa.

  • Ulan HTC işte böyle şeyler bekliyoruz senden. Bir de daha uygun fiyatla piyasaya sürerlerse çok memnun eder satışlar bence. Yalnız benim anlamadığım bu adamlar bizi fake ye mi getirmeye çalışıyor. Madem böyle bir telefon yapacaksınız nedem One A9 gibi saçma bir telefonu çıkardınız? Bir de kurtarıcı kahraman modeli olcaktı yani.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihaz iyi hoş amma uçuk fiyat çekerlerse, yine geçmiş olsun.

  • Dış görünüş olarak hoşuma gitmedi. M7-M8-M9'daki gibi boomsound hoparlörlerin ön plana çıkaıldığı bir kasa seçilmeli.. Bu haliyle Moto X'e benzettim hoparlörlerini..
    Fiyatının da uygun olacağını hiç sanmıyorum.

  • 3500+

  • 5000 liradan çıkar buda.

  • Bu seferde tasarım olmamış

  • A9 a 2500 diyen buna en az 3000 der gibi geliyo bana.
    HTC ilk defa batarya sorununa cozum bulmaya calismis.islemcinin guc tuketimi ve 4k ekran cok guc harcamazsa guzel bi performans verir.
    Ama ucuk bi fiyatla gelir %99

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tasarımı hoş olmuş. umarım fiyatı da öyle olur
  • Tasarım Gigaset'in telefonlarını andırdı bana. Donanım itibariyle yeterli. Fazla bile. Fakat a9'un çıkış fiyati ve surekli eleştirilen m serisindeki ekran-kasa arasi boşluklar markanın algısını kötü etkilemiş durumda. O yuzden bu konuda da olumsuz bir hava hakim. Bakalım HTC eleştirilerden ders almış mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A9'un tüy diktiğini fark etmiş olacaklar ki hemen yeni cihaz dedikodusu çıktı. Fakat A9'a 2500 isteyen buna 4000 ister. Yine kimse almaz.

  • Millet 3000 TL ye iPhone ve İOS Varken saf gibi gidip ayni fiyata HTC almıyor...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müşterilerin istediği herşeyi en azından tasarımsal olarak başarmışlar

  • ONE M7'den sonra ONE M8'le samsung'un tahtını alacakken çok kötü batırdılar... yazık ettiler kendilerine...

  • A9 2500 ise buda 5000 liraya gelir heralde

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.