Şimdi Ara

Marshmallow sürümü ilk kez Android kullanım oranlarına dahil edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Marshmallow sürümü ilk kez Android kullanım oranlarına dahil edildi 

     

    Google bir aylık periyotlarla mobil işletim sistemi Android'in sürüm dağılımını yayınlamaya devam ediyor. Son yayınlanan rakamları bu bağlantı ile birlikte biz de sizlere aktarmıştık. Eylül ayına ait rakamlarda Android 5.0 Lollipop sürümü toplamda %23 seviyesine ulaşarak önemli bir yükselişe imza atmıştı.

     

    Google bu kez Ekim de ayına ait rakamları paylaştı. Bu ayı önemli yapan ise Android 6.0 Marshmallow sürümünün son haline kavuşması ve yaygın olarak satılan bazı modellerde görülmeye başlanması. Güncel işletim sistemi ilk ay itibariyle %0.3 gibi ufak bir pay almış olsa da bu oran ilerleyen dönemlerde hızlı bir şekilde yükselecektir. Diğer yandan Android 5.1 sürümünde ufak bir artış, Android 5.0 sürümünde de benzer oranda bir azalma gözleniyor. %1 oranındaki bu oynama genel olarak son bir ay içerisinde Android 5.1'e güncellenen modelleri temsil ediyor.

     

    Froyo ve Gingerbread gibi çok eski sürümlerin oranlarında herhangi bir değişiklik olmazken Ice Cream Sandwich ve Jelly Bean sürümlerinin kullanımının da azaldığını görüyoruz. Yine de Jelly Bean sürümü toplamda %29 ile önemli bir paya sahip. En yüksek oran %37.8 ile Andoid Kitkat sürümüne ait olurken Lollipop ise toplamda %25.6 seviyesinde.

     

    Android ekosistemindeki bu parçalanmanın çok fazla cihaz satılmasından ve güncellemenin büyük ölçüde üretici insiyatifine bırakılmasından kaynaklandığını hatırlatalım. Büyük üreticiler amiral gemisi modellerine bir şekilde güncelleştirmeleri ulaştırsa da özellikle Çinli üreticiler sürüm yükseltme konusunda şimdilik başarısız. Çıkışının ardından sürümü yükseltilmeyen orta ve giriş seviyesi modeller de işin içine katılınca tablonun böyle bir hal alması kaçınılmaz oluyor. Android 6.0'lı milyonlarca akıllı telefon satılsa da bu sürümün önümüzdeki bir kaç ay içerisinde %10 barajını aşması zor görünüyor.







  • Donanım farklılığı, düşük optimizasyon, ve üreticilerin keyfime kalması ve sonuç.

    Microsoft ve Apple bu konuda çok daha iyi. En azından, Google sınırlamalar getirmeli. Üst seviye, orta deviye ve alt seviye şartları olursa bu kopukluk azalır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her marka yılda 20 tane model cıkarınca sonuç böyle oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android ekosisteminin en büyük sorunlarından biri bu durum. Üreticilere 18 ay güncelleme desteği dayatması yapılsa da yeterli olmadığı gözüküyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 ay güncelleme desteği şart.Samsung S ve Note serisi, Xperia Z serisi, LG G serisi, HTC One serisi gibi cihazlara 30 ay zorunlu olmalı. Sürüm dağıtıma başladıktan sonra 40 gün içerisinde de bu cihazlara o sürümün dağıtımına başlanması zorunlu olmalı yoksa böyle dağılır.

  • Hala yavaş
    http://www.teknonano.com/android/android-surumlerinin-ekim-2015-istatistikleri/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin olun bir çok haberi paylaştığınız bağlantıdan daha hızlı yayınlayabilirim. Ancak karşılaştırmanız gereken şey hız ise içerik kalitesini de hesaba katmalısınız. Sadece bir içerik de değil paylaşılan içeriklerin tümünün inceleyin hepsinde diğer bir çok teknoloji sitesinden daha fazla ayrıntı daha fazla emek var. İki kelime yazıp tabloyu koymayı ben de biliyorum ancak takipçilerin beklediği bu değil, olmamalı da.

    Web sitesi sizin sanırım bir kaç haberde daha link atmıştınız. Size tavsiyem en hızlı olmak yerine daha doyurucu daha kaliteli içerikler hazırlamanız ve kendi kitlenizi oluşturmanız. Aksi takdirde birbirinden botla içerik çeken ancak içerisinde okunmaya değer hiç bir cümlenin bulunmadığı "trash" tabiriyle anılan web sitelerden bir farkınız kalmaz.

    Unutmadan Kirin 950 haberinin altında neden benzer bir yorumunuz yok? Görünen o ki o haberi biraz geç yazmışsınız :) Hafta sonları genellikle haber anlamında biraz daha durgun geçiyor. Bu durgunluğun kullanıcıya yansımaması için önemli bir haber varsa gece yayınlamak yerine gün ortasında yayına alıyorum. Bu sayede hem haber daha fazla kişiye ulaşabiliyor hem de kullanıcılar hafta sonundaki durgunluktan daha az etkileniyor. Bazı haberlerin 10-15 saat gecikmesindeki temel sebep de bu. İyi günler.




  • 4.1 ile 6.0 arasında elle tutulur bir gelişme göremiyorum. Aynı şeyi yıllardır cilalayıp satıyorlar.4.1 jb kullanan adamın hiçbir kaybı yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klimatavsiye

    4.1 ile 6.0 arasında elle tutulur bir gelişme göremiyorum. Aynı şeyi yıllardır cilalayıp satıyorlar.4.1 jb kullanan adamın hiçbir kaybı yok.

    Hocam Android 5'ten 6'ya geçişte görünür bir fark yok deseniz anlarımda. Android 4.1'den 6'ya fark yok demeniz doğru değil. Ben bile 4.2.2 ile aldığım Nexus 4'ün en verimli olarak Andorid 5.1.1 ile kullanmıştım. çok fark vardı eskiye göre çok. Ahh Nexus 4'üm ahhh.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuza telefon satan dandik firmalar ve inatla guncelleme vermeme konusundaki kararliligini surduren operatorlerin cihazlari oldugu surece jb kullanimi azalmaz bana kalirsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kitkat android in xpsi olcak gibi

  • kitkat android in xpsi olcak gibi

  • Okisht kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için sağolun. Haklısınız. Siz profesyonelsiniz ben ise amatörüm bu işlerde. Böyle şeyler yazmamam lazımmış. Zamanınızdan çaldım. Öneriniz için teşekkür ederim. İnşallah size üzecek kadar ileri gitmemişimdir. Yeni haberlerinizi bekliyorum. İyi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de profesyonel sayılmam bir yılı henüz doldurdum. Zaten ne kadar süre olursa olsun insan yeni bir şeyler öğreniyor. İster üzerinize alının ister alınmayın nacizane tavsiyede bulundum, zamanında ben de sizinki gibi bir çok site denemesinde bulundum çünkü. O işte başarılı olduğum da söylenemez.

    Eleştiriniz için teşekkürler, ancak sizden de aynı şekilde eleştiriye tahammüllü olmanızı beklerdim. İyi günler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okisht

    Ben de profesyonel sayılmam bir yılı henüz doldurdum. Zaten ne kadar süre olursa olsun insan yeni bir şeyler öğreniyor. İster üzerinize alının ister alınmayın nacizane tavsiyede bulundum, zamanında ben de sizinki gibi bir çok site denemesinde bulundum çünkü. O işte başarılı olduğum da söylenemez.

    Eleştiriniz için teşekkürler, ancak sizden de aynı şekilde eleştiriye tahammüllü olmanızı beklerdim. İyi günler.

    Ben çok uzun yıllardır bu sitedeyim bir kerede yönetime yapılan bir eleştiride kullanıcıya saldırmak yerine alttan alma durumu görmedim. halbuki sen bu elemena deseydinki özür dileriz haberlerimizi daha hızlı yayınlamaya çalışacaz elimizden geleni yapıyoruz vs. deseydin bence daha iyi olurdu. dün konu açtım öeri bölümüne yöneticinin teki yanlış yaptı. başka bir yönetici gelmiş sus konuşma sen kimsin tarzı tavırlar utanmasa 4 gün ban atacak ama utanıyor işte deveyi diken diye bir atasözü varya o laf tam bu sitenin yönetimini ve üyelerini anlatıyor




  • Mağdur Adam M kullanıcısına yanıt
    İyi günler. Bende çok uzun yıllardır bu sitedeyim ama söylediğim gibi son bir yıldır editör olarak çalışıyorum. Bir çok kullanıcıya hatalarımı düzelttiği için geri dönüş yaptığımda var ancak gözünüzden kaçmış sanırım. Bu konu altındaki arkadaş benim ile hemen hemen benzer bir iş yaptığı için ona bu şekilde cevap verdim. Aşağıdaki linklerden bazı kullanıcılara yaptığım geri dönüşleri görebilirsiniz. Size de teşekkür ederim bu arada eleştiriniz için

    http://forum.donanimhaber.com/m_111416233/f_//tm.htm#111417460
    http://forum.donanimhaber.com/m_110874261/f_//tm.htm#110875334
    http://forum.donanimhaber.com/m_111040218/f_//tm.htm#111041825
    http://forum.donanimhaber.com/m_111041114/f_//tm.htm#111043960
    http://forum.donanimhaber.com/m_111157858/f_//tm.htm#111158397
    http://forum.donanimhaber.com/m_111017320/f_//tm.htm#111021183




  • kitkat android in xp si olcak gibi

  • bunlar güncelleme vermeyecek belli de bari para ile çıkarsalar isteyen alsa. ben hala 4.4 kullanıyorum güvenlik açısından iyi olurdu bi daha android almam heralde. elimdeki cihaz taş gibi ama eskiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: wustti

    bunlar güncelleme vermeyecek belli de bari para ile çıkarsalar isteyen alsa. ben hala 4.4 kullanıyorum güvenlik açısından iyi olurdu bi daha android almam heralde. elimdeki cihaz taş gibi ama eskiyor.

    güncelleme istiyorsanız Nexus almalısınız.
  • Google, Android kullanan üreticilere belli zorunluluklar getirmedikçe liste böyle karman çorman olmaya devam eder. Üreticilerin keyfine bırakmaması lazım Google Android kullanıcılarını.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.