Şimdi Ara

Google yongaseti tasarımına el atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google yongaseti tasarımına el atıyor


     




    Yazılım firması olarak başladığı teknoloji hayatına donanım üreticiliğini de ekleyen Google, Chromecast, Pixel C, Nexus Q gibi modelleriyle pazarda varlık göstermeye çalışıyor. Google şimdi de yongaseti tasarımları yapmak niyetinde. 




    Android ekosisteminde kullanılan sayısız mobil yongaseti mevcut. Tasarımcılar yongasetlerini hazırlarken Android işletim sistemini de dikkate alıyor ve buna göre piyasaya sürüyor. Bununla birlikte farklı eller değdiği için her yonganın karakteristiği farklı oluyor. Ayrıca Google her yongaya göre işletim sistemini optimize edecek konumda değil. Bu konuda en iyi örnek elbette hem işletim sistemini hem de yongasetini tasarlayan Apple firması.




    Gelen bilgilere göre Google, gelecekte yongasetine tam uyumlu Android işletim sistemleri geliştirebilmek adına yonga tasarımı işine girmek istiyor. Geçtiğimiz aylarda Google bazı yongaseti tasarımcıları ile görüşmeler yaptı ve kendi tasarımlarını gösterdi. İlk etapta uygulama işlemcileri ve dijital sinyal işlemcileri için tasarım yapılması planlanıyor. 




    Google bu projeyi hemen akıllı telefonlara uygulayacak gibi görünmüyor zira çalışmalar kurumlara yönelik bir bağlantı cihazını işaret ediyor. Yani OnHub benzeri bir yönlendirici ihtimal dahilinde. Eğer Google istediği verimi elde edebilirse rota akıllı telefonlara çevrilecek. 




    Google'ın yongaseti tasarım için kimlerle görüştüğü bilinmiyor ancak hali hazırda ortakları arasında yer alan Samsung, Qualcomm, MediaTek, SpreadTrum gibi firmalar akla ilk gelenler. Bu noktada Google'ın referans tasarımlarını firmalar kullanmak isteyecek mi sorusu da akıllara geliyor. Yukarıda saydığımız firmalar standart veya özelleştirilmiş ARM tasarımları kullanıyorlar. Android cihazlarda hepsini bir kenara bırakarak Google tasarımını kullanacaklarını düşünmek biraz ütopik olacaktır. Belki Google bağımsız bir tasarım yerine yongasetlerine uygulanacak optimizasyonlar hazırlayabilir ve böylece daha fazla cihazda kullanılabilir. Bu soruların yanıtlarını zamanla öğreneceğiz.  

     

     







  • google androide tam uyumlu bir mimari gelistirirse bunu nexuslarda kullanir o zaman nexuslari ne kadar kirpsalar bile diger markalarin amiral gemilerini baltalar,google bu mimariyi is!etim sistemi icin zorunlu kilarsa ozellestirme yapan firmalar zarar gorur.Bir yandan da isteyen istedigi kadar zarar gorse androidden baska alternatifi var mi ? koskoca microsoftun windows phone u ufacik bir pay kapmis o da ufak ufak gidiyor,onun haricinde yillarin firefox os u,ubuntusu bir duzine modelde faaliyet gosterebiliyor,ama kuresel pazarda paylari yok,tizen desen hindistanda bangladeşde rezil donanimlarla bir miktar satış yakaladi ama tv ye yonlendiriyolar.Android gelismis ve dogru optimizasyonlarla akici calisan bir ekosistem,ne olursa olsun androiden ayrilanlar zararli cikar bence.

  • Google kendi mimarisini geliştirmeli.

  • Anam coştu lan bunlar.
  • Yazılım ile donanım nasıl etkileşir merak ediyorum. Bir yazılımın bur donanıma uyumlu olması nasıl birşey ?

  • bi siz eksiktiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google Samsung'la yada Qualcomm'la ortak çalışma yapsın. Direk kendi için geliştirmeye kalkarsa Android'in geleceği tehlikeye girebilir. Diğer üreticileri ürkütür bu durum.

  • https://www.youtube.com/watch?v=mrQRYmYip6Q&app=desktop

    Bu videodaki mühendis Android 4.0.4 cihazının işlemcisine birkaç satır kod ile optimizasyon yapıyor ve %100'den fazla performans farkı görüyor.

    Yani Google gerçekten bunu yaparsa iPhone gibi stabil ve iPhone'dan kat kat hızlı telefonlar piyasaya sürülecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillerNoob -- 6 Kasım 2015; 22:41:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eksik kalma sen google

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılım casusu bitti şimdi donanımsal casus sensörleriyle dolacak telefonlar. Zaten motorolada 7/24 mikrofonu dinleyen işlemcide ayrı bir yonga kullanmışlardı.

  • Hadi bakalim google...rekabet iyidir yapsınlar :)....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: jay jay justified
    Anam coştu lan bunlar.

    Aaaaa, Burcu Beneeeeeek...






  • google'un bir çok projesi var;uygulamak için beklettiği,bu da onlardan birisi. teknoloji şirketlerinin herşeyi tek elde toplama hevesi tamamen maddi sebeplerden. tüketici odaklı düşündüğümüz zaman,bizi ilgilendiren birşey yok ama piyasanın tekelleşmesi,hizmetleri yavaşlatıyor. microsoft'un,son zamanlarda yaptığı başarısız atılımlar hep,yılların getirmiş olduğu tek el piyasa durgunluğudur. bence microsoft erken uyandı,zaten duruma uyanmayanlar iflas bayrağını çekiyor.

  • google bence bu saatden sonra direk kendi islemcilerini yapsinlar arm

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.